Bulgaristan Çifte Vatandaşlık Başvuru 2019

Bilgi Sayfasına Dön
  • Ö. Hanım 16 Oca 2017, 10:02
    İYİ GÜNLER, DEDEM (ANNEMİN BABASI) BULGARİSTAN DOĞUMLU BENDE BULGAR VATANDAŞLIĞI İÇİN BAŞVURU DA BULUNABİLİR MİYİM? TEŞEKKÜRLER...
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 16 Oca 2017, 10:02

    Merhabalar, evet Bulgaristan vatandaşlığı alabilirsiniz. Ancak öncelikle annenizin vatandaşlık alması gerekiyor. Bunun içinde öncelikle Bulgaristan Adalet Bakanlığından dedenizin Bulgar vatandaşı olup olmadığını sorgulatmanız gerekiyor. Eğer dedeniz Bulgar vatandaşı çıkarsa, önce anneniz vatandaşlık başvurusu yapacak o vatandaş olduktan sonra siz de Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapabilirsiniz. Süreci başlatabilmek ve konuyla ilgili detayları görüşebilmek için randevu alarak ofisimize gelmeniz gerekmektedir. Ofisimize gelmeden önce hazırlamanız gereken evraklar şunlar:

    -Bulgaristan’dan gelen kişinin Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

    - Ankara’daki Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak İsim Denklik Belgesi

    - Doğum Tarihi Düzelttirme ( Bulgaristan’dan gelen kişilerin birçoğunun doğum ayı ve günü doğru yazılmadığından hepsi 1 Temmuz olarak değiştirilmiştir. Vize başvuru işlemlerine başlamak için öncelikle gelen kişinin doğum tarihini gerçeği ile düzelttirmelisiniz.) Tarihin düzeltilebilmesi için Bulgaristan’daki kütüğünüzü bulup bir kopyasını aldıktan sonra Türkiye’de tercüme ettirip apostillendirerek mahkemeye dilekçe verilmelisiniz. Eğer bu işlemler için vaktiniz yoksa bizden hizmet alabilirsiniz. Deneyimli danışmanlarımıza vekâletname ve 500 Euro hizmet bedelini ödediğiniz takdirde doğum tarihi düzelttirme işleminizi sizin adınıza yapıyoruz.

    Detaylar için bizimle irtibata geçebilirsiniz: 0212 287 73 33

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Evrim N.

    Nejla B. 

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • U. gülser 07 Oca 2018, 09:55

    İsmim uğur eskişehirde yaşıyorum yaşım 25 benim babannem bulgaristan göçmeni ben torunuyum bende bulgaristan çifte vatandaşlık Alabilirmiyim ve neler yapmam gerekir türkiyede yaşadığım için bulgaristan dilim yoktur yinede kabul oluyormu bide toplam fiyat ne çıkar iyi günler diliyorum

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Tuğba 22 Şub 2018, 16:01

    İyi günler. Ben e-devlet soy ağacına baktığımda babaannemin dedesinin bulgaristan varna kentinde yaşadığını öğrendim. Babaannem vefat etti. Bulgariatam'dan vatandaşlık için ne yapmam gerekiyor.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S. Serin 23 Şub 2018, 16:20

    Merhaba, dedemin babaannesi Bulgar göçmeni yani Bulgaristan doğumlu, Bulgar vatandaşlığına başvuruda bulunabilir miyim?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • e. Dönmez 23 Şub 2018, 16:59

    Merhaba, Eşimin annesinin babası Bulgaristan doğumlu. ( Halen sağ ) İstanbulda ikamet etmekte. 16-17 yaşlarına kadar Bulgaristan da yaşamış ve sonra Türkiye ye göç etmiş. Çok yaşlı olduğu için onun adına eşim ya da annesi başvuru yapabilir mi ? Ya da dedesi vatandaş olmasa da eşim ve annesi çifte vatandaşlık için başvuruda bulunabilir mi ? Son olarak da eşim bulgar vatandaşı olduğunda ben de vatandaşlık alabilir miyim? Teşekkürler, İyi Çalışmalar.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • B. evegu 27 Şub 2018, 22:44

    Merhaba benim dedem ( baba dedem) Bulgar gocmeniymis vefat etti ancak ben ve Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapmak için ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Numan 04 Mar 2018, 20:27

    Eşim ve kızım çift vatandaş eşim Bulgaristan doğum lütfen bende kızım dan dolayı vatandaş olmak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • F. KALAFATOGLU 07 Mar 2018, 13:02

    dedem Dobruca dan Türkiye ye göç etmiş annem vefat etti ben bulgar vatandaşlıgı almak istiyorumbana nasıl yardımcı olursunuz bu işlemi yapmak için kiminle çalıişmalıyım avukat veya kurum tavsiyeniz olursa sevinırim

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Ş. Altınbaş 30 Haz 2018, 22:22

    Vefat etmiş olan babam Bulgaristan doğumlu ve 1951 göçmeni. Eşim Bulgaristan doğumlu TC vatandaşı. Ben eşim ve oğlum İçin Bulgaristan vatandaşlığına müracaat edebilirmiyiz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S. Kayalar 25 Nis 2019, 13:51

    ÇİFTE VATANDAŞLIK ISTIYORUZ DEDEM BULGARISTAN DOGUMLU KENDISI SU AN ALZHEIMER HASTASI 75 YASINDA BIZE KONU HAKKINDA YARDIMCI OLMANIZ MUMKUN MÜDÜR?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Nis 2019, 13:52

    Merhaba, Göç eden kişinin çocukları hayatta ise vatandaşlık tespiti yaptırarak hakları olup olmadığını öğrenebilirler. Kişi halen Bulgaristan vatandaşı olarak nüfus kayıtlarında yer alıyorsa, 1. Kuşaktan başlayarak sırayla vatandaşlık başvurusu yapılabilir. Başvuru sadece vatandaş ebeveyn üzerinden yapılabilir. Bilginize.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S. Çakıroğlu 25 Nis 2019, 13:53

    Merhaba; Babaannem 1951 göçmenlerinden. Kendisi Vatandaşlık talebinde bulunmak istiyor. Fakat üzerinde Doğum yeri BULGARİSTAN yazan kimlik belgesinden başka bir belge yok. Buna rağmen yapabileceğimiz bir şey var mı ? Teşekkür ederim...

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Nis 2019, 13:54

    Merhaba,

    Öncelikli olarak Vukuatlı nüfüs kayıt örneğinde göç eden kişinin doğum yeri Bulgaristan olarak görülmesi gerekmektedir. Bulgaristan doğum belgesi, nüfus kayıt belgesi ve Türkiye’den isim denklik sunmak başlangıçta zorunludur. Bu belgeler olmadan maalesed işlem başlatılamaz.Öncelikle vatandaşlık sorgulaması yapılmalıdır. Eğer Bulgaristan nüfüs kayıtlarında hala vatandaş olarak kayıtlı ise ve sorgulama sonucu gelen cevap olumlu ise hemen kimlik başvurusu yapabilir. Değilse önce oturum daha sonra Bulgaristan vatandaşlık başvurusu yapabilir. Vatandaşlık başvuruları duruma göre uzun ve zorlu süreçlerdir. Hangi yılda göç edildiğine bağlı olarak prosedürler değişikliğl göstermektedir. Sizin durmunuza göre hangi prosedüre göre ilerleyeceğimizi belirlemek için randevu alarak ikamet bölgenize en yakın Vize Merkezi ofisimizi ziyaret edebilirsiniz. Ekibimiz vatandaşlık işlemleri ile ilgili her konuda danışmanlık hizmetini yüz yüze görüşme ile veriyor.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi

     

     

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Nermiye 25 Nis 2019, 13:55

    Ben 1978 göçmeniyim ve Bulgaristan'da doğdum. Kendim ve oğlumun çift vatandaş olmasını istiyorum. Benim ve oğlumun çift vatandaş olmam için ne kadar bir süre lazım? Maliyeti ne kadar? Bulgaristan'a gitmem gerekli mi yoksa vekalet versem olur mu? Benden önce annemle babamın çift vatandaş olması gerekli mi?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Nis 2019, 13:56

    Merhaba Nermiye Hanım Sizin ve oğlunuzun Bulgaristan vatandaşlığına başvuru hakkınız bulunmaktadır. Siz Bulgaristan doğumlu olduğunuz için direkt siz vatandaşlığa başvuruda bulunabilirsiniz. Sizin vatandaşlık başvurunuz tamamlandıktan sonra Oğlunuza için de işlem yapılır. Vatandaşlık başvuru prosedürleri göç yıllarına göre değişmektedir. Sizin durumunuzla ilgili profesyonel destek almak için ve gerekli belgeler için Vize Merkezi yetkilileriyle irtibata geçebilirisiniz. 

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Tuğba 25 Nis 2019, 14:00

    Vize Merkezi Çalışanları, Babam bulgaristan cifte vatandası ben 25 yaşındayım ve bekarım bulgaristan vatandaslıgına nasıl basvurabilirim bulgaristanda evrak yapmamız gerekir mi.vatandas olmam kaç yıl sürer bu konuda sizlerin tarafıma danışmanlık yapmasını rica ederim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Nis 2019, 14:02

    Merhaba Tuğba Hanım,

    Babanızın Bulgaristan vatandaşlığı üzerinden,siz de Bulgaristan vatandaşlığını alabilirsiniz.Ancak bazı evrakları toparlamanız gereklidir. Bulgaristan vatandaşı babanız ve anneniz üzerinden toplarlayacağınız bu evrakları Vize Merkezi yetkililerine vekaletiniz ile birlikte teslim ederseniz, sizlere Bulgaristan vatandaşlığı almanız konusunda danışmanlık yapacaklardır.Bulgaristan vatandaşlığı süreci sizlerin duruma bağlı olarak değişmektedir. Sizlerin durumunu ve evraklarını görmeden tam tarih vermenin mümkün olmadığını ancak,Bulgaristan vatandaşlık işlemlerinizi Bulgaristan'da bulunan avukatlar aracılığı ile hızlandırmamızın mümkündür.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Z. Tangüzer 25 Nis 2019, 14:04

    Merhaba Vize Merkezi, Benim anneannem ve dedem Bulgaristan doğumlu, fakat Istanbul'a goc etmisler. Elimizde kendileri ile ilgili okul belgeleri bulunmaktadir. Annem onlara dayanarak Bulgaristan vatandaşı olabilir mi? Ayrıca annemden dolayı ben de bu haktan faydalanabilir miyim?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Nis 2019, 14:04

    Merhabalar,

    Bulgaristan çifte vatandaşlığı hakkından faydalanabilirsiniz. Ancak öncelikle annenizin vatandaşlık alması gerekiyor. Bunun için de öncelikle Bulgaristan Adalet Bakanlığından dedenizin/anneannenizin Bulgar vatandaşı olup olmadığını sorgulatmanız gerekiyor. Eğer dedeniz/anneanneniz Bulgar vatandaşı çıkarsa, önce anneniz vatandaşlık başvurusu yapacak ve o vatandaş olduktan sonra siz de Bulgaristan vatandaşlığı başvurusu yapabilirsiniz. Bulgaristan vatandaşlığı ile ilgili uzman desteğine ihtiyacınız varsa telefonla randevu alarak Cumartesi günleri saat 10.00-14.00 arasında ofisimizi ziyaret edebilirsiniz. Ofise randevusuna gelirken yanınızda ‘Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’ ve ‘ İsim Denklik Belgesi’ni getirmeyi unutmayın. Uzman kadromuza vereceğiniz vekâletname ile tüm bu işlemleri sizin adınıza yürütüyor ve vatandaşlık başvurunuzu problemsiz sonuca ulaştırmak için çaba gösteriyoruz.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Ü. Okay 25 Nis 2019, 14:05

    1837 den baslayan ve dan 1900 yılların basına kadar tüm sülalem, dedem dahil olmak uzere Bulgaristan Varna dogumludur benim ve cocuklarımın bulgaristan vatandaslıgını alma durumum nedir. Antalya'da yaşıyorum gördügüm kadarı ile Antalya Şubeniz mevcut bu işlemler maliyeti nedir? Bilgi verirseniz sevinirim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A. Kara 25 Nis 2019, 14:06

    Merhaba babamın babası yani dedem Bulgaristan'da doğdu 3 yaşında Türkiye'ye geldiler (1933 doğumlu dedem) vatandaşlık alınabilir mi ?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Nis 2019, 14:13

    Merhaba,

    Öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Eşinizin Bulgaristan Vatandaşı olması sebebi ile çocuklarınızın da Bulgaristan Vatandaşlığı alma hakkı otomatik olarak vardır. İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu üzerinden randevu alarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Randevu esnasında yanınızda bulunması gereken bazı evraklar vardır. Bunlar; Çocuklara ait Bulgaristan Doğum Belgesi, Sizlerin Bulgaristan Evlilik Cüzdanı, Bulgaristan Vatandaşı kişiye ait Liçna Kart ve Bulgaristan Pasaport Fotokopisi, Harç Dekontu İlk pasaport için başvuru yapılıyorsa, Bulgaristan'da bağlı olduğunuz Belediye'den alınmış adres belgesi gibi evrakları da temin etmeniz gerekli olacaktır. Konu ile ilgili detaylı bilgi için çağrı merkezimizi arayabilir ya da web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. İyi Günler Dileriz.

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • G. Tiryaki 25 Nis 2019, 14:16

    Merhaba, Anneannem ve öncesi Filibe doğumlu. Çifte vatandaşlık başvurusu yapma hakkım var mıdır? Saygılarımla, Gürcan Tiryaki

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Nis 2019, 14:18

    Merhaba Gürcan Bey, Bulgaristan vatandaşlık işlemleri ve vatandaşlığa hak kazanma gibi sorularınız için aşağıdaki link üzerinden destek alabilirsiniz. Bulgaristan Çifte Vatandaşlık İşlemleri linki üzerinden destek alabilirsiniz. İyi Günler Dileriz.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • B. Parl 02 Haz 2019, 15:57

    Merhaba benim annemin anneannesi Şumnu Bulgaristan doğumlu benim çifte vatandaş olma hakkım var mı? ( Anneanne vefat etti)

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp