Almanya çalışma vizesi 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • M. bayat 10 May 2022, 18:14
    Merhaba iyi günler. Yazılım mühendisiyim, Almanya’daki bir firmayla iş sözleşmesi imzaladım lakin Almancam yok Almanya çalışma vizesi 2022 yılı için başvuruda bulunabilir miyim yol gösterir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 10 May 2022, 18:14

    Merhaba iyi günler. Almanya’da çalışmayı planladığınız süre 90 günü aşıyorsa Ulusal vize yani D tipi vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Almanya'da çalışma izni başvurusunda bulunmak istiyorsanız karşı tarafla bir iş sözleşmeniz ya da iş teklifiniz olması gerekmektedir. Almanya’da ki bir firmada çalışabilmeniz için bulunan işin alman yetkililer tarafından belirtilen şartlara uygun olmaları gerekmektedir. Almanya’da icra edeceğiniz iş o bölgede o pozisyona uygun bir Alman veya öncelik hakkı olan Avrupa birliği vatandaşı yoksa mesleğinizi icra etmenizde bir sakınca yoktur.

    Yapmak istediğiniz iş Alman Çalışma Ajansı’nın beyaz liste ya da güncel pozitif liste olarak nitelendirdiği listede yer alması gerekmektedir. Üniversitede aldığınız mesleki eğitimin Alman meslek eğitimine denk olması bu denkliğin tespit edilmiş olması ve başvuru sırasında tespit belgesinin konsolosluğu sunulması gerekmektedir. Onayını aldığınız ve yapacağınız iş Almanya çalışma ajansının iş borsasına verilmiş olması gerekmektedir.

    Almanya’da çalışma vizesi başvurunuz sırasında yaptığınız ya da Almanya federal cumhuriyetinde icra etmeyi planladığınız meslek için Almanca dil bilgisi sunmanıza gerek yoktur. Özellikle bilişim teknolojilerinde, mühendislik icra edecek, ya da doktor olan kimselerin eğer iş sözleşmelerinde aksi belirtilmediyse çalışma vizesi Almanya başvurularında dil belgesi ibraz etmelerine gerek yoktur.

    Yalnızca başvurunuzu güçlendirmek adına Almanya Federal Cumhuriyeti’nin tanımış olduğu Türkiye’de faaliyet gösteren dil okullarından dil sınavına girip dil yeterliliğinizi kanıtlayan belgeleriniz arasına yerleştirebilirsiniz.

    Almanya’da çalışma vizesi başvurusunda bulunurken iş sözleşmenizin yanında en az 1 süreyle geçerli olacak pasaport ki daha uzun süreli olmasında fayda vardır. Kimlik fotokopiniz, Tam vukuatlı nüfus kaydı örneğiniz, başvuru sahibinin ikametgah adresi gibi bazı belgeler istenmektedir. Çalışma vizesi Almanya için destek almak adına Vize Merkezi danışmanlık hizmetleri firmamızdan yararlanabilirsiniz.

    Almanya çalışma vizesi 2022 yılı için firmamız Vize Merkezi’nden danışmanlık hizmeti almak amacıyla 0212 970 05 01 telefon numarasından bize ulaşabilir vize işlemlerinizi aracılığımızla gerçekleştirebilirsiniz.

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp