Macaristan Turistik Vize

Macaristan Turistik Vizesi için gerekli olan evraklar kişisel, finansal ve mesleki evraklardan oluşmaktadır. Kişisel evrakları her başvuru sahibinin şahsen hazırlaması gerekirken, mesleki evraklar ise her meslek grubuna göre farklılık göstermektedir. Vize Merkezi, Macaristan Turistik vizesi başvurularında vize danışmanlık firması olarak Türkiye'nin her şehrinden yapılacak başvurular için doğru evrakları toparlama, form doldurma, dilekçe hazırlama, föy açma ve randevu alma desteği verir. Vize Merkezi'nin hiçbir şubesi telefon, e-posta ya da SMS yoluyla yapılan bilgilendirmelerden herhangi bir ücret talep etmemektedir. Macaristan vizesi için gerekli vize evrakları (kişisel, mesleki, finansal) başvuran durumuna göre ve döneme göre değişebilmektedir.

Macaristan Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Kişisel Evraklar: Pasaport, kimlik fotokopisi, biometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, ulaşım, konaklama bilet dokümanları ya da rezervasyonları, Macaristan vize başvuru formu, pasaportta vize işlenmiş sayfaların fotokopisi vb.
  • Finansal Evraklar: Banka hesap dökümü, tapu, araç ruhsatı vb. 
  • Mesleki Evraklar: Çalışan, işveren, çiftçi, serbest meslek sahibi, şoför, devlet memuru gibi farklı meslek gruplarına göre temin edilmesi gereken evraklar vardır. 

Ek Evraklar: Schengen vize başvuruları için yapılması zorunlu seyahat sağlık sigortası, ulaşım, konaklama rezervasyonlarını ek hizmet olarak siz değerli yolcularımıza sunmaktayız. Otel rezervasyonları nasıl yapılmalı, uçak, tren, otobüs biletlerini vize başvurularından ne kadar önce alınmalı gibi merak ettiğiniz her konuyu çağrı merkezimizi arayarak vize yetkililerimize detaylı olarak sorabilirsiniz.

Kişinin bulunduğu duruma göre ek olarak hazırlaması gereken belgelere Vize Merkezi ofisleriyle iletişim kurarak ulaşabilirsiniz.

macaristan vizesi evrakları

Macaristan turistik vizesi 180 gün içerisinde en fazla 90 gün kalma koşuluyla verilmektedir. Macaristan'a turistik amaçlarla seyahat edecek umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahipleri 180 günlük (6 aylık) süre içerisinde 90 günü geçmemek şartıyla Slovenya’ya vize almalarına gerek olmadan seyahat edebilirler. Fakat T.C umuma mahsus pasaport (bordo) sahiplerinin vize almaları zorunludur.

Macaristan'a turistik amaçla seyahat edecek Türk vatandaşları Macaristan vize evraklarını hazırlamalıdır. Macaristan turistik vize evrakları Macaristan Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olup başvuru işlemleri konsolosluğun vize bölümü tarafından değerlendirilmektedir.

macaristan vize işlemleri

Yükleniyor...
Telefon