Bulgaristan Transit Vize 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • R. S. 09 Mar 2020, 16:02
    Merhaba, motor ile Yunistan’dan girdikten sonra tura çıkacağız. Gümülcine’den Kırcaali’ye bir girip çıkacağız da, Bulgaristan transit vize 2020 yılında almam gerekecek mi?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 09 Mar 2020, 16:02

    Merhaba efendim, Bulgaristan Avrupa'ya gidişlerde bir geçiş ülkesi olması sebebi ile transit vize veren bir ülkedir. Bulgar transit vizenin özelliği 2 girişli olmasıdır.

    Turistik vizeliler genelde tek girişli iken transit vizeler daima tek girişlidir ve başka bir ülkeye yolculuklarda Bulgaristan'dan geçiş gerektiği zaman hem gidişte hem de dönüşte giriş imkanı vermektedir. Bulgar transit vizelerinin başvuruları tıpkı diğer seyahat vizelerinde olduğu gibi konsolosluk tarafından kabul edilmektedir. Sonuçlanma süresi yine ortalama 1 haftadır yapılan Konsolosluğa göre değişiklik gösterebilir. İstenen evraklar turistik vizelerin başvurularında istenen evraklarla genel olarak aynıdır. Yalnız transit vizelerinde mutlaka seyahat edilecek olan araca dair belge sunmak gerekmektedir. Örneğin; otobüs ile seyahat ediliyorsa otobüs bileti özel araç ile seyahat ediliyorsa araç ruhsatı uluslararası ehliyet ve yeşil sigorta sunmak gerekir. Bunun yanı sıra gidiş amacını gösteren belgeler de başvuru dosyasında bulundurmak gerekir. Burada amaç gidilen ülkeye hangi sebeple seyahat edildiğini Konsolosluğa göstermek. Örneğin; Makedonya'da aile ziyaretine giden kişi yakınından bir davetiye veya yazı göstermelidir. Turistik amaçlı seyahat edenler ülkede otel rezervasyonu yapmalıdır.

    Gideceği ülkede öğrenci olan kişiler okul belgelerini göstermelidir. Şirket sahibi olanlar şirketin evraklarını mutlaka dosyada sunmalıdır. Turistik amaçla yapılan seyahatlerde verilen transit vizeler seyahat suresi kadar olup 2 girişlidir. Transit vize Bulgaristan özelliği 48 saat ile sınırlı olmasıdır. Birçok kişi transit vizelerin daha kolay olduğu veya kapıdan alınabildiğini düşünmektedir. Bazen bu durum geç başvurmaları neden olmaktadır. Transit vize Bulgaristan herhangi bir sınır kapısından geçişlerde almak mümkün değildir.

    Bütün vize başvurularında olduğu gibi Bulgaristan transit vize 2020 yılı başvurularında da ret alma olasılığı vardır. Karar daima ve sadece Bulgaristan Konsolosluğu'na aittir. Burada yolcuların yapması gereken şey; önce doğru kaynaktan en doğru bilgiyi almak, mümkünse danışmanlık firmalarıyla çalışarak başvuru dosyasını eksiksiz olarak hazırlamak.

    Saygılarımızla,

    Nejla Balpınar / Vize Merkezi

    Bulgaristan transit vize

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp