İtalya Vize Ücreti 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • u.k 09 Nis 2021, 12:32
    Merhaba, İtalya vize ücreti 2021 hakkında bilgi verir misiniz ne kadardır? 12 yaşında oğlum ve 2 yaşında kızım için vize ücretini öğrenebilir miyim? Ücretlendirmenin çeşitleri nasıl? Siz bizim adımıza vize başvurumuzu gerçekleştirirseniz size ne kadar ödeme yapmalıyız. Şimdiden teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 09 Nis 2021, 12:32

    İyi günler; İtalya vize başvuruları için tüm başvuru sahipleri dahil olduğu yaş gurubuna göre vize harç ücreti ve işlem bedeli ücretlerini başvurularının kabul edilebilmesi için ödemeleri gerekmektedir. 2021 İtalya vize ücreti Şubat 2020 yılı itibari ile 20 euro zam uygulaması ile harç ücretleri güncellenmiştir. İtalya vize ücretleri Başkonsolosluk adına tahsil edilmektedir. Başvuru işlem bedeli olan ücretlendirme hizmet ücreti olup tüm yaş gurupları için aynı tutarda olmaktadır günlük döviz kuru üzerinden ücretler paylaşılmaktadır. 0-6 yaş arası, 6-12 yaş arası ve 12+ üzeri başvuru sahiplerinin vize harç ücretleri tarafınıza ayrıntılı olarak da e-posta yoluyla iletilebilecektir. İtalya vizesi ücret ödemelerinde, Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomi Topluluğu vatandaşlarının aile bireyleri (eşi, çocuğu) sadece vize ücretinden muaf olmaktadırlar.

    Schengen vize kategorisinde yer alan 90 gün altı seyahatler için vize başvuruları kabul edilen vize harç ücretleri indirimli tarife uygulanan ülkelerin vatandaşları şu Ülkeler olarak; Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Rusya, Sırbistan, Ukrayna olarak belirlenmiştir.

    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Ülkemizde ikamet izni bulunan diğer yabancı ülke vatandaşların 2021 İtalya vize ücreti 12 yaş üzeri 135 euro, 6-12 yaş arası 65 euro 0-6 yaş arası başvuru sahipleri için ise 55 euro olmaktadır. Ödeme işlemleri nakit olarak ve randevu gününüzde başvuru sırasında kabule dilmektedir. 500 lük banknotlar kabul edilmemektedir. Vizenizin ret olarak değerlendirilmesi halinde vize ücretleri Konsolosluk tarafından iade edilememektedir. Vize Merkezi tarafından danışmanlık hizmeti alarak başvurularınızı gerçekleştirmek istediğinizde İtalya vizesi ücret ödeme işlemleri tarafımızdan sağlanacaktır.

    Vize Merkezi tarafından yapılacak olan başvurunuzda hizmet bedelimiz 30 euro olarak belirlenmiştir. Birçok hizmetten ücretsiz yararlanabileceksiniz. İtalya vize ücreti 2021 hakkında detaylı bilgi için 0212 970 05 60 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

    Tuğçe Çelik

    İtalya vize ücreti 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • N. A. 05 Kas 2021, 14:41

    Merhaba, kolay gelsin. Ben Nur, tıpçıyım ve stajyerlerimi sık sık konferanslara göndermem gerekecek. İtalya’da davet dilekçesi ile çalışanlarımı göndereceğim ancak sitenizde ki bilgilere göre İtalya 5 gün kadar vize vermektedir. Bu nedenle sık vize başvurusu yapmamız gerekeceğinden ve çalışan sayım 13 kişi olduğundan yaptığınız hizmet için talep ettiğiniz ücrette toplu vize alımlarında bir indirim söz konusu mudur? İtalya vize ücreti 2021 sitenizde güncel bir rakam mı? Böyle bir uygulama var ise işlemlerimizi sürekli sizden yapmak isteriz. Tavsiye üzerine sizlere ulaştım, bizim için önemli olan bu konu hakkında bilgilenmeleri beklemekteyim. Teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 05 Kas 2021, 14:57

    Hoş geldiniz Nur hanım. Öncelikle pandemi dolayısıyla birçok ülke farklı kısıtlamalar çerçevesinde ülkeye giriş izni vermektedir. Bu nedenle gidilecek ülke hakkında öncelikle bilgi alınması gereklidir. Schengen bölgesi ülkeleri ve vizesinin geçtiği ülkelerden her hangi birinden alınmış Schengen vizesi ile amacına uygun şekilde giriş çıkış yapılmaktır. Ancak ülkelerin sınır kapılarında farklı yaptırımlar ya da girişe izin verilmemesi söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle gidilecek ülke üzerinden başvuru yapılması çok daha sağlıklı olacaktır.

    Bu bilgilendirmeden sonra sorularınızdan ilkini yanıtlayalım. İtalya aile ziyaret ve turistik vizelerin başvurularını kabul etmiyorken diğer türde ki vizelere de çok kısıtlı sürede vermektedir. Okuduğunuz bilgi günceldir ve doğrudur, İtalya vizelerini 5 gün şeklinde vize vermektedir. Siz ticari amaçlı vize alacağınız için bu açıdan başvurunuz değerlendirilecektir.

    Vize Merkezi olarak çalışma prosedürlerimize göre yolcularımızın işlemlerini daima sürekli olarak yapmak isteriz. Tabii ki çoklu vize başvurusunda hizmet bedelinde sizlere kolaylık sağlanır. Bu konuda şüpheniz olmasın. Sık aralıklarla yapılacak başvurular içinde yardımcı olabilmekteyiz. Asıl amacımız işimizi yaparken sizleri de kazanmaktır.

    Genel olarak İtalya vizesi ücret bilgileri hakkında da bilgilendirme yapmak isteriz; 

    • Hizmet bedelimiz 50€ şeklindedir.
    • Bunun yanı sıra konsolosluk harç ücretleri aile birleşimi hariç tüm vize türleri için 135€,
    • 0-6 yaş arası 55€,
    • 6-12 yaş arası ise 65€ olacak şekildedir. Diğer tüm fiyatlandırmalar yazımızda mevcuttur inceleyebilirsiniz.
    • 2021 yılı kapsamlı seyahat sağlık sigortası yapılan süreye göre fiyatı da değişkenlik göstermktedir. 
    • VİP başvuru ücretleri ise farklı fiyattadır bunun için danışmanlarımızdan bilgi almanız daha sağlıklı olacaktır.

    İtalya vize ücreti 2021 ve sorduğunuzu sorulara cevap alabildiğinizi umarak iyi günler dilemek isteriz. Ancak aklınıza takılan sorular için istediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz.

    İletişim:  0212 970 05 60

    Sevgiler

    Amela Gazi

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp