Almanya transit vize 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • S. V. 29 Ara 2020, 15:53
    Merhabalar, Yaz tatilinde Brezilya’ya gitmek üzere Almanya aktarmalı bir bilet aldım. Transit vize almam gerekiyor mu? Almanya transit vize 2021 yılı için herhangi bir muafiyet var mıdır? Eğer vize gerekirse bana nasıl yardımcı olabiliyorsunuz? Oldukça yanlış bilgiler dolaşıyor profesyonel bir destek almak adına sizlere ulaştım. Yardımlarınızı bekler teşekkür ederim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 29 Ara 2020, 15:53

    İyi günler, öncelikle Almanya vizesi başvurularınız hakkında bizleri Vize Merkezi’ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Almanya vizesi hakkında seyahatiniz hakkında aktarmalı ucunuzun özellikler önemlidir. Eğer terminal değiştirme var ise kesinlikle transit vize almanız gereklidir. Değişkenlik gösterse de çoğu ülke havalimanı transit bölgesinden çıkmadığınız sürece belli bir saate kadar vizesiz diğer uçuşunuzu bekleyebiliyorsunuz. Bu durum tekrar söylemek gerekirse uçuş şirketi veya havalimanı polisinin insiyatifinde olduğunu sizlere bildirmek isteriz. Her ne kadar Konsolosluk sitelerinde istenip veya istenmediği yazsa da çoğu yolcumuza önerimiz transit vizelerini almaları gerektiğidir.

    Almanya’ya transit vize işlemleri hakkında yetkili temsilcilik Almanya Konsolosluğu tarafından sizlerden istenen belgeler özetle; pasaportunuzun aslı, güncel fotoğrafınız, tüm aktarma ve ayrıntıları gösteren uçak biletiniz, hedef ülkede bunan konaklamanızın onaylı hali, seyahat sağlık sigortası, şahsi banka hesap dokümanları, e-devlet belgeleriniz, çalışanların şirketlerinden çalışma ve sigorta bilgileri olarak söyleyebiliriz. Ayrıntılı halde vize Merkezi müşteri temsilcilerimizden e-mail ve kısa mesaj yolu ile tüm evrakların bilgilerini sizlere belirtilen adresimize kargo veya şahsen gelerek teslim etmeniz halinde tüm işlemlerinize hızlıca başlanacaktır. Danışmanlığımızda; eksiksiz evrak kontrolleriniz, Schengen vizesi başvuru formu, seyahat nedeninizi anlatır vize talep dilekçenizde destek, tüm süreci sizler ile yürütecek olan operasyon uzmanımız olacaktır. Transit vize Almanya başvurularında online randevu oluşturmalı ve randevu gününde başvurunuz yapılmaktadır. Aynı zaman randevu konusunda da desteğimiz bulunmaktadır. Randevusuz hiç bir işlem kabul etmediklerini belirtmek isteriz.

    Almanya transit vize 2021 yılı için bulunan tüm güncel bilgiler ve ayrıntılı bilgilere Vize Merkezi uzman müşteri temsilcilerimizden öğrenebilirsiniz. 13 ayrı şubemiz bulunmakta olup sizlere en yakın şubemize gelerek veya irtibat kurarak zaman kaybı yaşamadan danışmanlık servisimizden faydalanabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • k.s 01 Nis 2021, 20:22

    Aktarmalı olarak İngiltere’ye gideceğim Almanya transit vize 2021 yılı başvuru şartları nelerdir? Seyahat tarihime 3 ay var vizeye ihtiyacım olması halinde başvurumu hemen gerçekleştirebilir miyim?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 01 Nis 2021, 20:33

    Merhabalar;

    Geçerli İngiltere vizesi bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve diğer resmi pasaporta (yeşil, gri, siyah )sahip olan vatandaşlarımız, Almanya üzerinden aktarma yaparak İngiltere’ye seyahat planladıklarında ayrıca Almanya’ya Transit vize başvurularında bulunmalarına gerek görülmemektedir. Transit vize başvuruları Kısa dönem A tipi vize türü kategorisinde yer almaktadır. Gerçekleştirmeyi planladığınız İngiltere seyahatinizde, Almanya ülkesinde yer alan her hangi bir Uluslararası havalimanı üzerinden aktarma yaparak uçuşunuzu tamamlamayı planlamanız halinde, Almanya havalimanında transit alan olarak ayrılmış bölgeden çıkış yapmamanız, ikinci bir pasaport kontrolüne giriş yapmamanız oldukça önemli olmaktadır. Transit vize Almanya havalimanın da aktarma bölgesinde ayrılmamanız halinde geçerli olmaktadır. Ayrıca geçerli İngiltere vizeniz olsa dahi Transit alan bölgesinden çıkmanız halinde havalimanından ayrılırsanız veya ikinci bir pasaport kontrolüne giriş yapmanız gerekirse sizden geçerli bir schengen vizesi talep edilecektir.

    Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport sahibi olmanız halinde talep edilecek olan schengen vize, diğer yeşil, gri ve siyah pasaport sahibi vatandaşlardan 90 gün altı seyahatlerde Almanya ülkesine vizeden muaf oldukları için gerek olmayacaktır.

    Almanya’ya transit vize ihtiyacı olan vatandaşlar, Almanya konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş aracı kurumlar üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Transit vize başvuruları seyahat başlangıç tarihinize 90 gün kala kabul edilebilmektedir.  Başvuru şartları arasında yer alan en önemli kriter asıl hedeflenen Ülkeye ait belgeleri temin etmeniz, vizesine sahip olmanız ve tarafınızdan talep edilen fotoğraf, vize ücreti, başvuru formu, uçuş belgeleri, vize dilekçesi gibi başvuru belgelerini temin etmenizdir. Pasaport sürenizin talep edilen seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 90 gün geçerli olmasına ve pasaportunuzun yıpranmamış olmasına dikkat etmelisiniz.  Transit vize Almanya başvurularınızı Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş Vize Merkezi tarafından danışmanlık hizmeti alarak gerçekleştirebilirsiniz..

    Almanya Transit vize 2021 başvuru şartları hakkında detaylı bilgi için müşteri temsilcilerimiz ile 0 212 970 05 01 numaralı telefonlardan irtibata geçebilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Tuğçe Çelik

    Almanya'ya transit vize

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • r.m 05 Haz 2021, 00:07

    Hollanda’ya seyahat edeceğim ancak Almanya üzerinden düşünüyorum schengen vizem var Almanya transit vize 2021 almam gerekli midir? Yardımcı olur musunuz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 05 Haz 2021, 00:08

    Merhabalar, Almanya’ya transit vize asıl hedeflenen ülkenin schengen ülkesi dışında olması halinde gerekmektedir. Asıl varış yapmak istediğiniz seyahatiniz schengen ülkesine olduğu için Almanya üzerinden aktarma yapmanız halinde geçerli schengen vizenizin bulunması durumunda ayrıca transit vize almanıza gerek olmayacaktır. Hollanda dışında Almanya sahasını kullanarak farklı bir 3.dünya ülkesini seyahat etmeniz halinde transit vizeye ihtiyacınız olabilecektir.

    Transit vize Almanya seyahatinizde kullanım kuralları olan kısa süreli bir vize türü olmaktadır. Geçerli schengen vizesi bulunan vatandaşlar farklı ülkelere seyahatlerinde transit saha olarak kullansalar dahi ayrıca vizeye ihtiyaçları olmayacaktır. Transit vize kullanım hususu seyahatlerde sorun yaşamamak açısından oldukça önemlidir. Örneğin; asıl hedeflenen ülkenin 3.dünya ülkesi olması halinde Almanya transit vizesine ihtiyacınız olacağı için bu vize havaalanında kullanım şekliniz sadece transit bölge alanından ayrılmamanız ve ikinci bir pasaport kontrolüne girmemeniz halinde geçerli olmaktadır.

    Almanya’ya transit vize almanızı gerektirmeyen sahip olduğunuz schengen vizenizin sürelerine dikkat etmelisiniz ayrıca vize giriş hakkınız 2 ve multiple olması seyahatinizi gerçekleştirebilmeniz için önemlidir. Kullanmış olduğunuz pasaportunuzun geçerlilik süresinin en az 90 gün devam etmesi ve pasaportunuzun yıpranmamış olması sınır görevlileri tarafından kontrol edilen hususlardır. Almanya sınır görevlileri geçerli schengen veya transit vizeniz olması halinde sizleri ülkelerine almama inisiyatifine sahip olmaktadırlar.

    Schengen antlaşmasına dâhil olan ülkeler, ABD, Kanada, UK, Japonya’ya yapılacak aktarmalı seyahatlerde transit vize Almanya ülkesi istemeyecektir. Ancak uçuşlar arası süreler 12 ve 24 saat arasında fazla ise bu bilgiyi tekrar teyit etme ihtiyacınız olabilecektir. Yukarıda yer alan ülkeler dışında transit vizeye ihtiyacınız olması halinde vize başvuruları için bir takım evrakları temin etmeniz gerekecektir. Başvuru değerlendirme süreleri 15 iş günü sürebilmektedir.

    Almanya transit vize 2021 başvurularınız için Vize Merkezi olarak danışmanlık hizmetleri vermekteyiz. Seyahatinizi tamamlamakta sıkıntı yaşamamanız açısından sizlere tüm hususlar hakkında detaylı bilgi paylaşabileceklerdir. Bizleri ofislerimizde ziyaret edebilir veya arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • s. aksakal 06 Tem 2021, 15:15

    Kolay gelsin, schengen vize ile mi Almanya’dan aktarma yapmak daha iyi yoksa transit vize mi almam daha sağlık olacaktır. Almanya transit vize 2021 başvurumda yardımcı olur musunuz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • 06 Tem 2021, 15:17

    Merhabalar, transit vize Almanya Konsolosluğu tarafından kısa dönem vize başvuruları arasında yer alan tek veya 2 girişli kısa süreli vize türü olmaktadır. Bu vize türü ile Almanya havalimanından aktarma yapılarak farklı bir 3.ülkeye seyahat edilebilmektedir. Eğer seyahat edeceğiniz ülke Avrupa ve schengen ülkeleri dışında bir ülkeyse transit vizeye ihtiyacınız olacaktır. Transit vize kullanım alanları belirli koşulları taşımaktadır. Almanya schengen vize ve transit vize kullanım şekilleri birbirlerinden farklı olmaktadır. Almanya’ya transit vize sahip olmanız halinde seyahatinizi gerçekleştirdiğinizde varış yapılacak ülkeye uçuş saatinize kadar transit alan bölgesinde bekleme yapmalısınız. Eğer yeni bir pasaport kontrolüne girme durumunuz olur veya belirlenen terminal bölgesinden, havalimanından vb. alanlardan ayrılmanız durumunda vizenizin kullanım geçerliği kabul edilmemektedir.

    Transit vize Almanya başvurunuzda bulunurken gerekli olan belgeler ile schengen vize başvurusunda sizden istenilen evraklar arasında kısmen farklılıklar olabilecektir. Transit vizede asıl hedeflenen ülkeye ait belgeleri de vize/konaklama/ulaşım sunmanız gerekirken, schengen vize başvurunuzda Almanya’da kalış yapacağınızı gösteren bir otel rezervasyonu sunabilirsiniz. İstenilen diğer ikamet, pasaport, banka, şirket belgeleri, fotoğraf, poliçe gibi evraklar aynı olmaktadır. Vize ücretleri aynı kategoriden kısa dönem vize başvurularında gerçekleşeceği için harç işlem bedelleri de aynı olmaktadır. Almanya’ya transit vize başvuru süreleri ve diğer schengen başvuru değerlendirme süreleri değişmemektedir. Her ikisi de konsolosluk inisiyatifinde değerlendirilecektir. Transit vizenin kullanım alanı kısıtlı olduğu için schengen vizeye sahip olmanız halinde havalimanında ayrılabilir, ikinci uçuşunuzun süreleri arasında uzun saatler olması halinde Almanya’da bulunabilir hatta konaklama dahi yapabilirsiniz. Her iki vize başvuru türleri için sizlere yardımcı olabilmekteyiz. İhtiyacınız olan vize türüne handikaplarını da dikkate alarak başvuruda bulunmanız önerilmektedir. Seyahatiniz ile ilgili tüm riskleri dikkate almak önemli olmaktadır.

    Almanya transit vize 2021 detaylı bilgi için İstanbul merkez  0 212 970 05 01 ofisimizden ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp