Almanya Yatırımcı Vizesi ile Oturum

Almanya Yatırımcı Vizesi ile Oturum

Almanya Yatırımcı Vizesi ile Oturum Merak Edilenler

Avrupa Birliği ve Türkiye arasında 1963 yılında imzalanan Ankara Antlaşması, T.C. vatandaşlarının Almanya yatırımcı vizesi ile oturum izni alma hakkı kazanmasını sağlamaktadır.

Almanya'da Oturum Almak İçin Yatırım

Avrupa Birliği'nin başta gelen üyelerinden Almanya her geçen gün büyüyen ekonomisi ile yeni yatırım alanları yaratıyor. Yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olma konumunu hiçbir zaman kaybetmeyen Almanya yabancı girişimcilerin dünyaya açılmalarını daha hızlı şekilde gerçekleştirebilmelerini sağlıyor.

Almanya Yatırımcı Vizesi İle Oturum Nedir?

Yatırım vizesi ile alınan Almanya oturum belgesi Avrupa ülkelerinde serbest dolaşım sağlayan vize olarak bilinmekle birlikte, Almanya'da şirket kurmak ve oturum almak için tabii ki Avrupa Birliği standartlarında kriterlere sahip olmak gerekiyor. Almanya’da yatırımcı olarak oturum izninden faydalanmanın en büyük avantajlarından biri de Avrupa sınırları içinde vizesiz serbest dolaşım hakkına sahip olmak. Buna ek olarak Almanya’da ticari alanda yapacağınız iş girişimiyle alacağınız oturum izninden aile bireyleriniz de faydalanabilmektedir.

Almanya Yatırımcı Vizesi Şartları

Almanya yatırımcı vizesi sahiplerinin dikkat etmeleri gereken en önemli konu, bu vizeyle başka bir iş yerinde çalışmak için başvuruda bulunamayacaklarıdır. Belli bir meslekte uzmansanız ve Almanya’da bir şirkette çalışmayı planlıyorsanız çalışma vizesi başvurusunda bulunmalısınız. Çalışma vizesi başvurusunun koşulları Almanya yatırımcı vizesinin şartlarından farklıdır.

Almanya Yatırımcı Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • 2 adet başvuru formu: (90 günü aşacak seyahat sürelerinde ulusal vize için) Almanca dilinde eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış başvuru formları ile İkamet Yasası’nın 54. maddesinin 2. fıkrasının 8. bendine göre gerekli olan ek belge (başvuru sahibi tarafından imzalanmış)
  • Pasaport
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Meslek eğitimini kapsayan, diploma ve sertifikalarla belgelenilir özgeçmiş ile güncel iş sözleşmesi
  • Yeterlilik belgeleri (okul karneleri, üniversite/yüksekokul diplomaları, daha önce çalışılan işyerlerinden alınan referans)

ALMANYA'DA ŞİRKET KURMAK SIKÇA SORULAN SORULAR

1- Neden Almanya’da şirket kurmalıyım?

Almanya AB’nin en büyük ekonomisidir. Almanya dünyanın en çok ihracat yapılan ilk üç ülkesinden biridir. Son yıllarda birinciliği hiçbir ülke ile paylaşmamaktadır.

2- Almanya’da şirket sahibi olabilir miyim?

Almanya’da şirket sahibi olmak 3 şekilde mümkün olmaktadır: yeni bir şirket kurmak; yurtdışındaki şirketinizin Almanya’da bir şubesini açmak veya hali hazırda kurulu bir şirketi almak.

3- Almanya’da kuracağım Şirket Türü ne olabilir?

Almanya’da 3 tür şirket formu vardır. 1- UG şahıs limited şirketi 2- GmbH Limited şirket formu olup en popüler şirket türüdür. 3- AG olup anonim şirket formudur.

4- Almanya’da şirket kurarken nelere dikkat etmek gerekmektedir?

Almanya’da bir şirket sahibi olmak istiyorsanız Almanya vergi hukukundan kaynaklanan yükümlülüklerinizi de dikkate almalı ve kendinize en uygun şirket türünü seçmeli ve yabancıların ticari faaliyetlerine ilişkin bir takım sınırlamaları dikkate almak, vize ile oturum izni gibi yabancılar hukukundan kaynaklanan yükümlülükleri de yerine getirmeniz gerekmektedir.

Ayrıca, usullerine uygun bir şekilde şirketin ticari unvanına karar verilmesi, ticaret siciline tescil edilesi, işletme kaydı ile vergisel kayıtların tamamlanması ve gerekli sözleşmelerin hazırlanması gerekmektedir.

5- Almanya’da şirketler hangi vergileri ödemektedirler?

Her ne kadar Almanya ile Türkiye arasında imzalanan çifte vergilendirme anlaşmasında yer alan düzenlemelerin özellikle dikkate alınması gerekmekteyse de, Almanya’da gelir elde eden şirketler kural olarak Almanya vergi hukukuna tabidirler. Şirketinizin hangi vergilerin mükellefi olacağı da şirketin hacmi, vergi dilimi ve sair hususlara bağlıdır.

6- Almanya’da yabancıların ticari faaliyet göstermesinin önünde herhangi bir engel var mıdır?

Hayır, Almanya’da kural olarak yabancılar da aynı Almanya veya Avrupa Birliği vatandaşları gibi ticari faaliyet göstermekte serbesttirler. Sadece, yerli şirketlerin yabancı yatırımcılar tarafından satın alınacağı hallerde ise bir takım güvenlik tehditlerinin önüne geçebilmek amacıyla ve yasada düzenlenen bazı durumlarda, Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından bir denetim mekanizması aracılığıyla, satın alma işlemi denetlenebilir.

7- Şirket kurmak için vize veya oturum izni almak gerekir mi?

Kural olarak Türk vatandaşları Almanya’ya seyahat edebilmeleri için bir vizeye sahip olmalıdırlar. Almanya’da kalınacak süreye ve geliş amacına bağlı olarak düzenlenecek olan vize ve oturum izni çeşitlerinden size en uygun olanı seçilmeli ve ona göre gerekli belgeleri hazırlanıp Türkiye’de yetkili Alman Konsolosluğu’na, Almanya’ya geldikten sonra da yetkili Yabancılar Dairesi’ne giderek başvuru yapılması gerekmektedir.

8- Almanya’da şirket veya işletme kurma, kurulu bir şirkete ortak olma veya devraldığım bir şirket için oturum almam şart mı?

Sermaye şirketi ortakları için oturum alma şartı bulunmamaktadır. Almanya hukukuna göre şirket veya işletme kuruluşlarında Alman girişimciler için geçerli olan ve aranan şartlar yabancı girişimci için de aranmaktadır. Alman ticaret mevzuatında yabancılar için ayrı bir hukuki düzenleme yapılmamıştır. Ancak kurulacak şirket veya işletmelerde idareci, genel müdür veya şahıs işletme sahipleri için Almanya Yabancılar Hukukundaki oturum ve işe alınma konularında kısıtlamalar olabilir.

9- Almanya’da şirketin sermayesi en az ne kadar olmalıdır?

Almanya’da UG 3.000 Euro, GmbH ana sermayesi 25.000 Euro, AG ana sermayesi 50.000 Euro’dur.

10- D vizeler ne kadar sürede sonuçlanır?

D Vizeleri için önce randevu talebine bulunmak gerekiyor, sonra randevu zamanı teyit ediliyor. İlk randevudan sonra 8 hafta. Almanya uzun süreli oturum vizeleri Ulusal vize kategorisi başvuruları randevu atamalarından sonra yaklaşık 10-15 iş günü sürmektedir. Randevu ataması Almanya Konsolosluğu ve başvuru merkezi tarafından yapılmakta ve Verilen randevu tarihinden sonra 10-15 iş günü sürmektedir. Bu süre Konsolosluğun resmi tatil ve yoğunluğuna göre değişkenlik göstermekle birlikte değişkenlik gösterebilmektedir.

11- Almanya’ya şahsen gitmeye gerek var mı?

Hayır, Vekaletname ile oluyor şirketin kurulması. D-Vize için Alman konsolosluğundan (İstanbul) alınıyor. Üç yıllık oturum almak için Almanya’ya gitmek gerekiyor. Almanya’da kurulan şirket için Almanya’ya şahsen gelmenize gerek bulunmamaktadır. Tarafımıza verilen vekaletname ile Almanya’da şirket kurulumu yapılabilmektedir.

12- Konsolosluklarda mülakat süreci var mi?

Almanya Konsolosluğu Almanya oturum vizelerinin tamamında vize mülakatını zorunlu tutmaktadır. Randevu atamasından sonra Başvuru sahibi şahsen başvuru esnasında Almanya Konsolosluğunda mülakat için hazır bulunması gerekmektedir. Randevu günü ve saati Almanya Konsolosluğunda olmayan başvuru sahiplerinin Almanya vize başvuruları kabul edilmemektedir.

13- Almanya’daki tüm prosedürleri siz mi sürdürüyorsunuz?

Almanya’da şirket açmak ve sonrasında tüm prosedürler tarafımızdan yapılmaktadır. Almanya’daki işlemler için tarafımıza vekaletname vermeniz durumunda Almanya’daki işleyiş tarafımızdan yürütülmekte ve şirket açma işlemleri yapılmaktadır.

14- İşin hukuki boyutundaki yeriniz tam olarak nedir?

Almanya’da işyeri açma işlemleri için Danışmanlık sunan bir firmayız. Hukuki süreç-te verilen vekaletname ile Almanya’da firma açma ve firma açılımından sonra Almanya yatırımcı vize oturum vize başvurunuzu yapmakta ve danışmanlık sağlamaktayız.

15- Ret alması söz konusu mu? Bu doğrultuda nasıl bir yol izliyorsunuz?

Bu sürçte ret alan başvuru sahibi tamamen kendisi ile alakalı hukuki ve maddi problemi nedeni ile ret almaktadır. Bu aşamada bizim tarafımızdan herhangi bir ret alma durumu söz konusu olmamakla birlikte Kişinin maddi durumu ve hukuki durumu göz önünde bulundurulmaktadır.

16- Başvuru esnasında hangi evraklar gerekli? Almanya yatırımcı vizesi Nasıl alınır?

  • Planlanan dönüş tarihinden itibaren 6 ay geçerli olan pasaport, varsa eski pasaport
  • Eski vizelerin fotokopisi
  • 2 adet kimlik fotokopisi
  • Konaklama Belgeleri
  • Almanya’da kalacağınız evin bilgileri
  • Almanya’daki şirketinizin tüm ticari evrakları
  • Banka dökümü
  • Başvuru tarihinden önceki son on beş 5 gün içerisinde düzenlenmiş olan 6 aya ait şirketin veya şahsi banka dökümü, Banka kaşeli olmalıdır.

E devletten Barkotlu alınması gerekenler;

  • Toplu nüfus kayıt örneği( Tüm aile olmalıdır.)
  • 4B SGK hizmet dökümü
  • SSK işe giriş bildirgesi
  • Adli sicil belgesi
  • Yerleşim yeri belgesi ( kurum için alınmalıdır.)

Ek gelir Belgeleri

  • Tapu, Ruhsat, ek hesap dökümleri vs.

Almanya yatırımcı vizesi başvuruları için ülke uzmanımız ile iletişime geçebilirsiniz. 02129700512

Almanya Yatırımcı Vizesi ile Oturum

Almanya ile ilgili sizden gelen sorular

2 sorudan en popüler 2 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

  • Almanya Yatırımcı Vizesi
    O. Alkun, 10 Mar 2020, 17:49

    Almanya Yatırımcı Vizesi için bilgi verir misiniz? Ne kadarlık bir yatırım sonrasında vize alabiliriz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yatırımcı Vizesi Nasıl Alınır
    O. Karataş, 19 Haz 2018, 01:24

    Merhaba, 12 yıldır aktif çalışan Bilişim Teknolojileri konusunda yerli ve yabancı bankalara hizmet veren şirket sahibiyim. Türkiye de yaptığım işi Almanya'ya taşımak veya Almanya'da aynı konuda faaliyet gösterecek müstakil bir şirket kurmak sureti ile oturum almak istiyorum. Bu sebep ile Almanya Yatırımcı Vizesi nasıl alınır ve oturma izni konusunda sizden danışmanlık hizmeti almak isterim. Saygılarımla

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Almanya için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp