İtalya Transit vize 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • y.o 13 Oca 2021, 17:38
    İtalya ülkesi üzerinden Güney Amerika Kolombiya’da bulunan iş ortaklarımızın daveti üzerine 1 ay sonra gitmem gerekiyor. Ülkeden ülkeye değişmesi sebebiyle bazı ülkeler geçişlerde vize istiyormuş. Bundan önce farklı ülkelerden gittim istenmedi. İtalya transit vize 2021 başvurusu yapmam gerekir mi? Kurallar nedir? Yapılacak ise neler yaparak vize başvurusu yapacağız?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 13 Oca 2021, 17:38

    İyi Günler, İtalya vizeleri hakkında Vize Merkezi’ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Söylemiş olduğunuz bilgilere istinaden ve bizlerde güncel bilgiler doğrultusunda, Türk vatandaşlarının İtalya aktarmalı vizeye gerek olmayan bir ülkeye seyahatlerinde transit vize istenmemektedir. Ancak İtalya’dan sonra gene farklı bir Avrupa ülkesi transit alanı ile Kolombiya’ya gitme güzergahınız var ise kesinlikle transit vizeye ihtiyacınız bulunmaktadır. Ayrıca güncel bir başka bilgi ise Covid-19 pandemi sürecinde Avrupa devletlerinin getirdiği prosedür, daha öncesinde herhangi bir schengen vizenizin olup olmadığı araştırılmakta ve buna göre seyahat hakkı vermektedir. Söylemek istediğimiz tamamen göreceli ve değişken bir konu olduğu ve bu bilginin net cevabını Konsolosluktan bireysel bir şekilde veya uçuş yapacağınız kurumdan almanız gereklidir. 

    İtalya’ya transit vize işlemleri Türk vatandaşlarının uçakla seyahatlerinde havalimanı transit bölgesinden çıkmadan 8 saate kadar terminal değişikliği yapmadığınız sürece vizesi kalabilme hakları olduğu belirtilmektedir. Fakat Tır şoförü vizesi başvuruları adında bir Schengen vizesi türü bulunmaktadır. Bu kişilerin kesinlikle şoför vizesi başvurularını yapmaları gereklidir. Aynı zamanda durumunuzda olan kişilerin başvuru istekleri doğrultusunda İtalya Konsolosluğu ile bağlantıya geçilerek vize başvurularınız yapılabilir ve seyahatiniz de ki transit vize ikilemlerinizi en az indirgeyerek vize sonucu alabilir ve sizlere destek verebiliriz. Transit vize İtalya başvuruları için istenen evraklar özetle; pasaportunuz, hedef gidilecek olan ülkede yapılacak olan konaklama ve satın alınmış uçak biletiniz, gelir kaynaklarınızı kanıtlar belgeler, başvuru formalarınız ve seyahat dilekçeniz gereklidir.

    İtalya transit vize 2021 yılı için başvurularınız hakkında güncel tüm bilgi ve ayrıntılı detaylara Vize Merkezi müşteri temsilcilerimizden edinebilir farklı bir vize konusunda da yardım almak için bağlantıya geçebilirsiniz. Web sitemizde bulunan iletişim numaralarında hızlıca görüşmenizi başlatabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • ş.s 09 Nis 2021, 12:05

    Merhaba, aktarmalı olarak İngiltere’ye gideceğim İtalya transit vize 2021 başvuru şartları nelerdir transit uçuşlardan hangi hususlara dikkat etmeliyim. Teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 09 Nis 2021, 12:09

    Merhabalar; Türkiye’den çıkışlı İngiltere ülkesine gerçekleştireceğiniz seyahatinizde ilk uçuşunuzu İtalya üzerinden aktarma yaparak İngiltere’ye varış yapmanız halinde İtalya’ya transit vize ihtiyacınız olabilmektedir. Yalnızca bazı ülke vatandaşlarının gerçekleştireceği transit seyahatlerde vizeye ihtiyaç olunmamaktadır. İtalya transit vize ile İtalya’ya varış yaptıktan sonra aktarma bölgesi olarak belirlenen bölgeden ayrılmadan İngiltere uçuş saatinizi beklemeniz halinde geçerliliği bulunacaktır. Eğer aktarma alanından ayırılır ikinci bir pasaport kontrolüne girerseniz transit vizenizin geçerliliği olmayacaktır sizden geçerli olan bir schengen vizesi sunmanızı isteyeceklerdir ve İngiltere seyahatiniz tamamlanmayarak ülke topraklarından ayrılmanızı isteyeceklerdir yani Türkiye’ye geri gönderileceksiniz. Aynı şekilde havalimanından ayrılmanız halinde de transit vize İtalya yeterliliği bulunmayacaktır, transit vize kullanım alanı belirli sınırlar içinde paylaşılmıştır asıl hedeflenen ülkeye ulaşımınızı tamamlamanız için bekleyeceğiniz aktarma bölgesi kurallarına uyum sağlamalısınız.

    Her hangi bir schengen ülkesinden almış olduğunuz geçerli bir schengen vizeniz bulunuyorsa ayrıca İtalya transit vize başvurusunda bulunmanıza gerek olmayacaktır bu vize ile transit bölge için ayrılmış olan kurallara uyum sağlamanıza gerek olmayacaktır.  İtalya’ya transit vize Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaportları olan yeşil, gri, siyah pasaport sahibi vatandaşlar için aktarmalı uçuşlarda ve İtalya seyahatlerinde vizeden muaf oldukları için schengen ve transit vizeye ihtiyaçları olmamaktadır, İtalya üzerinden İngiltere uçuşlarına devam edebileceklerdir. Tüm uçuş prosedürlerinde dikkat edilmesi gereken önemli husus transit vize, schengen vize veya vizeden muaf olduğunuzu kanıtlayan pasaportunuzun olması dışında asıl hedeflenen ülkeye ait vizenizin bulunmasıdır bu seyahatinizin tamamlanabilmesi için geçerli bir İngiltere vizeniz olmalıdır. İtalya’ya transit vize başvurularınızı 90 gün altı kısa süreli seyahatler kategorisinden tamamlayabileceksiniz. En az 90 gün geçerliliği bulunan pasaportunuz ile vize başvurularınızı yetkilendirilmiş aracı kurumlar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

    Vize Merkezi, Türkiye’nin her yerinden birçok ofisimiz ile vize başvurularınızı sizler adına gerçekleştirebilen yetkilendirilmiş danışmanlık hizmeti merkezi olmaktadır.  İtalya transit vize 2021 ayrıntılı bilgi için bizleri 0212 970 05 60 telefonlardan ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    İtalya transit vize 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp