Almanya vizesi reddi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • Ş. s. 07 Oca 2021, 17:28
    İyi Günler, Almanya için yaptığım başvuruda olumsuz karar verildi. Planım 15 günlük bir Avrupa gezisiydi. Merkezim Almanya olacaktı ve çevresindeki ülkeleri gezmek istiyordum. Ama Almanya Konsolosluğu ret kararı verdi. Almanya vize ret kararına İtiraz etme hakkım var mı? 1 ay önce aldığım Almanya vizesi reddi 2021 yılı içinde tekrar başvuru yapmam mümkün mü, nasıl bir yol izleyebiliriz, bana nasıl destek verebilirsiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 07 Oca 2021, 17:28

    Öncelikle Almanya vizesi hakkında bizleri Vize Merkezi’ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Almanya vizesi başvuru sonuçlarında ret kararı alınması durumunda yetkili temsilcilik tarafından pasaportunuz ile birlikte 16 maddelik bir ret kararı mektubu da tarafınıza iletilmektedir. Ret belgesinde yazan maddeler üzerinde konuşmamız ve bir çözüme ulaşmamız gerekecektir. Bu neden ile aldığınız ret kağıdını incelememiz ve verilen karar doğrultusunda neler yapmamız gerektiğini planlamalıyız. Redde itiraz süreci bulunmakta olup verilen karara karşın ek evrakları hazırlayarak ve itiraz dilekçenizi oluşturarak bağlı olduğunuz konsolosluğa şahsen veya e-mail yolu ile itirazda bulunabilirsiniz.

    Almanya vize ret kararı ile sonuçlanma sebepleri hakkında; söylemiş olduğunuz bilgilere istinaden 15 gün boyunca Almanya’da kalıyor olmanız en önemli ret kararı olduğunu söyleyebiliriz. 15 günlük bir otel belgesi sunup tüm süreçte orada kalıyor olmanız inandırıcı gelmemiştir. Yapılması gereken tüm seyahat planınızı açık bir şekilde kendilerine belirtmeniz ayrı ayrı oteller ile bunları kanıtlamanız gerekiyordu. Almanya vizesi ret kararı sonrasında itiraz tarihinizden itibaren incelenmesi 1 ile 3 ay kadar sürebilir. Bu noktada dilerseniz yeni bir başvuru yapma hakkınız vardır. Bu durumda yapmak isteyeceğiniz yeni başvurunuzda sizlerden isteyeceğimiz belgeler özetle; pasaportunuzun aslı, fotoğraf, geçim kaynaklarınızı gösterir belgeler, çalışma belgelerini, e-devlet dokümanlarınız, tüm seyahatinizi içerir konaklama belgeleriniz, seyahat sağlık sigortanız olarak söyleyebiliriz. Başvurunuz için doldurulacak schengen vizesi başvuru formu, yazılacak olan iyi niyet yazılarını ve randevu işlemleriniz tamamen Vize Merkezi danışmanlık servisi çatısı altında yapılmaktadır.

    Almanya vizesi reddi 2021 yılı için güncel tüm bilgi ve detaylara Vize Merkezi uzman müşteri temsilcilerimizden ulaşabilir ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Ç.L 26 Mar 2021, 14:40

    Merhaba; 3 yıl önce vize başvuru sonucum ret olarak gelmişti ancak seyahatim çok önemli olmadığı için ret ile ilgili itiraz işlemleri hakkın bilgi almamıştım. Almanya vizesi reddi 2021 için itiraz hakkımız var mı? Bilgi verirseniz memnun olurum.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 26 Mar 2021, 14:47

    Merhabalar; Yapmış olduğunuz vize başvurularınız Almanya Konsolosluğu tarafından değerlendirilmektedir. Vize başvurunuzun ret olarak değerlendirilmesinin birçok sebebi bulunmaktadır. Başvurunuzda yeterli banka hesap bakiyesinin bulunmaması, eksik evrak veya yetersiz evrak ile başvuruda bulunmak, ulaşım ve konaklama yerinize ait rezervasyonların ve seyahatinizin inandırıcılığının bulunması gibi Almanya vizesi ret olarak değerlendirmesinin birden fazla sebebi olabilecektir. Başvurunuzda profesyonel destek alarak gerçekleştirmemeniz hata yapmanıza sebep olabilmektedir. En az 12 ay çalışan olmanız önemli bir kriterdir veya yeterli gelirinizin olmaması halinde banka hesabınızı güçlendirmeli veya Sponsor tarafından başvurunuzu gerçekleştirmenizde faydalı olabilmektedir.

    Başvurunuzda sunmuş olduğunuz seyahat poliçenizin geçersiz olması, tüm koşulları ve teminatları içermemesi, orijinal olmaması da başlı başına vize reddine sebebiyet vermektedir. Pasaportunuzun değerlendirme sonucu sonrasında tarafınıza teslim edildiğinde ve Almanya vize ret olarak verilmesi halinde önce tarafınıza verilecek olan vize reddi kağıdını incelemeli ve size hangi madde/maddelerden dolayı vize reddi verildiğini kontrol etmelisiniz. Birden çok madde işaretlenebilir eğer evraklarınız ile ilgili bir madde işaretlenmez ve Ülke topraklarını terk etmeyeceğiniz anlaşıldığı üzere ret verilmiştir işaretlenmişse bu genel bir vize reddi olmaktadır.

    Almanya vizesi reddi 2021 itirazları

    Almanya Konsolosluğu, başvuru sahiplerinin vize reddi alması halinde karara itiraz hakkı tanımaktadır. Almanya vizesi ret başvuru işlemlerinizin, Konsolosluk tarafından paylaşılmış e-posta adresine elektronik ortamda kabul edilmektedir. Vize itirazınızı gerçekleştirmeden önce Almanya Konsolosluğuna hitaben yazılmış Almanya vize reddi dilekçesi hazırlamalısınız bu dilekçenin yanı sıra pasaportunuzun ön yüzünü, vize reddi kağıdınızı tarayıcıda taratarak okunaklı bir şekilde bu üç ayrı belgeyi ilgili e-posta adresine yönlendirmelisiniz. Almanya Konsolosluğu, yapılan tüm vize itirazlarına geri dönüş yapmama hakkına sahiptir, dönüş sağlanması halinde sizden Almanya vize ret verilmesine sebep olan bazı belgeleri yeninden güncel olarak temin etmenizi ve bu belgeler ile birlikte Konsolosluğa gelmeniz için size randevu oluşturabileceklerdir. Hazırlayacağınız belgelerin daha önce yapmış olduğunuz başvurunuzda sunduğunuz belgeler olarak değil güncel tarihli olarak sunmanızı tavsiye ederiz.

    Almanya vizesi reddi 2021 vize dilekçelerinizi Vize Merkezi tarafından düzenletebilirsiniz. Vize itiraz işlem süreleri kabul edilmesi halinde oldukça uzun süreleri bulabilmektedir. Bunun yerine yeni bir Almanya vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için bizleri 0212 970 05 01 numaralı telefondan aramanız yeterli olacaktır.

    Saygılarımızla.

    Tuğçe Çelik

    Almanya vizesi reddi

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • b. çağatay 08 Haz 2021, 14:55

    Almanya turistik vize başvurumun sonucu ret olarak geldi, bütün evraklarım tamdı ancak banka hesabımda yeterli para yoktu en son bakiyem 3000 Türk lirasıydı ayrıca maaş hesabımdı. Yeni bir başvuru yaparsam bakiyemin ne kadar olması gerekiyor bu sefer ki seyahat süremi daha kısa tuttum 5 günlük bir seyahat için hesapta ne kadar olmalıdır? Almanya vizesi reddi 2021 yılında itiraz işlemleri nereye yapılıyor?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Haz 2021, 14:59

    Merhabalar, Almanya vize başvurularınızda, başvuruda bulunduğunuz vize türü de dikkate alınarak sizden istenilen tüm evrakları eksiksiz ve güncel sunmanız önemli olmaktadır. Almanya vize ret olarak sonucunun gelmesinin banka hesabı dahilinde birçok sebebi bulunabilecektir. Almanya Konsolosluğu başvurunuzu değerlendirirken seyahat masraflarınızı karşılayacak durumda olmanızı istemektedirler. Sunacağınız banka hesabı yeni açılmış ve düzenli kullanımı olmayan bir hesap olmamalıdır. Maaş hesabınızı sunmanız faydalı olmuştur ancak belirtmiş olduğunuz son bakiye yetersiz görülmüş. İçerisinde yer alması gereken bakiyeyi seyahat kalış gününe göre günlük olarak hesaplayarak bulundurabilirsiniz. Almanya vizesi ret olarak değerlendirilmemesi için 5 günlük seyahatiniz için en az 6.000 Türk lirası hesabınızda olması uygun olacaktır ancak bu meblağı tek seferde hesabınızda yansıtmamış olmalısınız. Farkı günlerde hesabınızda para girişi görüldüğü daha faydalı olacaktır.

    Hazırlamış olduğunuz başvuru dosyasında yer alan belgelerin banka hesabı dışında Almanya vize ret sonucu doğurabilecek handikapları bulunmaktadır. Konaklama rezervasyonunuz geçerliliği işlem sırasında devam etmelidir. Bu belgede yer alan tarihler ile dilekçe ve seyahat poliçesinde yer alan bütün tarihler birbiri ile aynı olmalıdır. Yeni gerçekleştireceğiniz başvurunuzda güçlü bir dosya hazırlamanız önemli olmaktadır. Almanya vizesi ret sonucu almanız halinde Almanya Konsolosluğuna şahsen başvuruda bulunabilir veya bu itirazı e-posta ortamında gerçekleştirebilirsiniz. Vize itiraz işlemleri için öncelikle Almanca dilekçe hazırlamalı, pasaport, kimlik kartı, vize reddi kağıdınız ve banka hesaplarınız ile başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Her vize itiraz işlemleri için dönüş sağlanabilme garantisi Konsolosluk tarafından verilmemektedir.

    Yeni bir vize başvurusu yapmanız için tecrübeli Vize Merkezi uzmanlarından hizmet alabilirsiniz. Almanya vizesi reddi 2021 detaylı bilgi için bizleri 02129700501 arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A. GÜNEŞ 09 Tem 2021, 10:31

    Merhaba, Almanya’dan başvuru yaptığımda vizem ret gelirse ne yapmam gerekiyor direk konsolosluğa mı gitmem lazım internette dilekçe yazmak gerekiyor diye okudum ancak yeterli bilgiye ulaşamadım Almanya vizesi reddi 2021 nasıl oluyor? Atakan Güneş/İstanbul

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • V.M 09 Tem 2021, 10:33

    Merhabalar, Almanya ülkesine gerçekleştirmek üzere yapmış olacağınız vize başvuruları Almanya Konsolosluğu tarafından değerlendirilmektedir. Vize başvurunuzda eksiksiz evrak vermeniz size vizenizin onaylanacağı garantisi vermemektedir. Almanya vizesi ret olarak tarafınıza verilmesi halinde öncelikle ret sebeplerini araştırmalısınız. Pasaportunuz ile birlikte size teslim edilecek vize reddi belgesi içerisinde hangi sebepten veya sebeplerden ötürü vizenizin onaylanmadığı şık’lar halinde sizleri bilgilendirilmek üzere paylaşılacaktır. Almanya vize ret sebebi birçok sebepten olabilmektedir. Günce tarihli olmayan belgeler, yanlış evrak, tutarsız bilgi, seyahatinizin inandırıcılığı olmadığı düşündürülebilir. Ayrıca banka hesaplarınızda ki bakiye ve düzenli kullanılmamış banka dökümleri,   yeni açılmış hesap gibi olasılıklarda sık karşılaşılan durumları oluşturmaktadır.

    Almanya vizesi ret sebebinize neden olan belgeyi sağladığınızdan eminsen Almanya vize reddi itiraz hakkından yararlanabilirsiniz. Her vize reddi alan başvuru sahiplerinin itiraz etme hakkı bulunmaktadır. İtiraz işlemlerinizin değerlendirmesi Konsolosluk inisiyatifinde olacaktır. Bazı itiraz başvurularına dönüş olabilirken, cevaplanmayan itiraz başvuruları ile de karşılanmaktadır. Almanya vize ret işleminizi ilgili Konsolosluk mail adresine e-posta göndererek ulaştırabileceksiniz. Yapmanız gereken pasaport, vize reddi kağıdı ve Almanca düzenlenmiş dilekçe ile işlemlerinizi gerçekleştirmeniz. Dilerseniz vize reddi itirazı dışında yeniden başvuru yapma hakkınızdan da yararlanabilirsiniz. Ancak yeni başvuruda bir önce ki evrakları aynı şekilde sunmamanız önemli olacaktır. Başvuru için her hangi bir belgele süresi bulunmamaktadır. Vize Merkezi gerçekleştirmeyi düşündüğünüz başvurunuz için sizlere danışmanlık hizmetleri verebilecektir. Vize reddi itiraz dilekçesi ve yeni başvuru için bizden destek alabilirsiniz.

    Ret vize itiraz işlem süreleri 1 ay, 3 ay gibi sürelerde sonuçlanabilmektedir. Konsolosluk gerekli gördüğü takdirde sizlere vermiş olduğunuz iletişim bilgileri üzerinden ulaşım sağlayarak yeniden evrak isteyebilmektedir.

    Almanya vizesi reddi 2021 ve başvurular hakkında ayrıntılı bilgiyi danışmanlarımızdan öğrenebilirsiniz. Almanca dilekçe tercüme hizmetleri sağlayabilir sizler adına itiraz dilekçesi düzenleyebiliriz. Bizleri 02129700501 arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp