Almanya vizesi kaç günde çıkar 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • E.D 14 Şub 2022, 09:59
    Merhabalar, işverenimiz turistik amaçlı Almanya’ya seyahat planlamaktadır. Daha önceden alınmış birçok schengen vizesi mevcut en son vizesi 2019 yılında alındı. Almanya vizesi kaç günde çıkar 2022 yılı için Almanya seyahatlerinde ne kadar önceden başvuru yapmamız gerekmektedir. Gecikme yaşanmasını istemiyoruz bu sebeple sizden bilgi rica ediyorum. İşverenimiz aynı zamanda emekli ne şekilde başvuru yapmamızı önerirsiniz? Emekli mi? İşveren olarak mı? Birde aşı zorunluluğu var mı? Sizden bilgi rica ediyorum.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 14 Şub 2022, 09:59

    Merhabalar, Almanya vizesi çıkma süresi tamamen konsolosluğa bağlıdır. Bu konsolosluğun yoğunluğuna ve resmi tatil günlerine göre değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple vize başvurularında eğer süreniz var ise 2-3 ay önceden başvurunuzu yapmanız önerilmektedir. Almanya’ya vize kaç günde çıkar sorusu ise ortalama olarak 10-15 iş günüdür. Bu süre Konsolosluğa bağlı olma sebebi ile uzayabilir ya da kısalabilmektedir.

    Almanya vizesi çıkma süresi herhangi bir kurumun müdehale edebileceği bir konu olmamakla beraber acil seyahatler için Konsolosluk ile iletişime geçilmelidir. Almanya’ya vize kaç günde çıkar ve vize süresi ne kadar soruları tamamen konsolosluğa bağlı bir durumdur. Karar merci Konsolosluk olmakla beraber yapılan vize başvurularında uzun süre çok giriş vize talep hakkınız bulunmaktadır. Aynı zamanda vizenizin uzun verilmesi daha önceki schengen vizelerinizi nasıl kullandığınızla alakalıdır. Schengen kurallarına uymamış olmanız bir sonraki vizenizin daha kısa verilmesine sebep olmaktadır. Yapılan vize başvurularında vizenin alındığı ülkeye giriş yapılması gerekmektedir.

    Almanya vize işlemleri esnasında aşı zorunluluğu bulunmamakla birlikte seyahat esnasında 2 doz biontech aşı zorunluluğu bulunmaktadır. Aynı zamanda 2 dozun üzerinden seyahat esnasında minimum 15 gün geçmiş olması gerekmektedir.

    Almanya vize başvurunuzda emekli olan işvereniniz için her iki türde de başvuru yapmanız önerilmektedir. Yani başvuru sahibinin işveren belgeleri ve emekli belgeleri ile beraber emekli bir işveren olarak başvuru yapılması dosyayı daha sağlam kılacaktır.

    Almanya vizesi kaç günde çıkar 2022 detaylı için Vize Merkezi 0212 970 05 01 numaramız ile iletişime geçebilir veya Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret ederek detaylı bilgi ve destek alabilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp