İtalya Vize Başvurusu 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • o.f 15 Oca 2021, 17:50
    Sayın yetkili, iki arkadaş özel bir kurumdan Cruise turu satın aldık. Akdeniz turu adında turumuzda 5 adet Avrupa ülkesinde duraklayarak kalışlarımız olacak. Bir çok bilgi var. Vize başvurularımızı hangi ülkeden yapmamız gerektiği ile ilgili kafamız çok karıştı. Özellikle İtalya vize başvurusu 2021 yılı içinde güncel olan tüm gereklilikler ile birlikte çalışma şeklinizi öğrenebilir miyiz? İşlemler ne kadar sürer? Sizin için randevu almamız şart mı? Teşekkürler
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 15 Oca 2021, 17:50

    İyi günler, öncelikle İtalya vize başvurularınız hakkında Vize Merkezi’ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Avrupa ülkelerine yapacağınız Cruise gezilerinde genel schengen kurallarına göre geminin yanaşacağı limen ve ülkeler arasında en fazla hangi Schengen ülkesinin topraklarında zaman geçiriyor iseniz o ülkenin vizesini almanız gereklidir. Aynı zamanda bir başka kural ise en fazla kaldığınız ülkelerde eşit gün sayısında ve süresinde kalıyor iseniz ilk giriş yapacağını en çok kalınan ülkeden vize başvurunuzu gerçekleştirmeliyiz. Tabi ki de bunun kararını verebilmek için tur programınızı ve konaklamam belgelerini kontrol etmeliyiz. Bu noktada Vize Merkezi müşteri temsilcilerimiz ile görüşerek hem başvurularınız için gerekli evrak listesini hem de tur programınızı e-mail olarak gönderirseniz hangi ülkeye başvuru yapabileceğimizi söyleyebilir ve işlemlerinize hızlıca başlayabiliriz.

    Kontrollerimiz sonrasında İtalya vizesi başvurusu yapmamız gerektiğini anlarsak hemen sizden istenecek belgeleri ayrı bir mailde tüm ayrıntıları mile talep etmekteyiz. Vize Merkezi ofisimize evraklarınızı kargo veya şahsen getirerek işlemlerinizi başlatmış olursunuz. İtalya vizesinie başvurmak isteyen başvuru sahiplerimizden özetle talep ettiğimiz evraklar; pasaportlarınızın asılları, günce fotoğraf, banka hesap dokümanlarınız, gelir kaynaklarınızı kanıtlar evraklarınız, seyahat sağlık sigortalarınız, tüm tur programınızın belgeleri, e-devlet dokümanları ve Schengen vizesi başvuru formu olarak söyleyebiliriz. İtalya vizesi işlem süresi ortalama 7 ile 15 gün arasında değişmektedir. Sizler için oluşturacağımız randevu tarihleri bu konuda çok önemli olup en az 15 gün öncesinde başvuru yapmalıyız. 

    İtalya vize başvurusu 2021 yılı için dikkat edilmesi gereken konular ve detaylı tüm bilgi ve ayrıntılara Vize Merkezi müşteri temsilcilerimiz ile bağlantı kurarak öğrenebilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • c. manas 09 Nis 2021, 11:28

    İyi çalışmalar, Milano’da yaşayan arkadaşımı ziyaret etmek istiyorum aslında seyahat tarihlerim henüz net değil vize başvuruları kabul ediliyor mu pek bilgim yok açıkçası, İtalya vize başvurusu 2021 yılında nasıl yapılıyor her hangi bir değişiklik oldu mu çalışma günlerinde? Detaylı bilgi bulamadım yardımcı olur musunuz? Teşekkürler. Ceren Manas

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 09 Nis 2021, 11:32

    Merhaba, öncelikle Vize Merkezi soru hattını tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. İtalya vizesine başvurmak isteyen vatandaşlar en az 90 gün geçerliliği bulunan bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. Kısa süreli seyahatler kategorisinde yer alan turistik, ticari, transit, aile ve arkadaş ziyaretleri, şoför, öğrenci gezileri gibi 90 gün altı seyahatleriniz için direk olarak İtalya Konsolosluğuna başvuru yapılamadığı için konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş seyahat acenteleri ve başvuru merkezileri tarafından işlemlerinizi gerçekleştirebilmektesiniz. İtalya vizesi başvuru kabul edilebilmesi için seyahat tarihinize en uygun güne randevu talep etmelisiniz eğer vize başvurunuzu Vize Merkezi tarafından danışmanlık hizmeti alarak gerçekleştirmeyi planlıyorsanız ve daha önce vize için parmak izi veriniz alındıysa başvuruda bulunmanıza gerek olmayacaktır.

    İtalya vize başvurmak isteğiniz vize türüne göre bu yıl başvuruları kabul edilmeyen vize türleri bulunmaktadır. Acil durumlar gerektirmeyen aile ziyaretleri ve turistik İtalya vize başvuruları şuan itibari ile henüz kabul edilmemektedir. Seyahat amacınızın diğer vize türleri olması halinde vize başvurunuz aynı şekilde işleme alınmaktadır. Ancak vize sürenizin değerlendirmesi daha uzun süreleri bulabilir bu yıl başvuru merkezleri haftanın 5 günü çalışmadığı için randevunuzu yeni çalışma saatleri ve günleri içerisinde almalısınız. İtalya’da yaşayan arkadaşınızı ziyaret etmek için aile ve arkadaş ziyareti İtalya vizesi başvuru gerçekleştirmelisiniz ancak pandemi dolayısı ile şuan için bu başvurular kabul edilememektedir. Başvurular kabul edildiği takdirde hemen işleminizi gerçekleştirebiliriz bunun için öncelikli randevu talebi sizler adına oluşturabilmekteyiz.

    Vize Merkezi aile ve arkadaş ziyartei vize başvurunuz için sizlere danışmanlık hizmetleri vermekten memnuniyet duyarlar. İtalya vize başvurusu 2021 hakkında güncel bilgiler ve ayrıntılı bilgi için bizleri tüm ofislerimizden arayabileceğiniz gibi İstanbul-Osmanbey ofisimizden 0212 970 05 60 telefonlardan ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    İtalya vize başvurusu 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp