Bablıktan dolayı Bulgaristan süresiz oturma izni

Maria 06/08/16, 14:10
Merhaba Bulgaristan Vize Merkezi Bir soru hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum Ben türk vatandaşıyım bulgar vatandaşı eşimden 10 yaşında oğlum var babalıktan dolayı oturum almak için benim hangi evrakları hazırlamam gerekiyor detaylı bi şekilde yazarsanız siz bütün işlemleri ben gelmeden halledebilirmisiniz şimdiden herşey için teşekkürler.
Vize Merkezi

Bulgaristan de vizesi alarak oturum hakkına sahip olacaksınız. Babalıktan dolayı d vizesi için gereken belgeleri aşağıdaki gibidir. bu belgeler ile görev bölgesine giren bulgaristan konsolosluğunua giderek şahsen d vizesi oturum izni başvurusunda bulunacaksınız. işlem 2-3 ay arası surmekte.

 

 - Apostilli Sabıka kaydı bulgaristan dış işleri bakanlığından tastik ettirilerek.bulgar yeminli tercuman tarafından tercüme edilecek.

 - 2 adet biometrik fotoğraf (35x45 mm ebatlarında, güncel, beyaz fon üzeri)

- Bulgar vatandaşı çocuğun Bulgaristan Doğum Belgesi (Akt za rajdane)

 - T.C ebeveyn adına Bulgar bankasından açılmış hesaba ait bankadan alınmış Banka mektubu (Hesapta minimum 4600 Leva ya da 2400 € olan)

 - Taahhütname (T.C Ebeveyn çocuğun kalacak yerini, bakım ve masraflarını karşılayacağına dair) 

 - Taahhütname (Bg. Vatandaşı Baba ve Annenin çocuğun kalacak yerini karşılayacağına itirazı olmadığına dair)

 - Pasaport (Geçerlilik süresi en az 2 yıl olan)

 - Tam Vukuatlı Nüfus kayıt örneği (Aile bilgilerini içerir, kaşe ve imzalı)

 - Bulgaristan kira kontratı ve evin  tapusu (Bulgaristan noter onaylı) 

 

Bu belgeleri 2 nüsha hazırlayarak  konsolosluğa d vizesi başvurusunda bulunacaksınız. Bulgaristan konsolosluğu Görevlileri fotokopileri alacak orginalleri size geri verecektir. 

herahngi bir konuda bulgaristan vize uzmanlarımızdan yardım almak için size yakın şubemize gelebilirsiniz 

Cevap Ver
Lütfen bu mesajın spam amaçlı olmadığını anlayabilmemiz için yandaki doğrulamayı yapınız.