İtalya Aile Ziyareti Vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • Ö. Polat 30 Eyl 2018, 00:06
    Eşim ve ben emekli öğretmeniz İstanbul’da yaşıyoruz. Kızımız İtalyan vatandaşı ile evli ve İtalya oturumu ile İtalya‘da yaşıyor. İtalya aile ziyareti vizesi 2020 yılında nasıl almalıyız? Bizim ziyarette bulunmamız için kızımızdan hangi evrakları talep etmemiz gerekir. İtalya'da ne kadar kalabiliriz. Temmuz ayında seyahat etmek istiyoruz ne zaman başvuru yapmalıyız. Emekliler için hangi evrakları hazırlamamız gerekir. Tüm bu sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 30 Eyl 2018, 00:06

    İtalya’ya akraba veya arkadaş ziyaretinde bulunacak olan bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları İtalya ziyaretlerinde bulunurken İtalya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusu yapmaları gerekir. İtalya‘da bulunun akrabanız sizi davet ediyorsa aile ve arkadaş ziyareti vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. İtalya aile ziyaretinde bulunacak olan kişiler İtalya’da yaşayan akraba veya arkadaşlarından davetiye istemeleri gerekmektedir.

    İtalya davet mektubunda İtalyan makamlarınca belirlenmiş davet mektubu matbuu evrakı olması gerekmektedir. Davet mektubunda davet eden kişinin iletişim ve ikamet bilgilerinin, akrabalık bağının, kalış tarihlerinizin olması gerekmektedir. Davet mektubunun aslı olmadan mail ortamında gönderilen davet mektubu ile vize başvurusu yapabilirsiniz. Davet mektubuna ek olarak davet eden kişiye ait pasaport veya oturum kart fotokopisini de vize başvurusu yaparken eklemeniz gerekmektedir.

    İtalya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusunu en erken 6 ay öncesinden yapabilirsiniz. İtalya vize başvurusu işleme girdikten sonra 3-5 iş gününde sonuçlanmakta olup İtalya Konsolosluğu’nun inisiyatifi doğrultusunda pasaportunuz 3 hafta işlemde kalabilmektedir. Bu sebepten vize başvurunuzu erken yapmanız da fayda vardır.

    İtalya vize başvurusu yapacak olan kişiler emekli ise vize başvurusu yaparken emekli olduklarını belgeleyen e-devletten alınmış barkotlu emeklilik belgesi, emekli maaş aldıkları bankadan son 3 aylık bakiyeli banka hesap dökümleri ve var ise başka gelir beyanları ile vize başvurusu yapabilirsiniz. Başka vadeli vadesiz banka hesaplarınız, tapu, ruhsat vb. belgeleriniz var ise ekleyebilirsiniz.

    İtalya aile ziyareti vizesi 2020 başvurusu ile ilgili daha detaylı evrak listesi ve bilgilendirme için size en yakın Vize Merkezi şubemizi arayarak danışmanlık alabilir ve vize başvurunuzu işleme almak için başvuru yapabilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • D. T 14 Ağu 2020, 10:54

    Merhabalar, İtalya’da bulunan abimi ziyaret etmek için vize başvurusu yapmak istiyorum. Öğrenciyim hazırlamamam gereken ve abimden istemem gereken evraklar hakkında nasıl yardım alabilirim? Başvurumu yalnız yapmak istemiyorum sorun yaşamamak adına sizler ile çalışmak istiyorum. Teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 14 Ağu 2020, 10:56

    İyi günler, öncelikle İtalya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurunuz için Vize Merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sahip olmanız gereken en önemli evrakınız pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve planladığınız seyahat dönüş tarihinizden itibaren ise en az 3 ay geçerliliği olması zorunludur. İstenilen diğer evraklar ise Abinizden gelmesi gereken davet mektubudur. Davet mektupları 90 günden fazla süreyi kapsamaması gereklidir. Davet mektubunun orijinal olma zorunluluğu bulunmamaktadır. 

    Schengen ülkeleri ve İtalya vizesi başvurularında öğrenci başvuru sahiplerinden kesinlikle ailelerinden sponsorluk belgeleri sunulması talep edilmektedir. İtalya aile ziyareti vizesi 2020 yılı tüm güncel gerekli evrak ve detaylı bilgilere Vize Merkezi uzman müşteri temsilcilerimizden temin edebilirsiniz. Sizlere verilen evrak bilgisi ile evraklarınızı hazırlayıp bizlere kargo veya elden teslim ederek işlemlerinizi hızlıca başlatabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    İtalya Aile Ziyareti Vizesi 2020

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp