İtalya vizesi kaç günde çıkar 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • Ç.L 09 Nis 2021, 10:16
    İyi günler, İtalya vizesi kaç günde çıkar 2021 yılı başvurularının sonuçlanma süresi nedir?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 09 Nis 2021, 10:16

    Merhabalar, İtalya vize başvuruları Konsolosluk ve Büyükelçilik tarafından değerlendirilmektedir. Başvuru işleminiz alındığı tarihten itibaren normal şartlarda 5-7 gün arasında sonuçlanmaktadır. İtalya vizesi çıkma süresi başvurunuzun gerçekleştirmiş olduğunuz bölgeye bağlı olarak pasaport teslim edilme sürelerinde değişiklik olabilmektedir.  Örneğin İzmir’den gerçekleştirilen başvuruların süresi 5-10 gibi süreleri de bulabilmektedir. İstanbul vize başvuruları yoğun olmayan dönemlerde 5 iş günü gibi sürelerde sonuçlanacağı paylaşılmaktadır. Vize başvuru sürelerinin uzamasına sebep olan bazı yoğun dönemler bulunmaktadır, bu dönemler yaz ayarları oldukça fazla başvuru kabul edildiği için Konsolosluklar yoğun bir değerlendirme temposuna girmektedirler. İtalya’ya vize kaç günde çıkar Sömestri gibi ara tatiller, milli ve dini bayramlar, noel, paskalya zamanı hem Konsoloslukların kapalı olması hem de bu dönemlerde yoğun başvuru olduğu için bu günler öncesi yapılan başvurular 15 iş günü ve hatta daha fazla sürelerde sonuçlandığı gözlemlenmektedir.

    Kısa süreli schengen vize türleri arasında yer alan bir vize türüne başvuruda bulunmanız halinde, başvurunuz İtalya konsolosluğuna değerlendirilmek üzere iletildiğinden itibaren başvuru süreci başlatılmaktadır. İtalya vizesi çıkma süresi Ulusal vize kategorisinde yer alan oturum izni vizeleri ise 15 gün ve 60 gün arası gibi sürelerde sonuçlanabilmektedir. Vize sürelerin uzaması başvuru sırasında eksik ve yetersiz belge vermeniz ile değişebilmektedir. Konsolosluk sizden ek evrak talep etmesi halinde de 2 gün gibi bir süre değerlendirme süresine ekleyebilirsiniz. Vize başvurunuzu seyahat başlangıç tarihinize en az 15 iş günü öncesinden gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Başvuru kabul tarihleri 2021 yılı itibari ile seyahat başlangıç tarihine 6 ay kala gibi bir sürede kabul edilmektedir. İtalya’ya vize kaç günde çıkar sorusunun cevabı hangi dönemde başvuru yapacağınıza göre değişebilmektedir.

    Vize Merkezi, İtalya vize başvurunuzun seyahatinize pasaportunuzun yetişebilmesi adına en uygun güne randevunuzu alarak her hangi bir gecikme yaşamamanızın önüne geçebilecektir. İtalya vizesi kaç günde çıkar 2021 ile detaylı bilgileri danışmanlarımızdan 0212 970 05 60 numaralı telefonları arayarak öğrenebilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    İtalya vizesi kaç günde çıkar 2021

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp