İtalya Öğrenci Vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • g.v 14 Oca 2021, 17:20
    Üniversite’de 2.sınıf öğrencisiyim ve İtalya Erasmus programında 6 aylık bir eğitim programı hakkı kazandım. İtalya’ya daha öncesinde de Erasmus eğitimi için giden arkadaşlarım vardı sormak istediğim İtalya öğrenci vizesi 2021 yılı için gerekli olan işlemler nelerdir? Sizler bu konuda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 14 Oca 2021, 17:20

    İyi günler, vize başvurularınız hakkında Vize Merkezi’ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. D tipi statüsünde olan ve seyahat sahiplerine Schengen ülkelerinde 6 aylık periyotlarda 90 günden fazla kalış hakkı sağlayan vize türü olmasıyla oturum vizesi başvurusu formatında işlemleriniz yapılmaktadır. Erasmus eğitim programlarında dikkat edilmesi ve istenen en önemli belgeniz Erasmus sözleşmeniz, hibe yazınız ve İtalya’da eğitim göreceğiniz kurum tarafından temin edeceğiniz kabul mektubunuzdur. İtalya uzun dönem eğitim vizelerinde işlem süreleri en az 20 gün en fazla 3 ay kadar sürebilmektedir Bu süreç konsolosluk değerlendirme sürecine bağlı olarak daha kısa veya daha uzunda sürebilmektedir. Randevusuz hiçbir işlem kabul edilmemekte olup, randevular yetkili İtalya temsilciliği tarafından oluşturulmaktadır.

    Erasmus öğrenci vizesi İtalya başvuru sahiplerinin hazırlaması gereken evraklar ise özetle; pasaportunuzun aslı ve geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır, eksiksiz doldurulmuş ulusal vize başvuru formunuz, tüm eğitim sürecinizde ki konaklama belgeniz veya 2 haftalık süreci kapsayan konaklama rezervasyonu ve yazılı beyan sunabilirsiniz, öncesinde alınmış sertifika ve diplomalarınız, aktif olduğunuz öğrenci belgeniz ve ailenizin sponsorluk belgeleri ile banka hesapları olarak söyleyebiliriz. İtalya öğrenci oturum izni başvurularında yetkili temsilcilik sizlerden 880 TL, bizler Vize Merkezi danışmanlık servisimizi ise 50 Euro + KDV olarak sizlere sunmaktayız. Servis bedelimizin içeriğinde, Ulusal vize başvuru formu hazırlığı, seyahat sağlık sigortası hizmeti, yazılacak olan sponsorluk belgelerinde destek, eksiksiz dosya kontrolü ve randevu oluşturma hizmetlerimiz dahildir.

    İtalya öğrenci vizesi 2021 yılında Erasmus programı veya üniversite eğitimi vizeleri hakkında gerekli tüm ayrıntılara Vize Merkezi uzman müşteri temsilcilerimizi arayarak e-mail ve kısa mesaj yolu ile bilgi edinebilir ve istenilen evrakları bizlere kargo veya şahsen getirerek vize işlemlerinize hızlıca başlayabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • b. d 09 Nis 2021, 11:44

    Merhaba, Ankara’da yaşıyorum bu yıl Üniversite eğitimimi İtalya’da gerçekleştireceğim. Vize başvurumu kendim yapmak istemiyorum tecrübeli titiz bir ekiple çalışmak benim için oldukça önemli olmaktadır. İtalya öğrenci vizesi 2021 yılında kabul alan kişilerin yapması gereken adımlar nelerdir danışmanlık hizmeti veriyor musunuz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 09 Nis 2021, 11:49

    Merhaba, İtalya’da bulunma amacınızın öğrenim görmek amacı taşıması halinde ikamet ettiğiniz ülkede yer alan Konsolosluklara öğrenci vizesi başvuru yapmanız gerekecektir. Öğrenci vizesi İtalya başvuruları 2 farklı kategoride gerçekleşmelidir. 90 gün altı ve 90 gün üzeri seyahat sürelerine göre schengen ve ulusal öğrenci vize türleri bulunmaktadır. Schengen öğrenci vize başvurularınız erasmus, dil okulu, staj, öğrenci gezileri gibi seyahatleriniz için başvuruda bulunan vize türü olmaktadır seyahat süreniz 90 gün altında olmalıdır. Öğrenim süreniz 90 gün üzeri ise erasmus, staj, üniversite programları, araştırma amacı ile ülkede bulunmanız gerekiyorsa İtalya öğrenci oturum izni ihtiyacınız olacağı için ulusal vize kategorisine başvuruda bulunmanız gerekecektir. Schengen vize başvuruları için Konsolosluk tarafından yetkilendirilen başvuru merkezlerine, ulusal vize başvurularınız için ise Ankara veya İstanbul Konsolosluklarına başvuru yapabilirsiniz.

    İtalya öğrenci vize başvuruları için yapmanız gereken ilk işlem pasaport sahibi olmanızdır pasaport başvurunuzu tamamladıktan sonra size uygun öğrenci vize türüne başvuruda bulunmak için talep edilen gerekli evrakları temin etmelisiniz. Öğrenci vizesi İtalya için istenilen belgeleri Vize Merkezimizden temin edebilirsiniz. Vize başvurularınızı seyahat başlangıç tarihinize 6 ay kala itibari ile başlatabilmektesiniz. Tarafınıza gönderilen kabul mektubu başvurunuzda olması gereken en önemli belgeyi oluşturmaktadır. Vize Merkezi öğrenci vize başvurularınız için sizlere tecrübeli danışmanları ile rehberlik hizmeti sunarak sizin için tüm başvuru sürecini yöneterek tamamlayabilmektedirler. İtalya öğrenci oturum izni başvurularınız için şahsen başvuru gerçekleştirmeniz gerekeceğinden randevu, başvuru formu gibi tüm işlemlerinizi tamamladıktan sonra dosyanızı size teslim edeceklerdir böylelikle başvurunuzu şahsen gerçekleştirebilirsiniz.

    İtalya’ya yapacağınız öğrenci vize başvurunuz için tüm süreci titizlikle yürütebileceğiz uzmanlarımız size özel hizmet sunarak başvurunuzu Ankara Konsolosluğunda gerçekleştirebileceklerdir. İtalya öğrenci vizesi 2021 danışmanlık hizmeti için bizleri 0312 970 05 60 telefonlardan ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    İtalya öğrenci vizesi 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp