Almanya Çalışma Vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • l.e 11 May 2021, 14:15
    Kolay gelsin, Almanya çalışma vizesi 2021 yılında nasıl alınıyor, vize başvurusunda bulunmadan önce işin bulunması gerekiyor mu?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 11 May 2021, 14:15

    Merhaba, Teşekkür ederiz. Almanya’da çalışma vizesi başvuru şartları bulunmaktadır. Çalışma izni 90 gün üzeri seyahat süresini kapsadığı için oturum iznine sahip olmanız gerekmektedir. Bu vize türü ulusal d tipi vize türü olarak Almanya Büyükelçiliği ve Konsolosluğa başvuru işlemleri kabul edilmektedir.  Vize işlemlerinizi İstanbul veya Ankara’dan gerçekleştirebilmektesiniz. Son 10 yıl içerisinde alınmış Türkiye cumhuriyeti umuma mahsus (borda) ve yeşil pasaport sahibi vatandaşlar, pasaport sürelerinin en az 24 ay geçerliliğinin bulunduğuna dikkat etmeleri gerekmektedir. Çalışma vizesi almanya başvuru koşulları arasında yer alan en önemli husus Almanya’da bir iş anlaşmasında bulunmuş olmanız ve bunu başvuru sırasında belgeler ile kanıtlamanız olmasıdır. İş sözleşmesi belgenizde kimlik bilgilerinizin yanı sıra, çalışacağınız bölüm, meslek tanımı, iş sözleşmesi tarihleriniz, iş başlangıç tarihiniz, sosyal haklarınız, maaşınız gibi bilgilerinde yer alması önemli bilgileri oluşturmaktadır.

    Vize başvurunuzu seyahat başlangıç tarihinize 90 gün önce gerçekleştirmeniz tavsiye edilir başvurunuzun araştırılması, evrak talebi olması halinde iletmeniz gibi durumlar süreci uzatabilmektedir. Almanya’da çalışma vizesi başvurularında sunmanız gereken bir takım evraklara yer verilmiştir. Bu evraklar çalışacağınız alana dair sertifikalarınız veya diplomanız, konaklama yapacağınız yere ilişkin belgeleriniz, banka hesaplarınız, fotoğraf ve seyahat poliçeleriniz gibi birçok evraka yer verilmektedir. Çalışma vizesi başvuruları 2 kategoride alınabilmektedir. AB Mavi Kart ve normal çalışma vizesi şeklinde vize başvuru talebinde bulunabilirsiniz. Başvuru türüne göre talep edilen prosedürler ve şartlarda farklılıklar söz konusu olmaktadır. Çalışma vizesi almanya başvurunuz Konsolosluk ile yüz yüze mülakat gerçekleştireceğiniz için randevu talebinde bulunmalısınız. Vize harç ücreti ve işlem ücretleri euro para biriminde randevu sırasında ödenmesi gereken işlemler olmaktadır.

    Vize Merkezi, d tipi ulusal vize türü olan Almanya çalışma vizesi 2021 yılı başvurunuzu sizler adına hazırlayarak başvurunuzu tamamlamanızı sağlamakta danışmanlık hizmeti vermektedirler. Böylelikle randevu gününde size teslim edilecek dosyanız ile başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bilgiler için bizleri 0 212 970 05 01 arayabilirsiniz.

    Almanya çalışma vizesi 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp