İtalya vizesi nasıl alınır 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • Ö.B 17 Şub 2022, 12:30
    Merhabalar, İtalya’ya ticari amaçlı seyahat planlıyorum. Yaklaşık 1 buçuk ay var seyahatime ben işverenim ve aynı zamanda emekliyim. İtalya vizesi nasıl alınır 2022 başvurularında herhangi bir değişiklik var mıdır? İtalya’nın bu dönem çok ret verdiğini duydum. Ayrıca başvuru yaparken pandemi koşulları nelerdir? Aşı zorunluluğu karantina var mıdır? Birde karşıdaki firmadan davet harici ne almam gerekiyor? Bilgi rica ediyorum, teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 17 Şub 2022, 12:30

    Merhabalar, İtalya vizesi alma yolları vize başvurusu yaparken gerekli evrakları eksiksiz hazırlamalı ve sunmalıdır. Eksik veya hatalı hazırlanan dosyalar redde sebebiyet vermektedir.

    İtalya’ya vize nasıl alınır, başvuru nasıl yapılır sorularınız için Vize Merkezi ile iletişime geçebilir bilgi alabilirsiniz. İtalya vizesi alma yolları öncelikle seyahat amacınıza bağlıdır. İtalya Konsolosluğu turistik ve ziyaret vize başvurularını kabul etmemekte ve seyahat izni vermemektedir. Sadece ticari amaçla giden başvuru sahipleri 4 gece 5 gün olarak seyahat planı oluşturabilir ve başvurularını yapabilirler. İtalya’ya vize nasıl alınır sorusunun bir diğer cevabı ise dosyanızı hazırlayarak online başvuru randevunuzu almanız ve online başvuru formunuzu doldurmanız gerekmektedir. İtalya Konsolosluğu aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Lakin aşısı bulunmayan tüm yolculardan pcr testi zorunluluğu bulunmaktadır. Yapılacak olan pcr testi 72 saat önceden yapılmış olması gerekmektedir. İtalya ticari vize başvuru sahipleri karşı firmadan temin etmeleri gereken belgeler aşağıdaki gibidir.

    • Davet yazısı (İtalyan şirketinin antetli kağıdına yazılacak yazı kaşeli ve imzalı olarak hazırlanmalıdır)
    • Davet eden şirketin yetkilisinin İtalyan kimlik kartı veya pasaport fotokopisi
    • Davetiye gönderen İtalya şirketinin Oda Sicil Kaydı (Visura Camerale) 
    • İtalyan şirketi tarafından doldurulması gereken Ek Ticari Davetiye Formu

    İtalya’dan alacağınız belgeler eksiksiz olmalıdır. Alınan belgeler sizin hazırladığınız şirket evrakaları ve şahsi evraklarınız ile beraber hazırlanarak online başvuru formunuz doldurulmalı ve başvurunuzu randevu alarak gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu aşamada vize merkezi bu zorlu süreci sizin yerinize takip etmekte ve yardımcı olmaktadır.

    İtalya vizesi nasıl alınır 2022 detaylı için Vize Merkezi 0212 970 05 60 numaramız ile iletişime geçebilir veya Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp