İtalya Aile Birleşimi

İtalya Aile Birleşimi vizesi nedir?

İtalya aile birleşimi vizesi uzun süreli vize kategorileri içinde yer alan ulusal vize veya D tipi olarak adlandırılan vize türü içinde yer almaktadır. Bir İtalyan vatandaşı ile evlilik yapmak veya uzun süredir İtalya’da ikamet eden akrabalarınızın yanına yerleşmek için İtalya aile birleşimi vizesi prosedüründen yararlanabilirsiniz. İtalya Aile Birleşimi vizesi, kısa süreli Schengen vizesi türü olan İtalya Aile & Akraba ziyareti vizesi ile karıştırılmamalıdır.

İtalya Aile Birleşimi vizesi kaç günde çıkar?

İtalya aile birleşimi vizesi başvuru tarihinden itibaren 180 gün içinde çıkar. Vize Göçmenlik ofisi tarafından başvuru yapılan İtalya Konsolosluğuna gönderilir. Aile Birleşimi vizesi verildiği tarihten itibaren 6 ay içinde kullanılmalıdır.

İtalya Aile Birleşimi Gerekli Evraklar nelerdir?

  • İtalya Oturum/ İkamet İzni Başvuru Formu  
     
  • Pasaport : (Son 10 yıl içinde alınmış olmalı ve bütün dolu sayfalarının fotokopileriyle birlikte ibraz edilmeli.) 
     
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
     
  • Biometrik 2 adet Fotoğraf  
     
  • Evlenme Kayıt Örneği veya evlilik cüzdanı veya nüfus müdürlüğünden alına aile dökümü
     
  • Tüm evraklar fotokopileriyle birlikte sunulmalıdır
     
  • İtalya'da emniyet müdürlüğünden alınan aile birleşimi formu
     
  • ,Aile birleşimi vizesi için doğrudan İtaşya Konsolosluğuna başvuru yapmadan önce İtalyan makamlarından aile birleşiim ile ilgili izinler verildikten sonra başvuruda bulunulması tavsiye edilir.

İtalya Aile Birleşimi prosedürü nedir?

İtalya’da ikamet eden yakınınızın eğer İtalya’da oturum izni ve çalışma izni varsa aşağıdaki prosedüre göre hareket edilmesi gerekir.

1. Öncelikle İtalya İçişleri Bakanlığının resmi web sitesine girerek “Modello S” formunu doldurarak bunu online olarak ilgili makama göndermeniz gerekmekte. Formdaki dil İtalyancadır ve form sadece İtalyanca doldurulmaktadır. Göçmenlik bürolarından formun doldurulması konusunda yardım alabilirsiniz.

2. Göçmenlik Bürosu (Sportello Unico Immigrazione) konaklama ve gelir düzeyinizle ilgili sunduğunuz evrakları kontrol etmek için sizi mülakata davet eder.

3. Göçmenlik Bürosu tarafından verilen izin belgesi, İtalya’da çalışma ve oturum izni mahiyetinde olup çıkış 180 günü bulabilir. Bu izin belgesini aldıktan sonra Türkiye’de 6 ay içinde İtalya Konsolosluklarına aile birleşimi için vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

4. Vizeniz onaylandıktan ve İtalya’ya geldikten sonra 8 gün içinde Göçmenlik ofisine aile birlişimi için başvuruda bulunmanız gerekir.

İtalya Aile Birleşimi Vizesi Alma Şartları Nelerdir?

  • İtalya bilginizi diploma, sertifika gibi belgelerle ispatlamanız gerekir
     
  • Evliliğinizin formalite icabı olmadığını belgelerle ispat etmeniz talep edilir
     
  • İtalya vatandaşı olmayan bir yakınınızla aile birleşimi yapacaksınız, bu kişinin oturum ve çalışma izni belgelerinin olması gerekir
     
  • Finansal gücünüzü gösteren belgeler (banka hesap cüzdanları vb.)
     
  • Eğer evlenerek aile birleşimi yapılıyorsa evliliğin devam etmekte olduğunu gösteren evlilik cüzdanı belgesi
     
  • İtalya’da yaşayan yakınınızın ikamet ettiği evin aile birleşimi için başvuru yapan insan sayısıyla doğru orantılı olması gerekir. Konaklama yeri kontrolleri İtalyan yetkililer tarafından yapılmaktadır.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 60
Faks : +90 (212) 287 72 44
avrupa2@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 60
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 60
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 23 65
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
Tel: + 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com