Bulgaristan Schengen vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • L.T 15 Ara 2020, 14:58
    Bulgaristan Schengen vizesi 2021 yılında bölgesi sınırları içinde mi? Schengen vizesi ile hangi ülkelere gidebiliriz ve nasıl bir vize almamız gerekiyor?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 15 Ara 2020, 14:58

    Merhaba,

    Öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bulgaristan bir AB ülkesidir bir Bulgaristan Schengen ülkesi değil. Bu yüzden T.C. vatandaşları Bulgaristan’a giriş yaptıkları zaman mutlaka Bulgaristan vizesi almak zorundadır.

    Bulgaristan vizesiyle Schengen ülkelerine gidemezsiniz. Eğer ki herhangi bir Schengen ülkesine gitmek isterseniz Schengen vizesi almanız gerekmektedir, ancak Schengen vizeniz varsa Bulgaristan’a seyahat ettiğiniz zaman vize almanıza gerek yoktur.

    Tek girişli Bulgaristan vizesiyle sadece Bulgaristan’a seyahat edebilirsiniz. Çok girişli vizeyle aynı zamanda Romanya ve Hırvatistan’a da gidebilirsiniz. Schengen vizesi ile Avrupa ülkelerinden çoğunu kapsayan AB pasaportunuzla seyahat edebilirsiniz. Schengen vizesi Schengen bölgesine üye ülkelerden herhangi birine seyahat edenlerin seyahat başına turizm veye iş amaçlı 90 güne kadar kalmasına izin veren kısa süreli bir vize türüdür. Ancak Schengen ülkelerinden herhangi birinde 90 günden daha fazla kalmayı düşünüyorsanız ozaman Schengen vizesi yerine bulunduğunuz Avrupa ülkesinin ulusal oturumuna başvurmanız gerekecek. Sadece Bulgaristan’a seyahat etmek isterseniz gidiş amacınızı belirledikten sonra vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

    Bulgaristan Schengen diye bir vize türü yoktur. Bulgaristan için aşağıda bulunan vizelerden başvuru yapabilirsiniz.

    Bulgaristan vize türleri:

    • Turistik vizesi
    • Ticari vize
    • C tipi vize
    • D tipi vize
    • Emekliler için vize
    • Öğrenci vizesi
    • Aile ziyareti veya arkadaş vizesi

    Bulgaristan'a turistik amaçla gitmek isterseniz Turistik vize almanız gerekiyor, Ticari vizeler Bulgaristan'da ticaret amaçlı gidişlerinizde alınması gereken bir vizedir. D tipi vizeler Bulgaristan'da oturum veya vatandaşlık almak isteyen kişiler tarafından alınan bir vize türüdür. Öğrenci vizesi Bulgaristan'da okumak amaçlı giden kişilere verilir. C tipi vizeler kısa süreli vize türleridir.

    Bulgaristan seyahatinizin amacı belli olduktan sonra size uygun olan vize türüne başvuru yapabilirsiniz.

    Daha detaylı bilgi aktarımı için Vize Merkezi müşteri temsilcilerimizi 0212 970 05 22 hattımızdan arayabilir e-mail atabilirsiniz. Danışmanlarımız sizi Bulgaristan Schengen vizesi 2021 sorunuzu yanıtlayıp en iyi şekilde bilgi verecektir.

    Saygılarımızla iyi günler

    Sezgül.K/Vize Merkezi

    Bulgaristan Schengen vizesi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • b. alara 17 Haz 2021, 16:47

    Merhabalar, Annem kız kardeşim ve babam ile Bulgaristan’a gitmek istiyoruz. Ama Bulgaristan’dan Macaristan’a da geçeceğiz diğer kız kardeşim orada yaşıyor ve sonrasında kız kardeşim ve bizler Prag’a geçmeyi planlamaktayız. Bulgaristan Schengen vizesi 2021 için neler gereklidir? Bulgaristan ülkesi Schengen bölgesi sınırları içerisinde midir? Bize yardımcı olursanız çok seviniriz. Sizi sosyal Medya’dan takip etmekteyim sık sık yorumlarınızı okuyorum ve sizinle çalışmak isteriz. Bulgaristan’a vize aldığımızda bu bahsettiğim ülkelere rahatça girme şansımız var mıdır? Yardımlarınızı rica etmekteyiz. Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dileriz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 17 Haz 2021, 16:54

    Merhaba, Vize Merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Size sorularınız hakkında yardımcı olacağız. Öncelikle Bulgaristan Schengen ülkeleri arasında değildir. Avrupa ülkeleri arasında olsa dahi daha Schengen ülkesine dahil olmamıştır. Bulgaristan Vizesi ile yalnızca Bulgaristan’da kalıp gidebileceğiniz iki ülke vardır. Romanya ve Hırvatistan bunların dışında başka Avrupa ülkesine çıkma şansınız bulunmamaktadır. Zaten genelde Bulgaristan Vizesi tek giriş olarak sonuçlanır ve eğer iki ülkeden birine giriş yaparsanız oradan tekrardan Bulgaristan’a girme şansınız olmaz direk havayolu ile Türkiye’ye giriş yapmanız gerekir.

    Bahsettiğiniz ülkelere ne yazık ki girebilme şansınız yoktur. Size bahsettiğimiz üzere sadece girebileceğiniz ülkeler Romanya ve Hırvatistan’dır.

    Vize için gereken evraklar ise;

    • Pasaport (en az 1 yıl geçerli olması gerekmektedir)
    • 2 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz arka fon, güncel olmalı)
    • Aile Nüfus Kayıt Örneği Tam vukuatlı olmalıdır (e- devletten alınabilir)
    • İkamet belgesi (e- devletten alınabilir)
    • Banka hesap dökümü kaşeli imzalı olmalıdır. (7-10.000 bakiyeli TL)
    • Kişinin mesleki durumunu gösteren evrak (emekli belgesi, SGK işe giriş, vergi levhası-imza sirküleri, öğrenci belgesi. vb.)
    • Konfirme otel rezervasyonu  -kurumuzdan temin edilebilir
    • 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası  -kurumuzdan temin edilebilir.
    • 18 yaşından küçük seyahat edecek kişilerin ise; Muvafakatname sunmaları gerekir. (Anna babaları ile ziyaret etseler bile mutlaka yapılması zorunludur)

    Bulgaristan Schengen vizesi 2021 hakkında sizi bilgilendirdik. Daha detaylı danışmanlık almak için iletişim: 0212 970 05 22 numaralı hattan Müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Sümeyye Akyüz

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • a. afacangillioğlu 14 Tem 2021, 15:25

    Merhabalar, Benim size birkaç sorum olacak bana umarım yardımcı olursunuz. Ben ve birkaç yakın arkadaşım Bulgaristan’a ve Yunanistan’a gideceğiz kendi aracımız ile Bulgaristan’da 4 gün Yunanistan’da ise bir hafta kalmayı planlıyoruz. Bulgaristan schengen vizesi 2021 bölgesi sınırları içinde mi? Bulgaristan vizesi mi almak şart? Yoksa Yunanistan Scehengen vizesi başvurusu yapmak daha doğru mu olur? Seyahat tatil tarihimiz ise Ağustos ayı 2. Haftasından sonra düşünüyoruz. Araç için neler gerekli ve hangi ülkenin vizesine başvuru yapacaksak gereken evrakları paylaşır mısınız? Yardımlarınızı beklemekteyiz. Teşekkür ederim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 14 Tem 2021, 15:31

    Merhabalar, Vize Merkezi olarak sormuş olduğunuz sorularınızı yanıtlamaya size yardımcı olmaya çalışacağız. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bulgaristan schengen ülkeleri arasında değildir. Sadece Avrupa birliğine bağlı olup schengen ülkelerine dahil olmamıştır. Yunanistan’ın şuan için sınırları kapalı ama vize başvuruları açık Vize başvurusunda bulunsanız ve sonuçlansa bile sınırlar kapalıyken giriş yapamıyorsunuz. Size tavsiyemiz Bulgaristan’da Seyahat planı gerçekleştirmek. Şu durumda görünüyor ki sadece alternatif Bulgaristan ülkesi görünmektedir.

    Bulgaristan schengen vizesi için gerekli evraklar ise;

    • Pasaport (en az 1 yıl geçerli olması gerekmektedir)
    • 2 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz arka fon, güncel olmalı 3 ay)
    • Aile Nüfus Kayıt Örneği Tam vukuatlı olmalıdır (E devletten alınabilir)
    • İkamet belgesi (E devletten alınabilir)
    • Banka hesap dökümü kaşeli imzalı olmalıdır. (7-10.000 bakiyeli TL)
    • Kişinin mesleki durumunu ispatlayan belge (Emekli belgesi, SGK işe giriş, vergi levhası-imza sirküleri, öğrenci belgesi. vb.)
    • Konfirme otel rezervasyonu (Kurumumuz tarafından yapılmaktadır)
    • 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası 
    • 18 yaşından küçük seyahat edecek kişilerin ise; Muvafakatname sunmaları gerekir. (Anne baba ile seyahat edilse bile mutlaka alınmalıdır)

    Araç için ise mutlaka yanınızda Araç ruhsatı, Yeşil sigorta ve uluslararası geçerli bir sürücü belgesi gereklidir. Bulgaristan schengen vizesi için gerekli evraklar ve Bulgaristan schengen vizesi 2021 hakkında sizi bilgilendirdik. Başvurunuz ise ortalama 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Danışmanlık almak için iletişim: 0212 970 05 22 numaralı hattan Müşteri temsilcilerimiz ile iletişim kurabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Sümeyye Akyüz

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp