Almanya öğrenci vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • t.t 04 Oca 2021, 17:48
    Türkiye’de 4 yıllık bir üniversite bitirdim. Şimdi doktora ve yüksek lisansımı yapmak üzere Almanya’da eğitim almak istiyorum. Aşama aşama neler yapılması gerektiğini sizlerden öğrenebilir miyim? İşlem süreleri ve randevu tarihleri ne zaman veriliyor. Almanya öğrenci vizesi 2021 yılı için neler değişik olmuştur? Ayrıntılı bilgi alma imkanım var mı?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 04 Oca 2021, 17:48

    İyi günler, öncelikle başvurunuza ilişkin bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Almanya temsilciği tarafından istenen Almanya D tipi eğitim vize türeleri oldukça fazla olup sizlere uygun olan vize türünden yola çıkmalıyız. Bunun içinde sizlerden belgeleriniz rica etmekteyiz. Başvurunuzu olumlu ve doğru formatta yapmamız bizlerin sizlerden istediğimiz evraklarınızı eksiksiz bizlere teslim etmeniz ile mümkündür. Fakat ne kadar doğru ve eksiksiz bir dosya sahibi olsanız bile son karar yine konsoloslukta olup sizlerden ek evrak isteme hakkına sahiplerdir. Almanya öğrenci vizesi işlem süresi 1 ile 3 ay arasında sürmektedir. Bu sebep ile planlanan gidiş tarihinizden en az 45 gün önce başvuru yapmamız önemlidir.  Başvurular şahsen bağlı olduğunuz bölgeden Almanya Konsolosluğu’ndan kabul edilmektedir.

    Öğrenci vizesi Almanya başvurularında istenen özetle belgeler; en az 15 ay geçerli pasaport sahibi olmanız gereklidir. 4 adet fotoğraf, Konaklama belgeleriniz, Eğitim alacağınız okul veya kurumdan kabul mektuplarınız, davet mektubunuz içerisinde herhangi bir ödeme yapılmış ise bu durumun beyan edilmesi gereklidir. Ayrıca yapılan bir ödeme var ise faturası ve ödeme dekontu sunulmalıdır. Aynı zamanda herhangi bir burs alıyor iseniz bununda kesinlikle açıklanması gerekir. En son aldığınız diploma ve tüm eğitim sertifikalarınız dosyada sunulması gereklidir. Diploma denklik işleminizi yaptırmalı ve başvuru evraklarınız içerisinde sunmalıyız. Sunulan tüm evrakların Almanca olması gereklidir. Almanya öğrenci oturum izni başvurularında bir başka evrak ise D tipi ulusal vize başvuru formudur. Özenle ve hatasız doldurulması olumlu sonuç almanız adına etkendir. Randevular bir sistem üzerinden alınmakta olup tarafımızdan tüm hizmetleri sağlayabilirsiniz.

    Almanya öğrenci vizesi 2021 yılı içinde yapılacak olan başvurularınızda Vize Merkezi uzman müşteri temsilcilerimizden detaylı tüm bilgilere sahip olabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Almanya öğrenci vizesi 2021

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • s.c 01 Nis 2021, 20:58

    Merhaba, Öğrenci vizesi ile ilgili araştırma yapıyorum internette sizin sitenize denk geldim Almanya öğrenci vizesi 2021 yılında kabul alan kişilerin yapması gereken adımlar nelerdir ve danışmanlık hizmeti veriyor musunuz? Teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 01 Nis 2021, 21:04

    Merhabalar; Almanya öğrenci vize başvurularında bulunabilmeniz için öncelikle geçerlilik tarihi en az 90 gün olan bir pasaporta sahip olmanız gerekecektir. Başvuru sahibinin öğrenim göreceği süreye bağlı olarak hangi tip vizeye ihtiyacınız olduğu belirlenip vize başvurularınızı Schengen kısa süreli veya Ulusal vize Uzun süreli aynı zamanda Almanya öğrenci oturum izni olan vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Vize başvurularınızı seyahat tarihinize en az 90 gün kala gerçekleştirebilme hakkına sahip olmaktasınız. Pandemi dolayısı ile vize başvuru prosedürlerinde talep edilen belgelerde değişiklik bulunmamaktadır ancak değerlendirme süresi konusunda her hangi bir gecikme yaşamamak adına başvurularınızda geç kalmamanız oldukça önemli olmaktadır. Konsolosluk başvuru sırasında talep ettiği evraklara ek olarak yeniden belge isteme hakkında sahip olmaktadırlar.

    Öğrenci vize başvurunuz için öncelikle yapmanız gereken adım pasaportunuzu temin ettikten sonra okul davet mektubunuz dâhilinde sizin statünüze uygun veya Sponsorlu başvuru olması halinde sponsor olacak kişinin mesleki konumuna göre talep edilen belgeleri hazırlamanız gerekecektir. Bu belgelerin bazıları orijinal olarak sunulmalıdır. Başvuru sahibine ait olan öğrenci vizesi Almanya için gerekli belgeler temin edildikten sonra vize başvurunuz için başvuru formunuzu düzenlemeniz gerekecektir. Seyahat tarihinize uygun olan bir tarihe başvurunuzu gerçekleştirmek üzere randevu talebinizi sistem üzerinden online olarak talep edebileceksiniz. Randevu sürecine kadar tüm vize başvuru dosyasını eksiksiz olarak tamamlamalı ve vize ücretini euro para biriminde başvuruda sunmak üzere hazırlamalısınız.

    Almanya Öğrenci vizesi 2021 randevuları

    Almanya Öğrenci oturum izni başvurunuzda Konsolosluk tarafından yüz yüze mülakat gerçekleştirebilmeniz olası bir durumdur Almanya Konsolosluğu size yeniden randevu oluşturabilmektedir. Konsolosluğa hitaben düzenleyeceğiniz Vize talep dilekçesi veya Motivasyon mektubu vize belgeleri arasında yerini alan önemli bir belgeyi oluşturmaktadır bu belgeyi profesyonel destek alarak Almanca veya İngilizce dilinde düzenletebilirsiniz. Vize Merkezi tarafından başvurularınızda danışmanlık hizmeti alarak; başvuru formu, dilekçeler, randevu hizmetleri gibi gerekli olan tüm adımları Uzmanlarımız tarafından gerçekleştirebilirsiniz. Öğrenci vizesi Almanya başvuruları oldukça dikkat isteyen bir süreci oluşturmaktadır. Tarafımızdan alacağınız hizmetlerde sizlerden yalnızca temin edilmesi gereken gerekli belgelerin sağlanması istenecek olup diğer tüm süreç tarafımızdan memnuniyetle yürütülecektir. Öğrenci vize başvurunuzu ulusal vize kategorisinde gerçekleştirmeniz halinde İstanbul ve Ankara Almanya konsolosluklarından başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiz.

    Almanya Öğrenci vizesi 2021 gerekli olan belgeleri Ülke Uzmanlarımız tarafından sizlere iletilecektir. 0 212 970 05 01 numaralı telefonlardan İstanbul Nişantaşı/Osmanbey ofisimize ulaşabilirsiniz.

    Değerli Bilgilerinize.

    Saygılarımızla.

    Tuğçe Çelik

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • y. saygın 06 Haz 2021, 20:17

    Selam, öğrenci vizesi hakkında bilgi verir misiniz Türk pasaportuna sahibim, başvurular nereye yapılıyor, kaç gün gibi sürede sonuçlanıyor? Almanya öğrenci vizesi 2021 başvurumu ne zaman yapmamı önerirsiniz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 06 Haz 2021, 20:18

    Merhaba, Almanya ülkesinde üniversite eğitimi olan erasmus, yüksek lisans, master, doktora veya dil okulu, staj, araştırma görevlisi olarak seyahat edecek olan Türk vatandaşları eğitim sürelerine ve sahip oldukları pasaport türüne göre vize başvurusunda bulunmaları gerekecektir. Öğrenci vizesi Almanya başvurularının yapılacağı yer kısa süreli schengen vize olması halinde yetkilendirilmiş aracı başvuru merkezlerine, 90 gün üzeri olması halindeyse direk olarak Almanya Konsolosluklarına yapılması istenecektir.  C tipi schengen vize başvuruları 90 gün altı eğitim seyahatleriniz için verilmektedir. Ulusal vize başvuruları ise 3 ayı aşan seyahatler için Almanya Öğrenci Oturum İzni sahibi olmanız istenecektir. Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaportlarına sahip olmanız halinde 90 gün altı eğitimleriniz için ayrıca vizeye başvurmanıza gerek olmayacaktır. Geçerli yeşil ve gri pasaport sahibi vatandaşlar Almanya ülkesine yapacakları 90 gün altı seyahatlerde vizeden muaf olmaktadırlar. Ancak bu pasaport size ülkede oturum hakkı tanımamaktadır. Umuma mahsus bordo pasaport sahibi vatandaşlar ise yapacakları tüm seyahatler için vizeye tabii olmaktadırlar.

    Öğrenci vizesi Almanya başvurularının süresi 15 iş günü ve 1 ay gibi zaman diliminde değişebilmektedir. Uzun süreli ulusal vize başvuruları daha uzun zamanlarda değerlendirildiği gözlemlenmektedir. Her iki kategoride de vize başvurularınızı seyahat başlangıç tarihinize 3 ay öncesinden yapabileceksiniz. D tipi ulusal öğrenci başvuruları Konsolosluk tarafından şahsen kabul edilmektedir. Sizden istenilen tüm belgeleri Almanca tercüme edilmiş şekilde sunmalısınız. Okul kabul mektubu, sponsor evrakları, gelir durumunuzu gösterir belgeler Almanya Öğrenci Oturum İzni ve schengen vize başvurularınız için sunulması gereken önemli belgeler olmaktadır. Başvuru formu, vize ücreti ödemeler, motivasyon mektubu, randevu gibi diğer gerekli olan işlemler Vize Merkezi tarafından sizlere danışmanlık hizmetleri olarak sağlanacaktır.

    İhtiyacınız olan vize türünü belirledikten sonra sizden istenilen evrak listeleri tarafınıza gönderip hemen başvuru sürecinizi başlatabiliriz. Almanya öğrenci vizesi 2021 ayrıntılı bilgi için bizleri arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • c. kaypakkaya 06 Tem 2021, 15:50

    Almanya’da 2 aylık dil eğitimi göreceğim. Üniversite öğrencisiyim annem bana sponsor olacak masraflarımı karşılamak için, vize başvuruları için ne yapmam gerekir Almanya öğrenci vizesi 2021 başvuru işlemleri nereye yapılıyor?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 06 Tem 2021, 15:52

    Merhaba, Almanya’ya seyahat edecek olan Türk vatandaşları sahip olduğu pasaport türüne göre vize alması gerekebilecektir. Hususi ve hizmet pasaportlarına sahip olan vatandaşlar 90 gün altı gerçekleştirecekleri seyahatlerde vizeden muaf olmaktadır. 90 gün üzeri seyahatler için tüm pasaport türleri vizeye tabii olmaktadır. Umuma mahsus bordo pasaport sahibi vatandaşlar öğrenci vizesi Almanya seyahatleri için vize başvurularında bulunmalıdır. Seyahat süreniz 2 ay olduğu için schengen vize kategorisinden dil okulu vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuz, aracı başvuru merkezleri üzerinden alınarak Almanya Konsolosluğuna değerlendirme süreci için yönlendirilecektir. 90 gün üzeri seyahat süreniz olması halinde ayrıca Almanya Öğrenci Oturum izni ihtiyacınız olacağı için d vize ulusal vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Hangi il’de ikamet ediyorsanız başvurunuzu yetkili temsilciliklerden gerçekleştirebilirsiniz.

    Konsolosluk tarafından vize başvurunuzda sunmanız gereken belgeler şu şekilde adlandırılmaktadır.

    • Öğrenci belgeniz ve transkriptiniz
    •  Geçerli pasaport
    • 2 adet 35x45 ölçülerde biometrik fotoğrafınız
    • Öğrenci vizesi Almanya başvuru formu (tarafımızdan düzenlenecektir.)
    • Dil okulu tarafından adınıza düzenlenmiş kabul mektubu, sözleşme, dekont vb. belgeler
    • Konaklama yerine ait belge (rezervasyon)
    • Ulaşım gidiş dönüş rezervasyonlarınız
    • Seyahat sağlık poliçesi

    Gerçekleştirmeyi planladığınız seyahatinizde yeterli gelire sahip olmamanız ve/veya 18 yaş altı reşit olmayan kişiler olmanız halinde, size bu seyahatinizi finanse edebilecek en yakın aile bireyleriniz masraflarınızı karşılayacağını sunacağı belgeler ile ispatlayabilir.

    Sponsorunuzun mesleki durumuna göre hazırlaması gereken belgeler değişebilecektir. Emekli, çalışan, işveren olması halinde

    • Çalışılan şirketin faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküsü, ticari sicil gazetesi
    • 3 aylık maaş bordroları
    • Sgk işe giriş bildirgesi
    • Çalışma yazısı sunmalıdır.

    Almanya Öğrenci Oturum İzni veya schengen öğrenci dil okulu vize başvurunuzda masraflarınızı karşılayabilecek tutarda banka hesap dökümleri sunulmalıdır. Sponsor dilekçesi, varsa ev, ruhsat kopyaları da başvuru dosyasına eklenmelidir.

    Almanya öğrenci vizesi 2021 başvuru ve ayrıntılı evrak listesi için 02129700501 arayabilirsiniz.

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • g. aydan mavi 09 Tem 2021, 10:56

    Almanya öğrenci vizesi 2021 yılı için şartlar nelerdir. Sizin danışmanlık hizmeti işlemlerinizin içerisinde ne tür işlemler bulunuyor? Sponsor annem olacak devlet memuru, hangi evrakları hazırlamam gerekiyor erasmus için birde 2 ay önceden başvuruda bulunmak yeterli midir?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 11 Tem 2021, 16:28

    Merhabalar öncelikli vize merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Almanya ülkesinde eğitim görecek olan Türk vatandaşları, seyahatlerini gerçekleştirebilmeleri için giriş izni olan ilgili vizeye sahip olmaları gerekecektir. Seyahat süreniz 3 ay üzerinde ise Almanya Öğrenci Oturum İzni başvurunuzu ulusal d tipi vize olarak sahip olmalısınız. 3 ay altı öğreniminiz olduğu takdirde schengen c tipi öğrenci vizesi başvurusunda bulunabilmektesiniz. Pasaport sürenizin en az 1 yıl olması önemli olmaktadır. Schengen vize başvurusu için bu süre eğitim bitim süresinden itibaren 90 gün olması şeklinde düşünebilirsiniz. Her iki vize kategorisi Almanya Konsolosluğu tarafından değerlendirilmektedir. Ulusal vize başvurusunda mülakat gerçekleştirmeniz ve şahsen başvuru dosyanızı teslim etmelisiniz. Schengen Öğrenci Vizesi Almanya başvurunuz ise başvuru merkezilerinden alınacağı için daha önce dijital parmak iziniz verilmemesi halinde parmak izi vermeniz için başvuru merkezinde olmanız gerekecektir. Vize Merkezi olarak her iki başvuru türü için yetkili danışmanlık kurumu olmaktayız.

    D tipi ulusal Almanya Öğrenci Oturum İzni başvuru değerlendirme süreleri 30-45 gün gibi zaman diliminde sonuçlanabilmektedir. Bu süre Konsolosluk inisiyatifinde değişebilir. Seyahat tarihinize 90 gün kala başvurunuzu gerçekleştirme hakkına sahip olmaktasınız. Bizler tarafından danışmanlık alarak başvuru yapmanız halinde tüm süreci tarafımızdan sağlamaktayız. Evrak listeleri size uygun olarak düzenlenerek tarafınıza iletilecektir. Bizlere ulaştırmış olduğunuz evrakları kontrol ederek başvuruya hazır hale getireceğiz. Başvuru formu, randevu, dosyalama, fotokopi, pasaport teslim alımı, dilekçe gibi gerekli olan hizmetleri Öğrenci Vizesi Almanya için bizler sağlamaktayız. Uzmanlarımız tüm sorularınız için sizlere sınırsız destek olabilecekler. Uzun dönem başvurunuz tarafınızdan şahsen gerçekleşeceği için pasaportunuzu sizin almanıza izin vereceklerdir. Schengen vize türünde ise bizler teslim almaktayız.

    Almanya öğrenci vizesi 2021 sponsor evrak listeleri ve işleyişim hakkında sizlere e-posta göndermek isteriz. Bizlere 02129700501 ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp