İtalya turistik vize 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • M.L 16 Şub 2022, 10:18
    Merhabalar, İtalya’ya bir fotoğraf çekimi için gitmek istiyorum. Önümüzdeki ay mart sonu gibi bir seyahat planlıyorum. Lakin pandemi koşulları nelerdir? İtalya turistik vize 2022 yılında herhangi bir değişiklik veya şart bulunuyor mu? Ben fotoğraf çekimini hobi olarak yapıyorum. Normalde bir firmada 4 yıldır çalışıyorum. Yıllık iznimi bu şekil değerlendirmeyi planlıyorum. Ayrıca vize ücreti ne kadar? Sizden danışmanlık talep ediyorum, bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Bilgi için şimdiden teşekkür eder güzel çalışmalar dilerim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 16 Şub 2022, 10:18

    Merhabalar, İtalya turist vizesi Konsolosluk tarafından başvurusu kabul edilmeyen ve seyahat izni verilmeyen başvuru türüdür. Şuan için İtalya’nın Türkiye’ye sınırları süresiz olarak kapalıdır. İtalya turist vize ücreti kişinin yaşına ve vatandaşlığına göre değişiklik göstermektedir. İtalya turist vize ücreti Türk vatandaşı olan başvuru sahipleri için Konsolosluk harcı 80 € Başvuru merkezi hizmet bedeli 55€ ve vize merkezi hizmet bedeli 50 € olmak üzere toplamda 185 € olarak ödenmektedir. Lakin Şuan için İtalya turist vizesi başvurusu kabul edilmemektedir. Sadece ticari amaçla giden yolcular ticari davetlerini sunma koşulu ile 4 gece 5 gün seyahat planı oluşturarak vize başvurusu yapabilir ve seyahat izni alabilmektedirler. Aksi bir durum yani turist ve davetli vize başvuruları şuan için kabul edilmemektedir. Turist vizesinin açıldığı yönde söylentiler olsa bile Konsolosluk ve İtalya hükümetinden herhangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır.

    Konsolosluk herhangi bir açıklama yapmamış olmakla birlikte İtalya vatandaşlarının Türkiye seyahatleri için olan kısıtlama kaldırılmış lakin Türk vatandaşlarına herhangi bir kısıtlama kaldırılmamıştır. Ticari olarak seyahat edecek olan yolculardan ise 2 doz aşı veya pcr testi zorunlu tutulmaktadır. Ayrıca İtalya vize işlem süresi pandemi koşulları ve Konsolosluğun tatil günlerini göz önünde bulundurmak koşulu ile başvuru yapılması önerilmektedir. İşlem süresi tamamen konsolosluğa bağlı olmakla beraber bu süre ortalama 10-15 iş günü olarak baz alınmalıdır.

    İtalya turistik vize 2022 detaylı için Vize Merkezi 0212 970 05 60 numaramız ile iletişime geçebilir veya Vize merkezi şubelerimizi ziyaret ederek müşteri temsilcilerimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Saygılarımla

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp