İtalya Schengen Vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • E. Berfin Uğurlu 22 May 2017, 11:03
    Yaz tatilinde eşim ve çocuğumla birlikte İtalya ve İsviçre ülkelerine seyahat etmek istiyoruz. İtalya’da 5 gün İsviçre’de 3 gün kalmak istiyoruz. Araba ile seyahat etmek istiyoruz. İtalya Schengen vizesi 2020 yılında aldığım ile İsviçre’ye gidebilir miyiz? İtalya vize başvurusu yapmak için ne yapmamız gerekir. Vize başvurusunu ne zaman yapmalıyız. Şahsen gelmemize gerek olmadan başvurumuzu sizin aracılığınızla yapabilir miyiz? Bilgilendirme yaparsanız sevinirim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 22 May 2017, 11:03

    Merhaba
    İtalya’ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen Bordo pasaport sahipleri İtalya Schengen vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir. Vize başvurusu yaparken birden fazla ülkeye seyahat etmek istiyorsanız Schengen kurallarına göre en çok kaldığınız ülkeden veya seyahatleriniz eşitse ilk giriş yaptığınız ülkeden vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.

    İtalya Schengen Vizesi Başvurusu İçin

    Vize başvurunuzu yaparken İtalya vizesi başvurusu için öncelikle İtalya’da kalış sürenizin İsviçre’den daha fazla olması gerekiyor. Seyahat planlamanızda kalacağınız otel veya konaklama belgelerinizle birlikte vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Araba ile seyahat eden kişiler vize başvurusu yaparken ülkeler arası transit belgesi ve gidiş dönüş uçak bileti vb. belge sunmak zorunda değildirler.

    Araç ile seyahatlerde arabayı kullanan kişiye ait uluslararası ehliyet ve ruhsat belgesi sunması gerekmektedir. Schengen İtalya başvurusunu yapacak olan kişi araba ile seyahat etmesi durumunda arabaya ait uluslararası yeşil kart Sigortası’nın olması gerekmektedir. İtalya vize başvurusu yapacak olan kişilerin mesleki durumlarına göre evrak listesi hazırlanması gerekmektedir. Mesleki durumunuza göre evrak listesi detayları için Vize Merkezi uzmanlarımızla görüşebilirsiniz.

    Vize başvurusu yaparken yapacağınız seyahat planlamanızı anlatan detaylı bir dilekçe ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Evraklarınız kadar araba ile seyahat ve birden fazla ülke gezisi yapacak olan kişilerin planlamalarını detaylı anlatan şahsi vize talep dilekçesi ile başvuru yapması gerekir. İtalya vize başvurunuzu en erken 6 ay öncesinden yapabilirsiniz. Vizeniz işleme girdikten sonra 3-5 iş gününde sonuçlanmakta olup vize çıkış süresi İtalya Konsolosluğu’nun yetkisindedir.

    Schengen İtalya Vizesi başvurunuzu yaparken daha önce geçerli parmak iziniz varsa sizin başvuruya şahsen gelmenize gerek olmadan bizim aracılığımız ile yapabilirsiniz. Daha önce geçerli vizeniz yoksa evraklarınızı elden veya kargo ile ulaştırmanız durumunda vize başvurunuzu uzman müşteri temsilcilerimiz aracılığı ile yapabilirsiniz.

    İtalya vize randevunuz ve dosyanızın kontrolü yapılmakta olup eksik evrakınız varsa size mail ve telefonla bildirilmektedir. İtalya vize başvurunuzu yaparken başvuru merkezinde uzman dış operasyon uzmanlarımız size eşlik etmektedir. Vizeniz sonuçlandığı zaman bizim tarafımızdan teslim alınmaktadır. İtalya Schengen vizesi 2020 başvurusu için daha detaylı bilgi için 0212 970 05 60 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

    Sevilay KAYA

    Vize Uzmanı

    Schengen İtalya vizesi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp