Alman Vatandaşlığı

Bilgi Sayfasına Dön
  • G. Kaya 30 Oca 2018, 10:41
    Merhaba, 1970 Almanya doğumluyum annem babam gurbetçi olarak Almanya Nürnberg şehrinde ikamet etmişlerdir. Almanya'da doğdum ve ben doğduktan yaklaşık 6-7 ay sonra Türkiye'yeye göndermişler ve bir daha da Almanya'ya gitme fırsatım olmadı sorum şu olacak, benim Alman vatandaşlığı hakkım var mı? Var ise başvuru kanalları nelerdir, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler,
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 30 Oca 2018, 10:41

    Merhaba,

    İstisnai haller bulunmakla birlikte Alman vatandaşlığı kural olarak doğumla birlikte doğrudan kazanılmaz. Federal Almanya Devleti Alman vatandaşlığının kazanılmasına yönelik bir çok düzenleme getirmiştir. Yabancı anne babanın çocuğu olarak Almanya'da doğmak durumunda;

    • Anne veya babadan biri 8 yıldır Almanya'da ikamet ediyorsa,
    • 28.08.2007 itibari ile anne veya babadan birinin Almanya'da süresiz ikamet izni varsa,
    • Anne veya baba İsviçre vatandaşı ve onun aile ferdi olarak Avrupa Topluluğu üye devletlerinde serbest dolaşım hakkı varsa vatandaşlık için başvuru yapma hakkı vardır. 

    Ayrıca yabancı kişilerin Alman vatandaşlığına başvurabilmeleri için 8 yıldır ikamet izniyle Almanya'da yaşıyor olmasının yanı sıra, başvuranın geçimini garanti altına almış olması, istisnai haller bulunmakla birlikte yeterli Almanca bilgisi olması (Zertfikat Deutsch yada Deutschtest für Zuwanderer/B1) ve cezayı gerektirecek mahkumiyet almamış olmalıdır. 

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Alman vatandaşlığı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • C. Akkuş 27 Şub 2019, 16:57

    Sayın yetkili Ben Alman vatandaşıyım, en son olarak Berlin'de yaşıyordum, abmeldung yaptım şimdi Antalya'da yaşıyorum. Bir sonraki seçimde oy kullanmak istiyorum, bilgi verirseniz sevinirim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 27 Şub 2019, 16:59

    Merhaba,

    Alman vatandaşı olduğunuz için Almanya'da seçme ve seçilme hakkınız bulunur. Almanya seçimlerinde Türkiye'den oy kullanabilmek için Türkiye'deki Almanya dış temsilcilikleri ile irtibat kurmalısınız. 

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A. Çambudak 27 Şub 2019, 17:05

    İyi günler, Alman vatandaşıyım Türkiye'de yaşıyorum, evliyim 3 tane çocuğum var onları çift vatandaşı yapmak istiyorum ve bilgi edinmek istiyorum, ne yapmam gerekiyor bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz lütfen?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 27 Şub 2019, 17:20

    Merhaba,

    Kural olarak anne veya babasından biri Alman vatandaşı olan çocuk doğumla birlikte Alman vatandaşlığı kazanır (Sadece babası Alman vatandaşı olan çocuğun vatandaşlık başvurusunda nesebin tanınması çekişmesi varsa mahkeme kararı gerekir). Ancak Alman vatandaşı anne veya babadan doğan çocuğun yurt dışında doğması halinde vatandaşlık doğrudan kazanılmaz. Yurt dışında doğan çocuk doğduğu ülkede doğrudan vatandaşlık kazanıyorsa (örneğin ABD'de doğmak) Alman vatandaşlığı kazanamaz.

    Yurt dışında doğan çocuğun Alman vatandaşı anne veya babası tarafından doğumdan itibaren 1 yıl içinde Almanya'daki yetkili nüfus idaresine veya yurt dışındaki Almanya dış temsilciliğine çocuğun doğum kütüğüne kaydı için başvuruda bulunması halinde çocuğa geriye dönük olarak doğum tarihi itibariyle vatandaşlık verilir.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • H. Çakaloğlu 27 Şub 2019, 17:26

    Ben 13 yasında bir çocuğum. Almanya doğumluyum Esslingen. Çifte vatandaşım 18 yaşımda Alman vatandaşı olmak istiyorum. babam ben doğduğunda, Alman vatandaşı idi annem ise Türk sonra babam Türk vatandaşlığına geçti ve Türkiye'ye geldik soruma cevap bekliyorum saygılar...

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 27 Şub 2019, 17:33

    Merhaba,

    Hem Alman hem de başka bir ülke vatandaşı olan 18 yaşından küçük kişilere, 18 yaşına geldiklerinde Alman yetkili makamları tarafından hangi vatandaşlığını korumak istediği sorulur ve iki vatandaşlıktan birini seçmesi için bildirimde bulunur.
    Yabancı ülke vatandaşlığını seçen kişi otomatik olarak Alman vatandaşlığını kaybeder.
    Alman vatandaşlığında kalmak istediğini belirten kişi, 23 yaşına kadar diğer ülke vatandaşlığından çıktığını ispat etmek zorundadır.
    Her iki ülke vatandaşlığını da korumak isteyen kişi 21 yaşını doldurana kadar bir dilekçeyle bu talebini Almanya yetkili makamlarına ifade etmelidir. Yabancı ülke vatandaşlığının yabancı ülke tarafından zor koşullara bağlanması ve vatandaşlıktan ayrılmanın mümkün olmadığı bir durumsa Alman makamları çifte vatandaşlık talep dilekçesini kabul eder ve söz konusu yabancı ülke AB üyesi veya İsviçre ise kişinin çifte vatandaşlık talebini onay verir.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Y. İnal 28 Şub 2019, 08:44

    Merhaba 1982 Almanya doğumluyum. 2,5 yaşında ailevi sebeplerden dolayı Türkiye ye geldik. Babam halen orada ikamet etmekte. Almanya vatandaşlık hakkını almak için ne yapmalıyım. Babam ile görüşmüyoruz. Başka yolları var mıdır?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 28 Şub 2019, 13:39

    Merhaba,

    Yabancının Almanya vatandaşlığını kazanabilmesi için en temelde Almanya ile ailevi, ekonomik, tarihi veya güncel vs. güçlü bağları olması beklenir. Yabancının Almanya'da doğmuş olması, yabancıya Alman vatandaşlığı için hak kazandırmaz zira istisnaları bulunmakla birlikte Alman vatandaşlığı doğumla birlikte doğrudan kazanılmaz. Babanız Almanya'da 8 yıldan fazla bir süredir ikamet sahibi olduğu için eşi ve reşit olmayan çocuklarının vatandaşlık başvurusu yapmaya hakkı vardır ancak sizin yaşınız itibari ile babanızla bağlantılı olarak vatandaşlık başvurusu yapma hakkınız bulunmamaktadır.

    Burada verilen bilgiler, Almanya dış temsilciliklerinin resmi bilgi ve açıklamaları doğrultusunda belirtilmektedir. Sorular veya cevaplar kişinin durumuna tam uygunluk göstermeyebilir. Bu nedenle kesin ve net bir sonuç için Almanya dış temsilcilikleri ile irtibat kurmanız tavsiye edilir.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S. Hacıoğlu 28 Şub 2019, 15:56

    Ben Almanya'da doğdum 1997 yılında ve 1999'da Türkiye'ye geldik bir daha gitme şansım var mı? Benim alman vatandaşlığım yok ama T.C kimliğimde Alman doğumlu olduğumu gösteriyor.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 28 Şub 2019, 16:02

    Merhaba,

    Almanya'ya girişiniz için yasal bir engel bulunmuyorsa Almanya seyahatinizin amacına uygun vize başvurusu yaparak gidebilirsiniz elbette. Ancak kastettiğiniz Alman vatandaşlığı veya oturumu alarak tekrar Almanya'da yaşamaksa, maalesef şartlarınız hakkında yeterli bilgi sunmuyor sorunuz. Dolayısıyla mevcut haklarınız ile ilgili en doğru cevap için Türkiye'deki Almanya dış temsilcilikleri ile irtibata geçiniz.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • N. Demirelli 28 Şub 2019, 16:08

    Merhaba ben Almanya doğumlu olup İstanbul'da yaşıyorum, fakat Alman vatandaşlığın almak istiyorum. Böyle bir hakkım olduğunu öğrendim. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 28 Şub 2019, 16:24

    Merhaba,

    Öncelikle Almanya'da doğmuş olmak Alman vatandaşlığı almak için yeterli bir sebep değildir. Anne ve babası Alman vatandaşı olmayan bir yabancı için Alman vatandaşlığı doğumla birlikte doğrudan kazanılmaz. Anne ve babası yabancı olan bir çocuk, doğduğu tarihte anne veya baba Almanya'da yasal olarak en az 8 yıl ikamet etmişse ve süresiz oturum izni varsa doğumla birlikte çocuk otomatik olarak Alman vatandaşlığı alır. Bu yolla hem Alman vatandaşlığı hem de diğer yabancı ülkenin vatandaşlığını alan çocuğa 18 yaşına geldiğinde Alman makamları opsiyon sunar ve iki vatandaşlıktan birini seçmesini ister. Alman vatandaşlığını seçen kişinin 23 yaşına kadar diğer ülke vatandaşlığından çıktığını Alman makamlarına ispat etmesi gerekir. Almanya dış temsilcilikleri ile irtibat kurarak, Alman vatandaşlığı konusundaki haklarınızla ilgili en doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • B. Bora 28 Şub 2019, 16:37

    Eşim 1976 Almanya Hastane doğumlu. 3 aylıkken Aile bütünlüğü bozulmuş, Annesi Türkiye ye dönmüş, babası orada kalmış. 1 ocak 2000 tarihli yasanın "Her ikisi de yabancı anne ve babadan doğan çocuk maddesi" eşime uyuyor, Alman vatandaşlığına geçebilir mi, geçmesi için hangi evraklar lazım ve çocuklarımız da bundan yararlanabilir mi?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 28 Şub 2019, 16:47

    Merhaba,

    Eşinizin anne ve babasının uyruğu, Alman vatandaşlığını doğrudan kazanıp kazanamayacağı konusunda belirleyici bilgidir. Yabancı anne ve babası olan kişilerin de Alman vatandaşlığı kazanma hakkının olduğu durumlar mevcuttur ancak vatandaşlığa alınma işlemlerinde başvuran kişinin Almanya'da sürekli ikametinin olması esastır. Almanya dışında ikamet eden birinin çeşitli haklarla vatandaşlığa alınma talebinde bulunması sonucu karar verici Federal İdari İşler Dairesi'dir.

    Almanya'da ikamet etmediği halde Alman vatandaşlığı talep eden kişinin talebinin karşılanması için başvuranın yerine getirmesi gereken koşullar daha ağırdır. Bu başvurularda Almanya kamu yararı gözetilmektedir. Kamu yararı değerlendirmesinde;

    • Başvuran kişinin Almanya'ya yerleştikten sonra sosyal yardıma muhtaç olmaması
    • Yeterli Almanca dili
    • Almanya ile çok yönlü ve güçlü bağlantıların olup olmadığı göz önünde tutulur.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Ş. Selcuk 28 Şub 2019, 16:50

    25.09.1994 yılında Almanya'da doğdum. 1999 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yaptık. Gitmeyeli 17 sene oldu. Alman vatandaşı olma şansım var mı? Bu konuda yardımcı olur musunuz? Saygılarımla, teşekkür ederim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 28 Şub 2019, 17:01

    Merhaba,

    Öncelikle Almanya'da ikamet hakkı ve vatandaşlık hakkı prosedürleri ve şartları gereği birbirinden oldukça farklı konulardır. Anne veya babanız Alman vatandaşı değilse Almanya'da doğmuş olmanızdan kaynaklı bir vatandaşlık hakkınız doğrudan bulunmaz. Ancak Almanya'da, ikametini kaybetmiş ve tekrar ikamet hakkı talep eden genç yabancılara yönelik yasa mevcuttur. Yasaya göre 15-21 yaş arasındaki, yurttan çıkış yaptığı tarihten önce 8 yıl Almanya'da ikamet etmiş ve 6 yıl yasal bir Alman okulunda eğitim görmüş genç yabancılara aile ve akrabalarından bağımsız dönüş ve oturum hakkı sunmaktadır. Sizin şartlarınız yasa gerekliliklerini karşılıyorsa Almanya dış temsilcilikleri ile irtibata geçebilirsiniz.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • K. KAYA 28 Şub 2019, 17:10

    Merhabalar, Eşim Almanya vatandaşı, daha doğrusu annesi Alman babası Türk olduğu için doğuştan çift vatandaş. Küçük yaştan beri Türkiye'de yaşıyor. 7 yıldır evliyiz. Sormak istediğim soru, sürekli vize, oturum, vatandaşlık gibi durumlardan yararlanabilir miyim? Eğer öyleyse biraz bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 28 Şub 2019, 17:18

    Merhaba,

    Alman vatandaşlarının yabancı eş ve reşit olmayan (18 yaşından küçük) çocukları 8 yıldır Almanya'da yaşamıyor olsalar da vatandaşlık başvurusunda bulunabilirler. Bunun için evliliğin en az 3 yıldır kanunen devam ediyor olması ve Almanya topraklarında en az 2 yıl sürmüş olması, halen de evliliğin kanunen devam ediyor olması gerekir. Vatandaşlık başvurunuz için Türkiye'deki Almanya Büyükelçiliği/Konsoloslukları ile irtibata geçebilirsiniz.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • T. Uğur 11 Mar 2019, 21:21

    1972 yılında annem ve babam Almanya'ya işçi olarak gelmişler. 1980 yılında bende Almanya'da doğdum.1985 yılında ailece Türkiye'ye kesin dönüş yaptık. Alman vatandaşlığı alabileceğimi söylediler. Böyle bir hakkım var mıdır. Bilgilendirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 15 Mar 2019, 15:32

    Merhaba,

    Alman bir anne-babadan doğulmadığı sürece Almanya'da doğmuş olmak kişiye, Alman vatandaşlığını doğrudan kazandırmaz. Yabancı bir anne/babadan Almanya'da doğan kişinin vatandaşlık alma hakkı, yabancı anne-babanın çocuğun doğduğu yıl itibariyle 8 yıldır Almanya'da yasal ikamet hakkına sahip olduğu durumlarda geçerlidir. Ancak, yabancı anne babadan doğan kişinin Alman vatandaşlığına başvuruda bulunduğu tarih itibari ile Almanya'da yaşıyor olması beklenir. Almanya'da ikamet etmeyen bir kişinin Alman vatandaşlığına alınması nadir gerçekleşen bir durumdur.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E. Yılmaz 10 Nis 2019, 19:14

    Merhaba ben Almanya'da doğdum 11 sene orada yaşadım annem Alman vatandaşı, 1999 doğumluyum Alman vatandaşlığına geçme hakkım var mıdır?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 11 Nis 2019, 17:55

    Merhaba,

    Kural olarak Alman vatandaşı anne veya babadan doğan çocuk, doğumla birlikte Alman vatandaşlığına hak kazanır. Doğdunuz yıl 1999'da anneniz Alman vatandaşı ise bu hakkınız bulunur. Bu bilgiler Almanya Büyükelçiliği'nin resmi bilgilendirmelerine göre verilmektedir, kişisel durumunuzun bu şartları karşılayıp karşılamadığı hakkında detaylı dosya incelemesi gerekir.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S. Avcı 17 Haz 2019, 17:15

    Merhaba, ben Almanya'da doğdum ve 13 yıl Berlin'de yaşadım. 10 yıldır Türkiye'deyim ve 24. Yaşıma girmek üzereyim. Almanca dil düzeyim yüksek ve Alman vatandaşlığına geçmek istiyorum. Bu mümkün müdür?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 17 Haz 2019, 17:20

    Merhaba,

    Yabancı anne babadan Almanya'da doğan çocuğun Almanya vatandaşlığı alabilmesi için belirli şartlar bulunmakla birlikte vatandaşlık başvurusu çocuk 18 yaşına gelene kadar yapılmalıdır. Şartlarınızın detaylı incelenebilmesi için iletişim numaralarımızdan size en yakın ofislerimiz ile bağlantı kurabilirsiniz.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Ö. Günal 10 Eyl 2019, 17:42

    Merhabalar kızım 01.09.2003 Almanya doğumlu ve biz kızım 5 yasındayken Türkiye'ye geri döndük. Kızımın şu anda Alman kimliği ve Türk kimliği var. Seneye yös sınavına girip üniversiteye gitmesini istiyoruz fakat şartlarda sadece tek uyruk halinde sınava girebilceğini belirtiyor. nasıl bir yol izleyebiliriz sıla için. TC vatandaşlığından nasıl cıkabilir ve Alman kalır?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 21 Eyl 2019, 11:30

    Merhaba,

    Yabancı anne babadan doğan çocukların Alman vatandaşlık hakkını kazanması halinde çocuk 18 yaşına geldiğinde Alman vatandaşlığını veya ikinci vatandaşlığı seçmesi istenir. Alman vatandaşlığını seçen kişi 21 yaşına kadar diğer ülke vatandaşlığından çıktığını Alman makamlarına ispat etmelidir. Türk vatandaşlığından çıkma işlemleri Türkiye İçişleri Bakanlığı ve bağlı kurumlarına yapılır.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Z. Kızıltaş 24 Eki 2019, 12:45

    Merhaba size bi kaç sorum olucak eğer sorularıma açıklık getirirseniz çok sevincem. Şimdi benim evlilik dışı Almanya'da yaşayan çocugum var 6 yaşında babalık tanımı yaptım, doğduğunda benim Almanya'da yaşamam ve çalışmam için öncelik veriyor olur mu ya da oturum ve çalışma vizesi almam mümkün müdür?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 01 Kas 2019, 14:25

    Merhaba,

    Alman vatandaşı çocuğunuz üzerinden doğrudan Almanya vatandaşlık hakkınız bulunmaz ancak çocuğunuzun yanına göç edebilir ve oturum izni için başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz esnasında çocuk evlilik dışı doğduğu için babalık tanıma senedi ve velayet beyanını da Konsolosluğa ibraz etmeniz gerekir.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Z. Yoran 04 Kas 2019, 14:18

    Merhaba nişanlım Almanya'da yaşıyor ve ben 1 aylık hamileyim önümüzdeki ay nikah yapıcaz oturum almak için nasıl bir yol izleyebilirim. Almanya'da doğum yaptığım zaman ne gibi faydası olur bilgi verirseniz sevinirim

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 05 Kas 2019, 16:44

    Merhaba,

    Alman vatandaşlığı sonradan elde edilmesi zor bir haktır. Buna karşın Alman vatandaşı veya Almanya oturum iznine sahip bir kişiyle evlenenler Almanya aile birleşimi aracılığıyla Almanya oturum vizesi başvurusu yapabilirler. Başvurunuz sırasında hem eşiniz hem de çocuğunuz Alman vatandaşı ise aile birleşiminde istenen dil şartından muaf olabilirsiniz.

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • H. Güler 05 Kas 2019, 16:48

    Merhaba,

    Ben 2009 yılında ailemle birlikte Türkiye'ye kesin dönüş yaptım. Şu an 18 yaşındayım, Almanya'dan bana vatandaşlık seçmem için bir tebligat geldi. Ne yapmam gerekiyor? Alman vatandaşlığına geçiş veya Alman vatandaşlık şartlarını yerine getiriyor muyum?

    Ankara Vize Merkezi, Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A.serbes 08 Kas 2019, 12:02

    1979 Almanya doğumluyum. annem babam Türk vatandaşıdır. Babam 10 sene Almanyada ikamet etmiştir fakat ben 3-4 yaşındayken türkiye ye kesin dönüş yapmıştır. Benim Alman vatandaşı veya çifte vatandaşlık almaya hakkım var mıdır? Köln (hilden) doğumluyum bazı eyaletlerde farklı prosedürler olduğunu duydum. Bu konuda bilgi alabilir miyim? Lütfen.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • L.ak. 15 Kas 2019, 14:19

    Merhaba iyi günler size bir sorum olucak. Ben 1996 da almanyada dogdum ve orda yasiyorum. 2016 da evlendigim icin türkiyede cogu zaman burda ikamet ediyorum. Bu sene Cocugum dünyaya geldi türkiye. Benim size sorum , benim oglum alman vatandisligina basvurua bilirmiyim? Cocugum suan 5 aylik. Bende süresiz oturum izni var(Niederlassungserlaubnis) Bana lütfen hemen dönebilirmisiniz? Cocugum türkiyede yasiyor. Ve benim almanyadakinsaglik sigortam isliyor orda yasadigim icin.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • D. söylen 20 Kas 2019, 13:10

    Ben almanyada dogudum 1998 yılında 6 seneden fazla okula gittim 10 seneden fazla orda yasadık sonra turkiyeye tasindik simdi 21 yasindayim alman vatandasligina gecebiliyormuyum cifte vatandaş olurmuyum babam almanyadan emekli o vizesis gidebiliyor

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A. keser 01 Ara 2019, 00:26

    1974 doğumluyum 29 yıl önce annem babam temelli dönüş yaptılar. orada işçi olarak yaşıyorlardı. ben sadece Almanya'ya okul tatillerinde 1 aylığına turist olarak giriş çıkış yapıyordum. 16 yaşında ailem beni Almanya da oturum izni almamam için götürmedi 17 yaşında tekrar gidip geldim. oradaki haklarımı bir daha kullanamayacağım söylendi. bu haklarımı tekrar nasıl alabilirim?Bunun için bir prosedür varmı? 16 yaşında giriş çıkış yapsaydım oturum izni ve işçilik hakkı olduğu söyleniyor, ailemi mahkemeye verdiğim taktirde bu haklarımı tekrar kullanabileceğim söyleniyor. Doğruluk payını öğrenmek istiyorum.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • G. ATAMAN 01 Ara 2019, 22:01

    Merhaba , 1972 Achen doğumluyum. Babam 1969 dan beri orada işçi olarak çalışmış. 1978 de babam bizi annemle yıl Türkiye ye getirmiş 1 yıl sonra tekrar götürmüştür. 1983 yazında Türkiyeye kesin dönüş yapmış bir ailem var. ilkokulu orada bitirmiş ardında eğitimime Türkiye de devam etmiş mesleki hayatımda 1999 yılında Commerzbank da 3 aylık Alman Bankacılığı eğitimi almış durumdayım. Kızımın Almanyada üniversite eğitimi almasını istiyorum. Benim Almanya vatandaşlığına başvurma hakkımın olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Hala iyi derecede Almanca biliyor ve konuşuyorum. Teşekkür ederim. Saygılarımla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • T. Arslan 02 Ara 2019, 10:36

    Merhaba 22.07.1976 Almanya / Köln doğumluyum. 1989 yılına kadar orada yaşadım. İlkokulu ve ortaokul 6 sınıfı orada okudum. Kayıtlarda mevcut dur :))) . 1989 yılında ailemin temeli dönüşü sebebi ile mecburen bende dönüş yapmak zorunda kaldım. Ailem oturum ve çalışma izinlerini iptal ettirdiler. yanı artık temelli buradalar.Babam net olarak bilfiil 25 sene boyunca kesintisiz olarak Almanya Ford Fabrikasında çalıştı. bunun da belgeleri mevcut dur. Hatta oradan hala yıpranma ücreti dedikleri aylık maaş gelmektedir. Ama bu emekli maaşı değil dir. Bu durumda ben Vatandaşlık için başvuru da bulunabilir miyim. çok iyi derecede de Almanca Bilgim vardır. Maddi durumum da kötü değil dir. Tekstil sektöründe çalışıyorum. Almanya da birçok bağlantılı olduğum müşterim var. Onlardan alınabilecek bir belgenin bana faydası olur mu . Vatandaşlık konusunda bilgilerinizi rica ederim. Tuncay Arslan

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • berlin 08 Ara 2019, 01:39

    Merhabalar, Ben sonradan Almanya'ya geldim ve vatandaslik icin gerekli 8 yil dolmak uzere. ben tum sartlari saglayip vatandas oldugum ve dolgun bir gelirim oldugu taktirde, Turkiye'deki Turk vatandasi anne ve babami buraya getirebilir miyim? Tesekkurler simdiden.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • M. Şengöz 26 Oca 2020, 03:06

    1956 doğumluyum.1971-1984 arası Almanyada yaşadım1978 de evlendim 1980 de oğlum orada doğdu.1984 te türkiyeye kesin dönüş yaptık.Ben alman vatandaşı olmak için ne yapmalıyım

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • G. GÖKDUMAN 05 Şub 2020, 17:52

    MERHABA, BEN 1975 ALMANYA DOĞUMLUYUM.ANNEM VE BABAM 1985 YILINDA BEN 10 YAŞINDA İKEN TÜRKİYEYE KESİN DÖNÜŞ YAPTILAR.10 YAŞINA KADAR ORADA OKUDUM. FAKAT SONRASINDA ALMANYA YA GİTME ŞANSIMIZ HİÇ OLMADI:( ACABA ÇİFTE VATANDAŞLIK HAKKIM BULUNUYOR MU? TŞK.EDERİM.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • T. YILMAZ 09 Şub 2020, 15:02

    Merhabalar,benim annem babam alman vatandasi,Dogum yerim Türkiye.TC Devleti adina 5er yil araliklarla Almanyada ögretmenlik yaptim.Simdi tekrar Almanyaya dönüp almanlar adina calismak istiyorum ama her defasinda karsima oturum engeli cikiyor.Annem,Babam kardeslerim 90larin sonundan beri alman vatandasi oldular.Ve hala orada yasiyorlar.Acaba oturum icin bana bir yarari var midir.Tesekkürler.Kolay gelsin dileklerimle.Tolga yilmaz

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E. Duran 09 Şub 2020, 22:49

    Merhabalar, Ben 24 yaşındayım ve doğumumdan 9 yaşıma kadar almanyada yaşadım ve orada 3 sene okula gittim. İyi derecede almanca biliyorum. Ayrıca babam alman vatandaşı ve orada yaşıyor. Bende onun davetiye yollamasıyla orada oturum izni alabilir miyim ya da vatandaşlık edinebilir miyim?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E. Önkuzu 10 Şub 2020, 10:47

    Merhaba, 1980 Almanya doğumluyum. Babam Alman vatandaşlığına o zamanlar geçmemizi istemediği için Tc vatandaşı olarak kaldım. 18 yaşında Sadece 1 sene 1998-1999 Türkiyede yaşadıktan sonra evlenip tekrar Almanya ya geri döndüm. Eşim Türk fakat Alman vatandaşı idi. İkiz çocuklarım oldu onlarda Alman Vatandaşı. Almanya da 1999-2007 seneleri arasında 8 sene yaşadım çalıştım fakat sürekli oturum 2 senelik veriliyordu. Sürekli oturum izni bile verilmedi. Bu beni çok sinirlendiriyordu çünkü Almancam ana dil düzeyinde, Alman ile evliydim, çalışıyordum vs. 2007 senesi sonunda Türkiye ye kariyer nedeniyle dönüş yaptık. eşimle ayrıldık o Almanya da yaşıyor. Şimdi çocuklarım ise 15 yaşında. Sorum şu: Benim Alman vatandaşlığına geçme hakkım var mı? İstisnai de olsa bunu hangi yollardan yapabilirim? Çünkü çocuklarım üniversiteyi orada okumak istiyorlar. Ben de onlarla birlikte Almanya da yaşamak istiyorum. Teşekkür ederim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E. Duran 10 Şub 2020, 14:48

    Merhabalar, Ben 24 yaşındayım ve doğumumdan 9 yaşıma kadar almanyada yaşadım ve orada 3 sene okula gittim. İyi derecede almanca biliyorum. Ayrıca babam alman vatandaşı ve orada yaşıyor. Bende onun davetiye yollamasıyla orada oturum izni alabilir miyim ya da vatandaşlık edinebilir miyim?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • U. yıldırım 22 Şub 2020, 15:10

    Merhaba Eşimin kimliğinde almanya doğumlu yazmakta eşim tekrardan almanya gidebilir mi ve orada yaşayabilir mi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • O. kucuk 01 Mar 2020, 15:18

    Merhaba Benim babam almanya doğumlu ama orada hiç yaşamamış oradan herhangi bir vatandaşlık veya çifte vatandaşlık almamış doğduğundan bu yana 40 yıldır türkiyede yaşıyor hala vatandaşlık alma hakkı varmı? Varsa ben çocuğu olarak hangi haklara sahip olurum?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • K. balcı 02 Mar 2020, 01:11

    Merhaba benim annem 22 sene almanyada yaşadı fakat sonra babamla evlenip trye geldi vatandaşı değilmiş annem merak ettiğim 22 sene orda yaşadıktan sonra annemin vatandaşlık alma ihtimali var mıdır?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 24 Mar 2020, 16:05

    Merhaba Almanya'da vatandaşlık alabilmeniz için Almanya'da doğumlu olmanız Almanya vatandaşlığı alabileceğiniz anlamına gelmemektedir. Almanya vatandaşlığı için doğum yoluyla vatandaşlık hakkı için aşağıdaki şartları taşımanız gerekmektedir.

    • Almanya'da yaşayan anne veya babanın en az 8 yıldır ikamet ediyorsa ve başvuru yapacak olan kişi 23 yaşını geçmemişse 31 Aralık 1999´dan sonra yabancı bir ülkede doğmuş ve düzenli olarak da orada ikamet etmekte olan Alman vatandaşı anne veya babanın yabancı bir ülkede doğan çocuğuna, vatandaşlık hakkı kazandırılamaz.
    • Anne veya babanız Alman vatandaşı ise ve Almanya'da yaşıyorlarsa 23 yaş altı çocukların Almanya vatandaşlık alma hakları bulunmaktadır.
    • Almanya vatandaşlık işlemlerini değerlendirme kararı Federal Konsey onayı ile Federal İçişleri Bakanlığındadır.Daha önce Almanya'da oturumunuz varsa ve Türkiye 'ye kesin dönüş yapmanız durumunda oturum süreniz geçti ise yeni oturum başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.
    • Almanya vatandaşlık işlemleri Almanya Büyükelçiliği ve Almanya Konsolosluğu'ndan şahsen yapılması gerekmektedir.

    Alman pasaportunun yenilenmesi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp