Almanya çalışma vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • V. K. 04 Şub 2020, 13:40
    Almanya çalışma vizesi 2020 için detaylı bilgi verir misiniz? Hangi durumlarda vize alabilirim ve çalışmak için Almanya’ya gidebilirim?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 04 Şub 2020, 13:40

    Selam, Çalışma vizesi almak isteyen Türk Vatandaşları oturum vize başvurularını Türkiye’deki bağlı bulundukları Almanya Konsolosluğu veya Almanya Büyükelçiliklerinden yapmaları gerekmektedir. Almanya’da çalışma vizesi oturum başvurusu olarak yapılmakta olup D vize başvuru kategorisine girmektedir. Çalışma vizesi alabilmeniz için öncelikle en az 10 yıl geçerliliği olan ve en az 2 yıllık geçerliliği olan pasaportunuzun olması gerekmektedir. Oturum Çalışma vizesi başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşları Yeşil pasaport veya Umuma Mahsus pasaport sahipleri 90 gün ve üstü kalış olduğu için çalışma vizesine başvuru yapmaları gerekmektedir.

    Almanya’da çalışma vizesi için öncelikle Almanya’da çalışmak istediği firmadan imzalı onaylı iş sözleşmenizin olması gerekmektedir. Almanya iş sözleşmenizde çalışmak istediğiniz firmadan ne iş yapacağınızın detaylı olarak bilgilendirilmesi gerekmektedir. İş sözleşmenizde çalışma şartlarınız hangi meslek grubunda çalışacaksanız mesleki durumunuzla alakalı detaylı maddeler, mesai saatleriniz, yıllık maaş detaylarınız, yıllık haftalık izin saatleriniz, yapacağınız işle ilgili görev tanımınızın olması gerekmektedir. İş sözleşmenizin işveren ve işçi olarak karşılıklı imzalı olması gerekmektedir. 

    Çalışma vizesi AB Mavi Kart çalışma vizesi ve normal çalışma vizesi şeklinde verilmektedir. AB Mavi Kart Çalışma vizesi yüksek lisans mezunu nitelikli mezun başvurularını yıllık 55.200 Euro brüt maaş anlaşması olan kişilere vize Fen bilimi matematik, mühendislik, bilgisayar ve doktorluk vb. aranan mesleklerde 01.01.2020 tarihinden itibaren 43,056 yıllık brüt maaş alması gerekmektedir. Çalışma vizesi Almanya için yükseköğrenim diplomasının Almanya ANABIN denklik belgenizi sunmanız gerekmektedir. Almanya’da çalışma vizesi almak isteyen kişiler vize başvurusu için pasaport, 2 adet vesikalık fotoğraf, mesleki geçmişini açıklayan, karne, diploma ve özgeçmiş sunması gerekmektedir. Tüm bu belgelerin Almanca tercüme noter onayının yapılması gerekmektedir. Almanya’ya giriş tarihinizden itibaren 6 aylık geçerli olan Seyahat Sağlık Sigortanızı da eklemeniz gerekmektedir. AB Mavi Kart başvurusu ilk verildiği zaman en fazla dört yıllığına verilebilir.

    Almanya çalışma vizesi 2020 başvurusu detaylı bilgilendirme için Vize Merkezi danışmanlarımızı arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla

    almanya çalışma vizesine kimler başvurabilir

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E.B 17 Haz 2020, 16:28

    Öncelikle iyi günler dilerim. Almanya’da iş yapan bir firmadan iş teklifi aldım. Pozisyonum İnşaat boyacısı firma bizi oturum izni alarak götüreceğini ifade ediyor bunun içinde Türkiye de sahip olduğum Mesleki yeterlilik belgesini Almanya makamlarınca denklik yaptırmak gerektiğini ve bunun içinde 350 avro gibi bir tutarın benim tarafımdan belirtilen alman banka hesabına yatırılması gerektiği söyleniyor. Ne derece doğru bu şekilde çalışma ve oturum izni alınır mı? Teşekkürler iyi çalışmalar.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 17 Haz 2020, 16:31

    İyi günler, öncelikle işlemlerinize ilişkin Vize Merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bizler Vize Merkezi olarak hizmetimiz Konsolosluk tarafından düzenlenmiş hazırlanması gereken başvuru evraklarını özellikleri ile birlikte sizlere ileterek başvuru hazırlığınızda yardımcı olmaktır. Almanya vize evrakları güncel hallerini, eksiksiz kontrolünü, başvuru formunuzun hazırlığı ve randevu işlemleri hakkında sizlere destek verebilmekteyiz. Sormuş olduğunuz soruya istinaden talep edilen ücret ile ilgili Almanya Konsolosluğu veya sizleri çalışmaya davet eden firmanın onayını ve bilgisini almanız gereklidir.

    Almanya işçi vizesi başvuruları hakkında Konsolosluk başvuruların ve alınacak olan özel bilgilerin kişilerin şahısları tarafından talep edilmesini talep etmektedir. Çalışma vizesi başvuru evraklarınız özetle; Alman firma tarafından düzenlenen sözleşmeniz ve içerisinde alacağınız brüt maaş miktarı ve hangi süreler içinde çalışacağınızın belirtilmesi, çalışmaya el verişli olduğunuzu kanıtlayan kabul mektubunuz, Özgeçmişinizin Almanca veya İngilizce sunulması, ikametgah ve nüfus kayıt örnekleriniz, Almanya çalışma vizesi için bakanlığından onay belgeleriniz sizlerde bulunması gerekmektedir. Mesleğiniz ile doğru orantılı ustalık belgeniz ve mesleki yeterlilik belgenizin noter onaylı Almanya ya da İngilizce sunulması istenmektedir. Ayrıntılı bilgiler için müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

    Almanya çalışma vizesi 2020

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp