Almanya Vizesi 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • M. K 24 Oca 2022, 12:17
    Merhaba yıllar önce Schengen seyahatim olmuştu, Şimdi tekrar çıkış yapmak istiyorum. Almanya vizesi 2022 yılında alımı zorlaştı mı? Şartları gerekli evrakları nelerdir? Nasıl başvuru yapacağım, bilgi verirseniz çok sevinirim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 24 Oca 2022, 12:17

    Merhaba, Almanya vizesi almak için hazırlamanız gereken evraklar diğer Schengen ülkelerinin talep ettiği evraklarla aşağı yukarı aynıdır. Çalışan ve çalışmayan durumunuza ve seyahat amacınıza göre istenen belgeler farklılık göstermektedir. Almanya vizesi başvurusu yapmadan önce evrakların güncel olması ve yeterli gelir belgelerinizi tam sunmanız önemlidir. Başvuru şartlarının başında seyahatinizi gerçekleştirmek için yeterli finansal durumunuzun olması gerekir. Seyahat sonrası Schengen ülkesinden ayrılacağınızı çalışma, şirket ya da Sponsorluk dilekçesinde garanti etmeniz gerekmektedir. Banka hesabınıza son anda eklediğiniz yüklü miktardaki para vize başvurularında size ait olmadığı düşüncesini doğurur. Bu sebepten başvuru yapmadan 3 ay öncesinde bankanızı hareketli hale getirmelisiniz. Başvuru sırasında vereceğiniz bankanın da bakiyeli olmasına özen göstermelisiniz.

    Almanya vize evrakları özetleri

    Öğrenciliğiniz varsa öğrenci belgenizi sunmalısınız. Almanya vize başvurusu yaparken çalıştığınız kurumdan kaşeli imzalı çalışma ve izin belgesi e-devletten işe giriş ve 4Ahizmet dökümü ve 3 aylık kurumdan alınmış bordrolarınız istenmektedir. İş sahibinden Sicil gazetesi, Vergi levhası ve Faaliyet belgesi istenmekte. Tüm dosyalarda istenen ortak evrak olarak bakiyeli banka dökümü konaklama ve ulaşım rezervasyonları gereklidir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus basılı vizeniz elinize ulaşmadan satın alma yapmamanızdır. Ayrıca seyahat süreniz boyunca başınıza gelebilecek her türlü sağlık sorununuza çözüm için sağlık sigortası gerekmektedir. Seyahatinize uygun belgelerinizi hazırlayıp başvurunuzu ilgili konsolosluğun yetkili kıldığı acenta ve kurumlardan teslim edebilirsiniz. Geçerli pasaport ve 6 ayı geçmemiş fotoğrafınızı vize işlemleri için hazırda bulundurmalısınız. Almanya vize şartlarını yerine getirseniz bile ret alma ihtimalinizin olduğunu unutmamalısınız.

    Almanya vizesi 2021 ile 2022 yılları arasında güncel istenen evraklar olabilir. Vize Merkezi başvurularınız için en güncel takibi yapar ve vize sürecinizde her türlü danışmanlık hizmetini size çok düşük tutarlarda sunar. Danışmanlık hizmetimiz için 0212 970 05 01 numaralı hattı arayarak danışmanlarımıza sorularınızı yöneltebilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp