1952 Göçmenleri İçin Bulgaristan Vatandaşlık Alma Süreci

Bilgi Sayfasına Dön
  • Abdullah 29 Kas 2016, 17:32
    Annem Bulgaristan İstanimaka doğumlu. 1952 yılında zorla göçe tabi tutulmuşlar. Babam da İstanimaka doğumlu, ancak onu iki yıl önce yitirdik. Anneme Bulgaristan vatandaşlığı alabilir miyiz? Tabii daha sonra iki çocuğuna da vatandaşlık almak mümkün olur mu? Sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 29 Kas 2016, 17:32

    Merhaba,

    İlk olarak anneniz hayatta olduğu ve 1952 senesinde göç ettiği için kendisi vatandaşlık sorgulatmasını Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'ndan yaptırabilir. Durum tespitinden sonra eğer oradaki kayıtları incelendiğinde henüz vatandaşlık hakları korunuyorsa kendisi vatandaşlığını geri kazanabilir . Bir sonraki aşamada da çocukları anneleri üzerinden Bulgaristan vatandaşlığı başvurusu yapabilir. 1952 göçmenlerinin vatandaşlık hakkı kazanması süreçleri bu şekilde işlemektedir. Dilerseniz vatandaşlık durum sorgusunu tarafımıza vekalet vererek yaptırabilirsiniz. Vatandaşlık sorgulama konusunda danışmanlık hizmetimizden faydalanmak için +90 (212) 970 05 22 numaralı hattımızı arayabilirsiniz. 

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Mehtap 30 Mar 2018, 03:43

    Merhaba, Anneannem 1933 yılı, Bulgaristan İstanimaka doğumlu. Anneannem 3 yaşındayken Türkiye'ye ailesi ile gelmiş. Anneannem Bulgaristan vatandaşlığı alabilir mi? Çocuklarının da Bulgaristan vatandaşlığı alması mümkün mü? Teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E. ÖZGÖÇ 23 Nis 2019, 12:30

    MERHABA, BABAM 01/07/1947 MESTANLI DOĞUMLU 15/04/1952 TARİHİNDE TÜRKİYEYE GÖÇ ETMİŞTİR. ANNEM TÜRKİYE DOĞUMLU BENİM VATANTAŞLIK OLMAK İÇİN NE YAPMAM GEREKİR? OLABİLİRMİYİM ?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A. Korkmaz 21 May 2019, 19:42

    Merhaba annem Kircaali doğumlu 52 de göçle gelmişler. 1986 annem vefat etti. Ben vatandaşlık alabilir miyim

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • D. Aydın 21 Eyl 2019, 15:29

    Merhaba, Babam üzerinden Bulgaristan Vatandaslığa başvurmak istiyorum. Kendisi Ailesi birlikte 1952 yılında Türkiye göç etmiş. Konuyu internetten arattığımda bu konuda hizmet veren kurumlar olduğu görmekteyim. Başvuru için gerekli belgeler nelerdir? Bulgaristan üzerinden toplanması gereken veya Tercüman arıcılığı ile çevrilmesi gereken belgeler istenmektemidir? Amacım bu kurumlara gerçekten ihtiyaç olup olmadığını anlamaktır. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 21 Eyl 2019, 15:29

    Merhaba, 1952 zorunlu göçmenlerinin vatandaşlık başvurusu yapmadan önce Bulgaristan Adalet Bakanlığı'nda vatandaşlık sorgulaması yaptırması gerekir. Sorgulama sonucunda Adalet Bakanlığı, "vatandaşlık hakkı vardır" kararı verirse doğrudan vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Bulgaristandan vatandaşlık ve oturum işlemleri deneyim ve bilgi gerektiren süreçlerdir. Şahsen başvuru hakkınızın bulunmakla birlikte danışmanlık almanız tavsiye edilir.

    Saygılarımızla,

    Nazlı D.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp