Almanya vize başvurusu 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • FERİT.F 05 Oca 2021, 18:15
    Merhabalar, Almanya’da yapılacak olan bir fuarda katılımcı olarak tüm şirketçe stant kuracağız. Bir yöneticimiz ve 4 satış elemanımız ile gitmemiz gerekiyor. Ticari vize mi oluyor yoksa farklı bir format mı? Almanya vize başvurusu 2021 yılı için yapılan değişiklikler hakkında yardım istiyoruz. Oldukça yoğunuz ve vize işlemlerimizde profesyonel bir destek istiyoruz. Sizlere nasıl ulaşabilir ve çalışma yapabiliriz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 05 Oca 2021, 18:15

    İyi Günler, Almanya vize başvurularınız hakkında Vize Merkezi’ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Belirtmiş olduğunuz bilgilere istinaden seyahat nedeniniz ticari amaçlı fuar katılımcı vizesi formatında değerlendirilecektir. Almanya vize türlerinde Almanya ticari Schengen vizesi başvurunuzda fuar katılım belgesi, davet mektubunuz, fuar alanı stant kurulumu için alış-satış sözleşmesi ve stant alnında kurulumun yapılacağı kroki belgeleri başvurunuz için en önemli adımlardır. Almanya vizesi için başvurularınızın yapılabilmesi için sahip olduğunuz pasaportların planlanan seyahat dönüş tarihinizden en az 90 gün geçerliliği olmalıdır. Ayrıca seyahat gidiş tarihiniz ile başvuru yapacağımız tarihler arasında en az 20 gün olmadır. İşlem süresi ortalama 15 gün sürmektedir. Online randevu başta olmak üzere, eksiksiz evrak kontrolünüzü ve sizlere tüm sürecinizi takiben Almanya uzman operasyon yetkilimiz ile destek vermekteyiz.

    Ticari Almanya vizesi başvuru evraklarını özetle sizlere belirmek gerekirsek, yöneticiniz için; pasaport aslı, güncel fotoğraflar, şahsi ve şirket banka dokümanları, e-devlet belgeleri, şirket antetli kağıdına yazılmış seyahat nedeni açıklar dilekçe, şirketin aktif olduğunu kanıtlar çalışma belgeleri, davet mektubu ve fuat katılımcısı ve stant sahibi olduğunuz kanıtlar belgeler, uçak ve konaklama belgeleriniz, seyahat sağlık sigortanız olarak söyleyebilir ve çalışanlar için ise ek olarak; Sgk dokümanları, maaş bordoları, şirket tarafından yazılan izin ve seyahat belgesi, isimlerine gelmiş davet mektupları olarak açıklayabiliriz. Almanya vizesine başvurmak için bir diğer önemli belge ise Schengen vizesi başvuru formunuzdur. Eksiksiz istenilen dilde ve formatta olması karar verme aşamasında olumlu bir izlenim yaratmaktadır.

    Almanya vize başvurusu 2021 yılı için yapılacak olan tüm vize türleri hakkında güncel tüm bilgilere Vize Merkezi uzman müşteri temsilcilerimizden ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S.M 26 Mar 2021, 16:57

    Merhaba, Almanya vize başvurusu 2021 yılında nasıl yapılıyor? Detaylı bilgi bulamadım yardımcı olur musunuz? Yaz sonu gibi Münih’te yaşayan nişanlımı ziyaret edeceğim. Teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 26 Mar 2021, 17:12

    Merhabalar; Türkiye’de yer alan dış temsilcilik makamı Almanya Konsolosluğu, 2020 Mart ayından itibari ile Pandemi sebebiyle kısıtlı, acil durum gerektiren vize başvuru işlemlerini kabul etmektedir.  Almanya vizesine başvurmak isteyen vatandaşların, Ülkeye yapacakları seyahatin amacına bağlı olarak vize başvuru işlemleri kabul edilebilmektedir. Almanya’da yaşayan aile üyelerinizde acil durum gerektiren bir durum olması halinde sağlık sorunları, ölüm vb. Konsolosluk tarafından alınacak özel izin ile ve gerekli olan kanıtlayıcı belgeleri sunmanız halinde bu vize kategoride vize başvurunuz alınabilmektedir.

     Ziyaret amaçlı ve Turizm amaçlı seyahatler için ulusal Pandemi dolayısı ile 2021 yılı da dâhil olmak üzere başvuru işlemleri kabul edilememektedir.  Almanya vizesi başvuru, eğitim amacı ile veya Aile Birleşimi sebebi ile kabul edilebilmektedir. Oturum izni gerektiren bu uzun süreli Ulusal vize başvurularınız Almanya Konsolosluğu tarafından gerekli şartların sağlanması halinde kabul edilmektedir. Seyahatinizin amacı Almanya’da yaşayan Nişanlınızı ziyaret etmek olduğu için başvurularınız 90 gün altı Schengen vize kategorisinde yer alan kısa süreli Aile ve arkadaş ziyareti vize türü olmaktadır. Konsolosluk tarafından henüz bu vize türünün başvuru işlemleri kabul edilememektedir.

    Almanya Konsolosluğu tarafından başvuruların kabul edilmesi halinde Almaya vizesine başvurmak isteyen kişilerin işlemleri randevu sistemi ile birlikte alınabilecektir. Vize başvurunuz için öncelikle geçerli bir pasaporta sahip olmalı ve Almanya’da İkamet eden Nişanlınız tarafından adınıza davet mektubun orijinali gönderilmelidir. Seyahat başlangıç tarihinize en geç 15 iş günü öncesinden randevunuzu talep ederek başvurunuzu gerçekleştirmiş olmalısınız. Almanya vizesi başvuru işlemleri için yetkilendirilmiş koordinasyon merkezlerinden işlemlerinizi İkametinize bağlı olarak Türkiye’nin birçok noktasından gerçekleştirebilmektesiniz.

    Vize Merkezi gerçekleştireceğiniz aile ve arkadaş ziyareti Almanya vize başvurusu 2021 için sizlere danışmanlık hizmeti sağlayabilerek sizler adına işlemlerinizi tamamlayabilmektedirler.Başvuruların kabul edileceği duyurular ile ilgili bilgi ve gerekli olan prosedürlerle ayrıntılı bilgileri 0212 970 05 01 numaralı telefonlardan ulaşabileceksiniz.

    Değerli bilgilerinize sunarız.

    Saygılarımızla

    Tuğçe Çelik

    Almanya vize başvurusu 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • b. önder soylu 06 Haz 2021, 21:46

    Vize başvurusunda bulunmak için neye dikkat etmeliyim 1 yıl önce evlendim eşim Almanya’da yaşıyor pasaport başvurusunda bulundum, aile birleşimine başvuruda bulunacağız Almanya vize başvurusu 2021 yılı için yardımcı olur musunuz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 06 Haz 2021, 21:46

    Merhabalar, Almanya vizesine başvurmak isteyen Türk vatandaşları aile birleşimi başvurularını d tipi ulusal vize başvuru olarak Almanya Konsolosluk/Büyükelçiliğine yapmaları gerekecektir. Başvuru işlemleri randevu alarak sizden istenilen belgeleri önceden istenildiği şekilde dosya haline getirmeniz koşulu ile randevu gününüzde direk olarak gerçekleştirebileceksiniz. Dikkat etmeniz gereken birçok husus bulunmaktadır. Oldukça meşakkatli bir süreç olan vize başvurularında talep edilen belgeler eksiksiz ve hatasız bir şekilde sunulmalıdır. Tüm belgeler güncel tarihli olmalıdır sizden valilik tarafından apostilli belge istenebileceği gibi bazı belgelerin Almanca dilinde tercüme edilerek sunulması istenecektir. Almanya vizesi başvuru işlemlerinde hem siz hem de Almanya’da oturum izni veya Almanya vatandaşı olan eşiniz tarafından bir takım evrakların hazırlanması gerekecektir.  Ulusal aile birleşimi vize başvuru formu, vize talep dilekçesi (motivasyon mektubu), nüfus kayıt örneği, uluslararası evlilik belgesi, istenilen belgelerin bir kısmını oluşturmaktadır.

    Almanya Konsolosluğu, aile birleşimi Almanya vizesine başvurmak isteyen kişilerden Almanca a1 seviye dil sertifikası istemektedir. Bu belgeyi başvuru tarihinizden en fazla 6 ay önce almış olmanız önemli olmaktadır. Basit seviye olan a1 dil sertifikası sizin adaptasyon sürecinizde zorlanmamanız açısından iletişim kurabileceğiniz seviye olmaktadır. Vize başvurularında Konsolosluk tarafından yüz yüze mülakat gerçekleştireceğiniz için size sorulabilecek sorulara da hazırlıklı olmalısınız. Evliliğiniz, eşiniz ile ilgili sorular tarafınıza yöneltilecektir. Almanya vizesi başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra değerlendirme süreleri 1 ay 45 gün ve Konsolosluğun inisiyatifine göre daha uzun zamanları bulabilecektir. Başvurunuzun olumlu sonuçlanabilmesi için tüm vize başvuru kriterlerini yerine getirmeniz önemli olmaktadır. Şahsen yapacağınız başvurunuzda yanlış evrak beyanı gibi başvuru dosyanızda birçok hataya sebep olabilirsiniz. Başvuru formunda yer alan tüm sorulara doğru, gerçeğe uygun cevaplar vermelisiniz.

    Vize Merkezi olarak, aile birleşimi vize başvuruları için sizlere danışmanlık hizmeti verebileceğiz. Almanya vize başvurusu 2021 için bizlere ulaşmanız yeterlidir.

    Saygılarımızla.

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • k.p.c 11 Tem 2021, 16:33

    Selam, vize başvurusunda bulunmak istiyorum pasaport başvurusunda bulundum ilk seyahatimi almanya’ya yapacağım turistik. Nasıl hareket etmemiz gerekiyor benden ne istiyorsunuz Almanya vize başvurusu 2021 ücretleri nedir?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 11 Tem 2021, 16:35

    Merhabalar, Almanya vize başvuru için geçerli bordo umuma mahsus pasaporta sahip olmanız gerekmektedir. 90 gün altı seyahatler için bordo pasaport sahibi vatandaşlar vizeye tabii olmaktadır. Seyahat amazınızı turistik olarak belirtmişsiniz evrak listeniz çalışan, işveren, emekli veya diğer statülere göre ayrılmaktadır. Almanya’da konaklayacağınız yere ait otel rezervasyonu sunmanız önemlidir. Covid-19 pandemi sürecinde kapalı olarak turistik vize başvuruları 1 temmuz 2021 itibari ile başvuru kabul etmeye başlamışlardır. Almanya vizesine başvurmak için gerekli işlemleri tamamladıktan sonra vizenizin onaylanması halinde seyahatinizi gerçekleştirebilmeniz için 2 doz aşı yaptırmış olmalı ve aşı kartına sahip olmalısınız. Başvuru işlemleri öncesi pasaportunuzun yetişebileceği uygun tarihe randevu oluşturmalısınız. Randevular sadece online olarak verilecektir. Randevuları bulunmayan dosyalar işleme maalesef alınamamaktadır

    Almanya vize başvurusu ücretleri başvuru sahibinin yaş statüsüne göre değişmektedir. 12 yaş üzerinde olmanız halinde 115 euro ödemeniz gerekmektedir. Seyahat sağlık poliçesi bu fiyata dahil olmamakta olup özel ek hizmet olmaktadır. En az seyahat süreniz kadar düzenletmeniz oldukça önemlidir. Vize Merkezi hizmet bedelimiz 30 euro olmaktadır. Bu ücret karşılığında Almanya vizesine başvurmak için gerekli olan hizmeti sizlere sağlamaktayız. Öncelikle size ulaştırmış olduğumuz evrak listesinde yer alan belgeleri bize ulaştırmanız önemlidir. Daha sonra başvuruya haline getirerek işleminiz için en uygun güne randevunuzu alacağız. Seyahatiniz Almanya dışında farklı rotalar söz konusu olması halinde diğer seyahat seyahat edilecek ülkelere ait otel-uçak rezervasyonlarını temin etmelisiniz. Bu belgeler Almanya başvuru dosyanızda yer almalıdır. Vize başvurusu ve vizenizin onaylana bilmesi için Almanya Konsolosluğu tarafından talep edilen kriterleri sağlamalısınız. Almanya vize evrakları listeleri mesleki konumunuzu belirtmeniz halinde hemen size gönderilebilecektir.

    Almanya vize başvurusu 2021 işlemler hakkında en güncel bilgileri Konsolosluk adına sizlere sunmaktayız. Danışmanlık hizmetleri, işleyiş, evrak listeleri gibi tüm sorularınız için bizlere İstanbul merkez telefonlarımızdan 0212 9700501 ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp