Almanya Transit Vize

Almanya Transit Vizesi

Değerli ziyaretçilerimiz, web sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Almanya Konsoloslukları, Schengen vize başvuru evraklarında değişiklik yapabilmektedirler. Konsoloslukların talep ettiği güncel evrak listesine ulaşmak için Almanya Vize Merkezi temsilcilerimizi arayın. Bizi aradığınız takdirde sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız. Vize Merkezi temsilcimiz ihtiyacınız olan güncel evrak listesini size e-posta yoluyla gönderecektir.

Vize Merkezi, Almanya vizesi başvurularında vize danışmanlık firması olarak bireysel ve kurumsal olarak hizmet vermektedir. Vize Merkezi'nin hiçbir şubesi telefon, e-posta ya da SMS yoluyla yapılan bilgilendirmelerden herhangi bir ücret talep etmemektedir.

Almanya Transit Vize türü aşağıdaki iki duruma göre değişmektedir:

Almanya Schengen Havaalanı Transit Vizesi (A Tipi Vize)

Türkiye´den hareketle Schengen ülkesi olmayan üçüncü bir ülkeye giderken Almanya´da bir havalimanında uluslararası transit bölümünü terk etmeden ve pasaport kontrolünden geçmeden aktarma yapmak sadece Frankfurt/Main ve Münih Havalimanlarında ve belli zamanlarda Hamburg, Düsseldorf, Köln-Bonn ve Berlin-Tegel Havalimanlarında mümkündür. 

Bu şekilde seyahat edecek aşağıda sıralanan ülke vatandaşlarının Almanya Schengen kapsamında bulunan havaalanı transit vizesi almaları gerekmektedir: Etiyopya, Afganistan, Bangladeş, Eritrea, Gana, Hindistan, İran, Irak, Ürdün (istisnalarla), Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Lübnan, Mali, Myanmar, Nijerya, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Güney Sudan, Suriye, Türkiye (hizmet pasaportu veya resmi görevle gideceklere verilen pasaportlar hariç)

*İstisnalar: Yalnızca aşağıdaki durumlarda vizeye ihtiyacınız yoktur;

  • Diplomat Pasaportunuz varsa 
  • Geçerli bir vizeniz varsa veya herhangi bir Schengen ülkesi veya Bulgaristan, İrlanda, Hırvatistan, Romanya, Birleşik Krallık (UK) veya Kıbrıs için ikamet izniniz varsa 
  • Hamilini koşulsuz şartsız geri kabul edeceğini garanti eden Kanada, Japonya veya Amerika Birleşik Devletleri için geçerli vizeniz veya ikamet izniniz varsa 
  • Hamilini koşulsuz şartsız geri kabul edeceğini garanti eden Andorra veya San Marino için geçerli ikamet izniniz varsa (sadece vize yeterli değildir!)  AB/AET/İsviçre vatandaşının aile ferdiyseniz ve onunla birlikte seyahat ediyorsanız 

Almanya Havaalanı Transit Vizesi İçin Gerekli Belgeler:

  • Eksiksiz ve şahsen imzalanmış vize başvuru formu ve İkamet Kanunu´nun 55. maddesine göre gerekli ek belge
  • Pasaport: Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalı. Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yıl içerisindeki vizelerinize (Schengen, AB, Birleşik Krallık, ABD, Kanada) ait birer adet fotokopi. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilmelidir.
  • Son üç yıl içindeki vizelerinize (Schengen, AB, Birleşik Krallık, ABD, Kanada) ait birer adet fotokopi
  • Fotoğraf: 1 adet vesikalık resim
  • Vize harcı
  • Uçuş bileti veya rezervasyonu (yolculuğunuz hakkında ayrıntılı bilgi edinmeniz gerekir, örneğin havalimanında terminal değişikliği ve dolayısıyla ülkeye giriş işlemi yaptırmanız gerekip gerekmediğini tam olarak öğrenin)
  • Gideceğiniz ülkeye ait vize/ikamet izni ve bu iznin olduğu pasaport sayfasının fotokopisi veya gideceğiniz ülkeye giriş yapma hakkınızın olduğunu gösteren diğer bir belge
  • İkamet etmekte olduğunuz ülkede kurulu bir düzeninizin olduğuna dair belgeler (banka hesap dökümü, maaş bordrosu)

Transit Vize ( C Tipi Vize)

Terminal değişikliğı nedeniyle uluslararası transit alanını terk edip pasaport kontrolünden geçmeniz gerekiyorsa Schengen vizesi almanız gerekir.

Yükleniyor...
Telefon