Bulgaristan Schengen Vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • D. Kısmet 09 Mar 2020, 17:08
    Merhaba, Bulgaristan Schengen vizesi 2020 yılında bölge sınırları içinde mi? Nerelere girebiliriz, nasıl bir vize olacak?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 09 Mar 2020, 17:08

    Merhaba,

    Bulgaristan bir Avrupa Birliği ülkesindir. Schengen Birliği ve Avrupa Birliği farklı olduğundan dolayı her ne kadar Avrupa Birliği’ne üye olsa da bir Schengen ülkesi değildir. Dolayısıyla Bulgaristan vizesi Schengen statüsünde bir vize değildir. Verilen vize ile istisnai durumlar hariç sadece Bulgaristan’a seyahat edilebilir. Tam tersi durumda, birçok girişli Schengen vizeniz varsa Bulgaristan’a seyahat edebilirsiniz. Seyahat tarihlerinizi kapsayan ve mutlaka çok girişli bir Schengen vizesi ile Bulgaristan’a giriş yapılabilir. Tek girişli Schengen Bulgaristan’a girilemez.  Bu durumda tek giriş hakkınızı Bulgarsitan’da kullanmış olursunuz ve vizeniz bitmiş olur, dolayısıyla bitmiş olan vizenizle Schengen bölgesine giriş yapamazsınız. Vize kuralları sabit olmakla beraber, tüm sınır geçişlerinde olduğu gibi bu durumda da son karar daima sınır polisine aittir.

    Bulgaristan kısa süreli vizeler turistik, aile ziyareti, kültürel veya eğitim amaçlı veya ticari amaçlı olabilir. Bu kategorilerdeki kısa süreli vizeler (90 güne kadar) tek girişli olarak veya çok girişli olarak verilebilir.  Tek girişli Bulgaristan vizesi ile sadece Bulgaristan’a seyahat edebilirken, çok girişli Bulgaristan vizeleri ile aynı zamanda Romanya ve Hırvatistan’a da giriş hakkınız vardır. Bulgaristan çok girişli vizenin giriş hakları bununla sınırlıdır, ancak oturum izni ile Schengen ülkelerine seyahat edilebilir. 

    Özellikle evlilik üzerinden alınan oturumlarda oturum kartı üzerinde ‘Family member’ ifadesi yer alıyorsa sadece eşinizle beraber seyahat etmek şartı ile Schengen bölgesinde vizesiz seyahat edebilirsiniz. Bulgaristan vizesi için randevu beklemeden başvuru yapılabildiğinden Schengen vizesinden daha kısa sürede sonuçlanmaktadır. Tüm işlemler için ortalama 5-7 iş günü sürmektedir.

    Bulgaristan Schengen vizesi için gerekli evraklar diye merak edilen evraklar Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar listesi içinde yer alır. 

    Bulgaristan ve Schengen ülkelerine aynı anda art arda seyahat etmeniz gerektiği durumlarda mutlaka öncesinde müşteri temsilcilerimizi aramanızı ve Bulgaristan Schengen vizesi 2020 ve başvurusu ile ilgili danışmanlarımızla konuşmanızı tavsiye ediyoruz.

    Saygılarımızla,

    Nejla Balpınar / Vize Merkezi

    Bulgaristan schengen vizesi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp