İtalya Vize Reddi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • Berke 13 Nis 2020, 21:08
    İstanbul Üniversitesi 2. sınıf öğrencisiyim. Arkadaşlarımla birlikte İtalya‘ya turistik vize başvurusunda bulundum. Arkadaşlarıma vize çıktı fakat ben İtalya vize reddi 2020 yılında aldım. Satın alınmış otel ve uçak rezervasyonlarım vardı. İtalya reddi için itiraz edebilir miyim? Seyahatim Temmuz ayında. Ne yapmam gerekir? Tekrar başvuru yapmak istersem nasıl yapmam gerekir. Vize reddi aldığım için korkuyorum tekrar ret alırım diye. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 13 Nis 2020, 21:08

    Merhaba

    İtalya turistik vize başvurusu yapmak isteyen öğrenciler vize başvurusu yaparken birinci derece akrabalarının sponsorluğunda vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. İtalya vize reddi alan kişiler itirazlarını kendilerini anlatan dilekçe ile İtalya Konsolosluğu’na mail ortamında yapabilirler. Fakat vize retlerinin onay işlemi veya sonuçlanması İtalya Konsolosluğu’nun inisiyatifinde olup geri dönüş süreci uzayabilmektedir. 

    İtalya vize başvurunuz sonuçlandığı zaman pasaport teslimlerinde verilen ret maddelerindeki sebeplere bağlı olarak yeni vize başvurusu yaparken daha dikkat etmeniz gerekir. İtalya vizesinde ret alma durumunda yeni başvuru yapma hakkınız bulunmaktadır. Yeni başvuru yaparken daha önceki vize başvurunuzda yapmış olduğunuz eksik veya hatalı durum varsa bunları en aza indirerek tekrar vize başvurusu yapmanız gerekir.

    İtalya turistik vize başvurusu yapan öğrencilerin Türkiye’de geçimlerini aileleri üzerinden sağladığı için aile bireylerine ait sponsor evrakları ile vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Turistik vize başvurularında kalacağınız otel ve uçak rezervasyonlarınızın gerçek bir rezervasyon olması ve başvurunuz esnasında konsolosluğun kontrol etmesi durumunda geçerliliklerini koruyor olması vize başvurunuzu olumlu yönde etkileyebilmektedir. Otel ve uçak rezervasyonlarınızın satın alınmış olması da bu yönde vizenizi olumlu etkileyecektir. İtalya turistik vize başvurusu yaparken anne veya babanızın geçim kaynaklarını belirleyen evraklarla beraber başvuru yapmanız gerekmektedir.

    İtalya Vize Reddi 2020 Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

    İtalya vizesine ret alma durumunuzda tekrar başvuru yaparken size sponsor olacak birinci derece akrabanıza (anne veya baba) ait çalışan, şirket sahibi veya emekli olma durumuna göre istenen evrakları tam olarak vermeniz büyük önem taşır. Şahsınıza ait banka hesap dökümü, tapu veya ruhsatınız varsa eklemeniz de faydalı olacaktır. Daha önceki başvuruda arkadaşlarınıza ait alınmış vize görsellerini de eklemeniz gerekmektedir. Arkadaşlarınızın vize almış olması başvurunuz açısından olumlu bir izlenim oluşturacaktır.

    İtalya reddi alan kişilerin yeni vize başvurusu yaparken en önemli detay evraklarının eksiksiz ve seyahat tarihleri arasında masraflarının tam olarak karşılandığını belirten gelir evraklarınızla başvuru yapmanızdır. İtalya‘dan vize reddi alan kişiler ikinci başvurularında seyahat detayları ve kendi durumlarını anlatan şahsi vize talep dilekçesi yazmaları önem taşımaktadır.

    İtalya vize başvurunuzu yeniden yapmanız durumunda Vize Merkezi olarak vize başvurunuzu yaparken daha önce yapmış olduğunuz başvuru detaylarınızı dinleyerek yeni başvurunuzda daha önce yapmış olduğunuz vizenizdeki eksik veya hatalı bir durum varsa yeni başvuru yaparken bunların düzeltilmesi adına birlikte hareket ediyoruz. Evraklarınızın tam ve eksiksiz olarak verilmesi, şahsi vize talep dilekçenizin daha detaylı olarak yazılması konusunda size yardımcı oluyoruz. 

    İtalya vize reddi 2020 alan kişilerin vize reddi veya yeni başvuru yapmak istemesi durumunda Vize Merkezi olarak sizlere doğru başvuru yapabilmeniz için yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Daha detaylı bilgi ve yönlendirme için hemen 0212 970 05 60 numaralı telefondan uzman kadromuza ulaşabilir veya size en yakın ofisimizi ziyaret ederek misafirimiz olabilirsiniz. 

    Vize Merkezi

    Sevilay KAYA

    İtalya vize reddi 2020

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp