İtalya Vizesi Reddi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • s. c. 09 Nis 2021, 10:43
    İyi günler, daha önce hiç vize başvurusunda bulunmadım, özel sektör çalışanıyım ara vermeden 3 yıldır sigortam bulunmaktadır. Vize başvurumun sonucun olumsuz olarak tarafıma verilmesi halinde İtalya vizesi reddi 2021 için itiraz hakkım bulunuyor mu? Hangi işlemleri yapmam gerekir. Suzan.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 09 Nis 2021, 10:43

    Merhabalar; İtalya vize başvurunuzun sonucunun ret olarak sonuçlanması halinde İtalya Başkonsolosluğuna vize sonucunuzun için itiraz etme hakkından yararlanabileceksiniz. İtalya vizesi ret olarak tarafınıza verilmesinin birçok sebebi bulunabilmektedir. Vize başvurunuzu eksik belge ile yapmanız veya tutarsız belgeler sunmanız, yetersiz bakiyesi bulunan banka hesabı paylaşmanız vize sonucunuzu olumsuz etkileyebilmektedir. Şahsen yapılan başvurularda dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar gözden kaçabilir ve böylelikle vize sonucu ret olarak tarafınıza verilebilir. Vizenizin neden onaylanmadığına dair pasaportunuzla birlikte size İtalya vize ret kağıdı da ayrıca verilecektir. Bu belgede yer alan maddeleri inceleyerek size hangi sebepten ötürü vize verilmediğini kontrol edebilirsiniz. Yetersiz belge, banka hesabı, seyahat poliçesi gibi nedenleri kapsaması söz konusu olabilir veya ülke topraklarından ayrılmayacağınızı düşündürdüğünüzü bildiren yalnızca tek bir maddeyi de işaretleyebilirler.

    Başvurunuzu eksiksiz belge ile gerçekleştirdiğinizi düşünüyorsanız İtalya vizesi ret itirazı hakkından yararlanabilirsiniz. İtalya Konsolosluğuna hitaben hazırlamış olduğunuz bir dilekçe ile pasaportunuz, İtalya vize reddi kağıdınızı taratarak ilgili elektronik posta adresine yönlendirebilirsiniz. Konsolosluk tüm vize itirazlarına dönüş yapma garantisi vermemektedir itiraz değerlendirme süreler 60 gün gibi süreleri de bulabilmektedir. İtalya Konsolosluğu başvurunuzu değerlendirmek üzere kabul ettiğinde sizler ile iletişime geçerek yeniden belge sunmanızı talep edebileceklerdir. İtalya vize ret itiraz işleminizi belirtilen günde ve saatte belgelerinizi teslim etmek üzere Konsolosluğa iletmelisiniz. Vize sonucunun olumsuz olarak teslim alan vatandaşlar isterlerse her hangi bir bekleme süresi bulunmadan yeni bir başvuru yapma hakkına da sahip olmaktadır.

    Vize Merkezi gerçekleştireceğiniz yeni vize başvurunuzda, daha önce vize dosyanızda sunmuş olduğunuz belgelerde eksikliklere dikkat ederek talep edildiği şekilde uzman tarafından hazırlanmış bir dosya ile başvurunuzu gerçekleştirmenizi sağlayacaklardır. İtalya vizesi reddi 2021 ayrıntılı bilgi için bizleri 0212 970 05 60 numaralı telefonlardan arayabilirsiniz.

    İtalya vizesi reddi 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp