Avrupa Birliği Oturum İzni

Bilgi Sayfasına Dön
  • İ. Kurt 12 Mar 2020, 17:11
    Avrupa Birliği oturum izni almak için ne yapmalıyız? Oturum iznini aldıktan sonra ülke kısıtlaması var mı yoksa her ülke için kullanımı olacak mı?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 12 Mar 2020, 17:11

    Merhaba,

    Avrupa Birliği’nde gitmek istediğiniz ülkede 90 gün ve üzeri, uzun dönemli kalacaksanız oturum vize başvuru türüne başvurmanız gerekir. Avrupa Birliği oturum başvuruları; çalışma, aile birleşimi veya uzun dönem eğitim vize başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşlarının aldığı vize türüdür. Oturum vize başvurularında Avrupa’da yaşayan eşin yanına gitmek isteyen Türk vatandaşlarının aile birleşimi vize başvurusu ile oturum izni almaları gerekmektedir. Avrupa aile birleşimi ile yapılan oturum başvurularında, oturum almak isteyen Türk vatandaşı eş Avrupa’da yaşayacak ise 90 günden fazla kalış yapması durumunda vize başvurusunu ulusal vize türünde yapması gerekmektedir.

    AB vatandaşı oturum izni başvurusu yapacak olan Türk vatandaşı eşin uluslararası evlilik belgesi ile vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Aile birleşimi dolayısıyla oturum izni olan kişi Türkiye’den kısa süreli oturum izni almalı ve oturum iznini gittiği ülkeden uzatmalıdır. Aile birleşimi ile oturum alan kişiler oturum izni aldıkları ülkeye seyahat edebilirler. Oturum izni başvurusunu çalışma izni alarak da gerçekleştirebilirsiniz.

    Çalışma izni başvurusu için Avrupa bölgesinde çalışmak üzere sözleşme yaptığınız firma ile bağlantınızın olması gerekmektedir. Çalışma izni başvurusu ile oturum almak isteyen Türk vatandaşlarının mesleki durumlarına bağlı olarak karşılıklı iş sözleşmelerinin olması gerekmektedir. Çalışma izni başvurularında oturumunuz sözleşmeniz süresince çıkmaktadır. Oturum izninizi uzatma işlemini bulunduğunuz bölgedeki göçmen bürodan yapabilirsiniz. Avrupa Birliği oturum izni olan Türk vatandaşları oturum izinlerinin süreleri boyunca sınırsız giriş çıkış yapabilirler. Oturum izni olan kişilerin Avrupa ülkeleri içerisinde serbest dolaşma hakkı bulunmaktadır. Oturum izni kartı ile gitmek istediğiniz Avrupa ülkelerine giriş çıkış yapabilirsiniz.

    Avrupa Birliği oturum izni vize başvurusu için hangi tür oturum vizesine başvuru yapacağınız bilgisi, evrak listesi detayları ve danışmanlık için size en yakın Vize Merkezi’ni ziyaret edebilir ya da Almanya vize uzmanlarımızı arayarak destek alabilirsiniz.

    Vize işlemlerinizde bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    avrupa birliği oturum izni

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • c. dikmen 29 May 2021, 00:45

    İyi akşamlar Ankara da oturuyorum burada da sanırım şubeniz var? Avrupa birliği oturum izni başvuruları için danışmanlık hizmeti veriyor musunuz? Vize başvuruları için istenilen şartlar neler?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 29 May 2021, 00:47

    Merhabalar, Almanya oturum izni 90 gün üzeri ulusal vize başvuruları için gerekli olan vize olmaktadır. Eğer ülkede 90 günden fazla kalış yapmayı planlıyorsanız o ülkeye at oturum iznine sahip olmanız gerekmektedir. Almanya Konsolosluğu tarafından ulusal vize başvuruları oturum izni gerektiren vize türleri aile birleşimi, çalışma izni, 90 gün üzeri eğitim vize türleri olmaktadır. Almanya avrupa birliği devleti olduğu için oturum iznine sahip olmanız halinde diğer avrupa ülkelerine de bu izninizle seyahat edebileceksiniz.  AB vatandaşı oturum izni başvuru şartları her vize türüne ve seyahat amacına göre değişecektir. Erasmus, dil okulu, staj, lisansüstü başvuruları için tarafınıza okul kabul mektubu gönderilmelidir. Aile birleşimi için Almanya vatandaşı/avrupa birliği vatandaşı veya Almanya devletinde ikamet izni bulunan vatandaş ile evlilik şartı ile başvurunuz kabul edilecektir.

    Almanya ülkesinde 90 gün üzeri sürelerde çalışmak isteyen Türk vatandaşları ise çalışma iznine sahip olmaları gerektiği için anlaşma sağladığı şirket/kurum tarafından gönderilen sözleşme belgeleri ile Almanya oturum izni başvurularını gerçekleştirebilecekler. İş kurmak/ortaklık gibi faaliyetleri kapsayan girişimcilik vize başvurularında bulunarak da onaylanması halinde oturum iznine sahip olabiliyorsunuz. Almanya Konsolosluğu tüm bu yukarıda yer alan vize türlerini onayladığı takdirde oturum izni belgenizi almanız gerekecektir. Size verilen süreler bitmeden, seyahat amacınız geçerliliği devam ediyor olması halinde bu süreler uzatılabilecektir. AB vatandaşı oturum izni başvuruları İstanbul ve Almanya Büyükelçiliğinden yalnızca kabul edilmektedir. Başvurular için istenilen belgeler hazırlanmalı ve diğer tüm süreçler tamamlanmalıdır. Başvuru formu, vize ücreti, motivasyon mektubu, gelir belgeleri gibi bir takım prosedürleri yerine getirmelisiniz. Başvuruların sonuçlanma süreleri 1-3 ay gibi sürelere göre değişebilmektedir. Evraklar güncel tarihli olmalıdır, Almanca tercüme edilmiş belge sunmanız gerekebilecektir.

    Avrupa birliği oturum izni başvurunuzda şahsen mülakat gerçekleştireceğiniz için Vize Merkezi olarak Türkiye’nin her yerinden sizlere danışmanlık hizmetleri verebilmekteyiz. 0 312 9700501 telefonlardan ulaşabilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp