İtalya vizesi 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • Ç.K 15 Şub 2022, 12:27
    Merhabalar, Kız arkadaşım ile beraber İtalya’ya turistik amaçlı seyahat planımız mevcut kız arkadaşım yeşil pasaporta sahip benim için vize başvurusu yapmamız gerekecek. İtalya vizesi 2022 yılında ne gibi değişiklikler mevcut ve başvuru nasıl yapacağız. Herhangi bir karantina zorunluluğu bulunuyor mu? Pandemi süreci ile alakalı bilgi rica edebilir miyim? Güzel çalışmalar dilerim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 15 Şub 2022, 12:27

    Merhabalar, İtalya’ya vize başvurusu yapmak isteyen başvuru sahipleri öncelikle seyahat sebeplerini sunmalı ve evrak hazırlamalıdır. Lakin İtalya yaklaşık 2 yıldır pandemi sebebi ile Türk vatandaşı olan hiçbir başvuru sahibinin başvurusunu kabul etmeyerek sınırlarını süresiz şekilde kapatmıştır.

    İtalya’ya gitmek için vize başvurusu yapacak olan yolcular öncelikle sadece şuan için ticari vize başvurusu yapabilir ve seyahat edebilirler. Ticari seyahatler için ise sadece 4 gece 5 gün olarak seyahat planı oluşturabilirler. İtalya’ya vize alan başvuru sahiplerinin aşı zorunluluğu bulunmamakla beraber pcr testi zorunludur. İtalya konsolosluğu turistik seyahatler için sınırları kapalı olma sebebi ile turistik vize başvurusu kabul etmemektedir. Bu sebeple turistik seyahat düşünen başvuru sahipleri seyahatlerini bir süre daha ertelemeleri gerekmektedir. Şu ara belli haberler çıkmış olsa da Konsolosluklardan bu konu ile ilgili herhangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır. Sadece İtalya vatandaşları için sınırlar açıktır henüz Türk vatandaşları İtalya girişlerine izin verilmemektedir. Ticari amaçla yapılan vize başvuruları kabul görmekte ve işleme alınmaktadır.

    İtalya’ya gitmek için vize başvurusu sadece ticari olarak yapılabilmektedir. Ayrıca geçerli bir vizeniz var ise bile İtalya’ya girişiniz şuan için mümkün değildir. İtalya sınırlarını Türk vatandaşlarına şuan için süresiz kapatmıştır. İtalya vatandaşlarının şuan için Türkiye girişleri serbest olmakla beraber Türk vatandaşlarının İtalya girişleri Turist ve aile-arkadaş ziyaretleri için kapalıdır. İtalya vize işlem süresi Konsolosluğa bağlı olmakla beraber ortalama 10-15 iş günü sürmektedir. Bu süre tamamen konsolosluğa bağlı olmakla beraber Konsolosluğun yoğunluğuna ve resmi tatil günlerine göre değişkenlik gösterebilmektedir.

    İtalya vizesi 2022 detaylı için Vize Merkezi 0212 970 05 60 numaramız ile iletişime geçebilir veya Vize merkezi şubelerimizi ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp