Almanya Transit Vize 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • Ş. Sa. 27 Oca 2022, 17:25
    Almanya transit vize 2022 yılında hangi evrakları istiyor? Almanya üzerinden sadece transit geçiş yapacağım Schengen vizesi mi transit vizesi mi almalıyım?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 27 Oca 2022, 17:25

    Merhaba, Almanya ülkesine giriş yapmadan seyahat planınız varsa sadece uçuş değiştirecek ve bu kapsamda transit alanından çıkış yapmayacaksanız ihtiyacınız transit vizedir. Pasaport kontrolden geçiş yapacaksanız Almanya Schengen vizesine ihtiyacınız vardır. Almanya'ya transit vize aldıktan sonra Frankfurt-Main ve Münih havaalanında uluslararası transit bölümünden çıkış yapmadan geçiş yapabilirsiniz. Yoğunluğa bağlı bazı durumlarda Köln- Hamburg-Berlin- Düsseldorf havaalanlarından da aktarma yapılabilir.

    Transit vize için aşı ya da karantina zorunluluğu yoktur. Uluslararası geçiş alanından çıkacaksanız Schengen alanına geçip pasaport kontrolüne tabi tutulacaksanız aşı olduğunuzu kanıtlar belge sunmanız istenir. Bu belgenin ibrazını İngilizce, İspanyolca, İtalyanca veya Fransızca olarak sunmalısınız. Transit vize Almanya Konsolosluğundan direkt başvuru yapmanıza müsaade etmez. Gerekli evrakları hazırlayıp Vize Merkezi aracılığı ile başvuru yapabilirsiniz. Gerekli evraklar olarak asıl varış yerine ait oturum ya da ikametinizin olduğunu kanıtlayıcı belge ibrazı zorunludur. Varış yerine giriş için vizeniz de olabilir. Süresi yeterli pasaport gelir durumunuzu gösterir banka dökümü ya da ikamet ettiğiniz varış yerine ait banka dökümü - maaş bordrosu gerekmektedir.

    Almanya'ya transit vize almak için başvuru ücreti de ödemeniz gereklidir. Maalesef amaç transit geçişte olsa vize ücretine tabi tutulursunuz. Transit vize Almanya üzerinden geçiş yaparken orada mağdur olmanızın önüne geçmiş olacağı için sadece uçak değiştirecek olsanız bile ihtiyacınız olan vize türüdür. Toparlayacak olursak iki adet fotoğraf, pasaport, vize ücreti, geçiş yapacağınız uçak rezervasyonlarının dökümü gereklidir. Transit vize başvurusu için doldurulan başvuru formunu eksiksiz ve doğru doldurmalısınız. İhtiyacınız olan formu Vize Merkezi web sayfamızdan gerekli formlar bölümünden ücretsiz temin edebilirsiniz.

    Almanya transit vize 2022 yılında transit geçişleriniz için halen ihtiyaç duyulan vize türüdür. Sadece geçiş yapacağım deseniz bile sadece geçiş yapacaklar için oluşturulan vize kategorisidir. Seyahat amacınızı başvuru esnasında doğru belgeleyemezseniz ret alma ihtimaliniz olduğunu unutmamalısınız. Schengen ülkelerinden yapacağınız transit geçişler için profesyonel ekibimizden destek alabilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp