Almanya Vize 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • Y. P. 24 Oca 2022, 12:33
    Almanya vize 2022 yılının başında başvursam sonuçlanması ne kadar zaman alır? Tek başıma Almanya'ya gezi planı hazırladım süreç nasıl ilerliyor bilgi alabilir miyim?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 24 Oca 2022, 12:33

    Merhaba, Almanya'ya vize almak için seyahatinize en az 15 iş günü öncesinden başvuru yapmanız sağlıklı olandır. Almanya Konsolosluğu başta olmak üzere tüm Schengen üye ülkeleri seyahate az bir zaman kala başvuru yapılıyor olmasına sıcak bakmazlar. Başvurunuzu yaptıktan sonra dosyanızın vize memurunun eline geçmesi birkaç günü bulabilir. Evrakların doğruluğunun güncelliğinin kontrol edilmesi bazı durumlarda konaklama yerlerinin aranması gibi ek süre gerektirecek durumlar doğabilir. Sizinle görüşme talep edilebilir ya da resmi tatillere bayramlara denk gelebilir. İşte tam olarak bu gibi durumlardan doğacak sorunların önüne geçmek adına başvurunuzu seyahatinize az zaman kala yapmamalı yukarıda da belirttiğimiz gibi en az 3 hafta önceden yapıyor olmanız gerekmektedir. 

    Almanya için vize başvuru dosyanızı ilgili Vize Merkezi'ne teslim ettikten sonra sonuçlanması yasal olarak maksimum 15 iş günü sürmektedir. Bazı istisnai durumlarda süreç uzayabilir. Genele bakıldığında ise başvurunuzu yaptıktan bir hafta sonra sonuçlandığı öngörülür.

    Almanya'ya vize almak diğer Schengen ülkeleri için de geçiş kolaylığı sağlayacaktır. Tek başınıza oluşturduğunuz gezi planında çoğunluğun kalış süresi olarak Almanya olduğunu konaklamalarınızla ispat ediyor olmalısınız. Sadece Almanya konaklamanız olacaksa tüm seyahat boyunca tek bir otelde kalıyor olmanız mantıklı olmayacaktır. Birden fazla otel ve şehir sunmalı Almanya'ya gezi için gittiğiniz kanaat doğurmalısınız. Almanya için vize başvurunuzda sizden istenen belgeleri anlık durumunuza uygun olarak hazırlamalısınız. Öğrenci çalışan işveren emekli gibi statü durumunuza göre detaylı evrak listesine Vize Merkezi Almanya turistik vizesi bölümünden ulaşabilirsiniz.

    Almanya vize 2022 yılında başvuru amacınız, gelir durumunuz, gidip de geri döneceğinizi ispat etmeniz durumuna varıncaya kadar çok iyi bir başvuru dosyası hazırlamanız gereken hassas bir durumdur. Başvuru yapmadan önce seyahat planınıza uygun evrakları güncel ve doğru hazırlamış olmanız vizenizin çıkıp çıkmayacağı konusunda ipuçları verebilir. 2022 yılı öncesinde hiç yurt dışı deneyiminiz yoksa profesyonel ekibimizden danışmanlık hizmeti almanızı öneririz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp