Almanya Aile Birleşimi ve Alman Vatandaşlığı

Almanya Aile Birleşimi ve Alman Vatandaşlığı

Almanya Aile Birleşimi ve Alman Vatandaşlığı bilgi sayfamıza hoş geldiniz.

Almanya Aile Birleşimi Destek Hattı

İstanbul0212 970 05 18
Ankara0312 970 05 18
İzmir0232 970 05 18
Edirne0850 460 15 18
Adana0850 241 13 82
Gaziantep0850 241 18 35

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Alarak Alman Vatandaşı Olmak

Almanya aile birleşimi vizesi başvuruları Türkiye’de yaşayan eşin, Almanya’da yaşayan eşin veya reşit olmayan çocuğun yanına gidebilmek için yapılmaktadır. Konsolosluğa verilmesi gereken aile birleşimi evraklarının eksiksiz ve kişilerin başvurularına uygun olması gerekmektedir. Almanya Aile Birleşimi Vizesi almak yapılacak başvuruların ne kadar eksiksiz şekilde gerçekleştirildiği ve evrakların düzenli bir şekilde hazırlanması ile doğrudan ilgilidir. Durumunuz nasıl olursa olsun yapacağınız başvurularda konsolosluk yetkililerinin kafasında soru işareti yaratacak beyanlarda bulunmak olumsuz bir cevap almanıza neden olabilir.

Almanya aile birleşimi ile Alman vatandaşlığı almayı amaçlamadan önce doğru bir aile birleşimi başvurusu yapmaya öncelik verilmelidir. Almanya’ya eşinizin yanına gitmek için bir aile birleşimi başvurusu yapmak istiyorsanız, öncelik olarak Almanca A1 dil sertifikasını almanız gerekmektedir. Bu sertifika Almanya aile birleşimi başvurunuzu yapmadan önce almanız gereken, yaklaşık 2 aylık kurslara katılıp sonunda sınava gireceğiniz bir belgedir. Almanya Konsolosluğu ve Almanya Yabancılar Polisi bu Almanca A1 dil sertifikasının alınabileceği bazı kurumlar belirlemiştir. Bu kurumlar Goethe-Institut ve ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch)’dir. Bu kurumlar dışında alınan belgeler yetkililer tarafından kabul edilmemektedir.

Almanya Aile Birleşimi Kimler Alabilir?

Almanya aile birleşimi vizesi başvurunuzda eğer başvuru amacınız reşit olmayan Alman vatandaşı çocuğunuzun yanına gitmek ise, konsolosluk sizden Almanca A1 dil sertifikası ibraz etmenizi istemez. Bu belgeden muaf olursunuz. Bununla birlikte çocuk ile Almanya aile birleşimi başvurusunda bulunacak kişilerin birçok evrakı sunması gerekmemektedir. Almanya Federal Cumhuriyeti özellikle çocuk üzerinden yapılan aile birleşimi başvurularında fazlasıyla hassas davranmakta ve her çocuğun ebeveynlerinin yanında olması gerektiğini düşünmektedir. Bu yüzden çocuğunun yanına gidecek kişiler için işlemler biraz daha kolaydır.

Başvurunuzu eş üzerinden yapacaksanız bir takım evrakları ibraz etmeniz gerekmektedir. En önemli olanları Almanca A1 dil sertifikası, yaşanacak ev ve gelir beyanıdır. Eşinizin Almanya’da yaşadığı ev yeterli büyüklükte olmalı ve başvuru esnasında kira sözleşmesi veya tapuyu ibraz etmelisiniz. Eğer sizinle birlikte çocuğunuz da gelecekse veya hazırda evde eşiniz dışında başkaları da yaşıyorsa büyüklük kıstasında bunlarda göze alınır ve daha büyük bir ev olması talep edilir. Almanya’da yaşayan eşinizin yeterli miktarda gelire sahip olması gerekmektedir. Bu miktar iki kişinin hayatını idame ettirebilmesi için yeterli olmalıdır. Almanya yetkilileri, Almanya aile birleşimi başvurusunda bulunan kişinin hiçbir geliri olmadığını varsaymaktadır.

Başvurunuzda bunlar haricinde diğer dikkat etmeniz gereken konu kalan evrakların da eksiksiz olmasıdır. Evrak eksikliği durumunda konsolosluk randevunuzu iptal edecektir ve yeniden randevu almanızı isteyecektir. Bu da sizin zaman kaybetmenize ve evraklarınızın geçerlilik süresinin bitmesine yol açacaktır.

Evlenerek Alman Vatandaşı Nasıl Olunur?

Almanya aile birleşimi vizenizi aldıktan sonra vizede verilen süre içerisinde Almanya’ya gidip yetkili kurumlarda oturum işleminizi tamamlamanız gerekmektedir. Aile birleşimi vizesi bir oturum vizesidir. Bu sebeple yetkili kuruma yapacağınız müracaat sonrasında size Almanya’da yaşamanız için gerekli olan oturum kartı verilir. Oturum kartları genellikle ilk etapta süreli olarak düzenlenir. Bu süre genellikle 2 senedir ve şartları yerine getirdiğiniz takdirde her 2 senede bir kartınızı yenilemeniz gerekmektedir.

Sahip olduğunuz oturum kartı size Schengen üye ülkelerinde 90 güne kadar kalış hakkı verir ve Almanya’da yabancılar için belirlenen sosyal haklardan yararlanmanızı sağlar. Bu kart ile eğer herhangi bir sınırlaması yoksa bir işte çalışabilir ve sigortalı olabilirsiniz. Ülkede seçme-seçilme veya kamuda görev alma gibi haklardan yararlanamazsınız. Bu haklar için ülkenin vatandaşı olmanız gerekmektedir. Süresiz oturma iznine sahip olabilmeniz için Almanya Federal Cumhuriyeti’nin belirlemiş olduğu süre boyunca orada kesintisiz yaşamanız gerekmektedir. Bu süre istisnai durumlar dışında 5 yıldır. İstisnai durumlarda bu koşul 3 yıla indirilebilir. Genel olarak çalışma izni ile orada bulunan kişilerde bu süre 3 yıldır.

Bu sürenin sonunda süresiz oturum hakkına sahip olabilmenin diğer koşulları;

  • Geçiminizi sağlayabileceğiniz bir kazanca sahip olmanız, 
  • Bu 5 yıllık süre içinde eşlerden birinin sigortalı bir işte çalışmış olması ve çalışmak için süresiz çalışma iznine sahip olunması,
  • Evliliğinizin en az 2 senedir devam ediyor olması,
  • Bu süre içinde veya daha öncesinde sicilinizi kötü yönde etkileyebilecek herhangi bir olay bulunmaması, 
  • Süresiz oturum iznine sahip olabilmeniz için aile birleşimi vizesi başvurusunda beyan ettiğiniz A1 seviye dil sertifikası yeterli olmamaktadır. Dil bilginiz en az B1 seviyede olmalıdır.
  • Almanya’da ikamet ettiğiniz evin yetkililer tarafınca belirlenen büyüklükte olması,
  • Almanya Federal Cumhuriyeti hakkında temel bilgi sahibi olunması; bu bilgiyi Almanya yetkilileri tarafından belirlenen kurslardan (Orientierungskurs) edinmeniz gerekmektedir ve en az 60 saat kursa katılım sağlamanız gerekmektedir. Bu kurslar hakkında kurs ücreti, saati veya ne zaman olduğu gibi bilgileri Almanya’nın yetkilendirdiği kurumların resmi web sitelerinden edinebilirsiniz.

Almanya Vatandaşı Olma Süresi

Süresiz oturum iznine sahip olduktan sonra Alman vatandaşlığına geçiş işlemleri için Almanya’da yaşadığınız süreyi 8 yıla tamamlamanız gerekmektedir. Siz Alman vatandaşlığına geçerken reşit olmayan çocuklarınız da bundan yararlanabilmektedir. Alman vatandaşlığına geçerken yukarıda şartlara ek olarak birkaç şartı daha yerine getirmeniz söz konusudur. Sahip olduğunuz oturum izniniz ile Almanya dışında herhangi bir ülkede yaşamamış olmanız gerekmektedir. Başvurunuzu yaptığınız güne kadar kısa süreli seyahatler dışından devamlı Almanya’da ikamet ediyor olmalısınız.

Süresiz oturum izni almakta olduğu gibi yine adli sicil kaydınızın temiz olması gerekmektedir. Buna belli bir sınırın altındaki para cezaları dâhil değildir.

Geçiminizi kendiniz sağlıyor olmalısınız. Eğer Almanya’da geçiminiz bir sosyal yardım veya işsizlik maaşı gibi yardımlarla karşılanıyor ise vatandaşlık almanız söz konusu değildir.

Başvuru yaptığınız esnada sizin için daha önceden herhangi bir sınır dışı edilme kararının bulunmaması gerekmektedir. Eğer daha önce Almanya’dan sınır dışı edildiyseniz, bu sebeple oturumunuz iptal edildiyse veya belli bir süre ülkeye girişiniz engellendiyse vatandaşlığa başvuru yapamazsınız.

Alman vatandaşlığına başvuru yapan kişi bu şartları sağladığı takdirde gerekli incelemeler yapıldıktan sonra eşi ve reşit olmayan çocukları da bu haktan yararlanabilmektedirler.

Alman vatandaşlığına geçmek isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise, sahip oldukları diğer vatandaşlıktan çıkmak zorunda olduklarıdır. Sahip olduğunuz ilk vatandaşlığın çıkma izin belgesini ibraz etmediğiniz takdirde Almanya Federal Cumhuriyeti vatandaşlık işlemlerine devam etmeyecektir.

Almanya Aile Birleşimi ve Alman Vatandaşlığı için bilgilendirme yaptık. Almanya vizesi başvuruları için bizleri arayabilirsiniz. 0212 970 05 01

Almanya Vizesi Ofisleri

Almanya ile ilgili sizden gelen sorular

1 sorudan en popüler 1 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

  • Almanya Konsolosluğu Aile Birleşimi Randevu
    R. Atmaca, 04 Mar 2020, 11:49

    Merhaba. Almanya konsolosluğu aile birleşimi randevu alırsak eşlerin ikisinin de mi gitmesi gerekiyor?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Almanya için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp