Macaristan Uzun Süreli Eğitim Vizesi

Macaristan D Tipi Eğitim Vizesi

Macaristan'da 90 günden uzun süreli eğitim görmeyi amaçlayanların Eğitim Amaçlı Macaristan Oturum İznine başvurmaları gerekmektedir. Macaristan Oturum vizesi başvuruları AS Visa üzerinden yapılmaktadır. Uzun süreli eğitim için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir; 

Macaristan Eğitim Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • İlgili başvuru formu ve ilgili Ek
  • Geçerli Pasaport
  • İki Fotoğraf
  • Sigorta (Seyahat ve Sağlık)
  • Macar Üniversitesinden kabul mektubu (ev sahibi eğitim enstitüsünden) (Macarca: befogadó nyilatkozat)
  • Eğitim ücretinin ödendiğine dair belge (örn. banka dekontu veya okul tarafından verilen ödendi belgesi)
  • Türk okulundan alınan sertifika/diploma (lise/üniversite/master diploması)
  • Macaristan’da konaklama belgesi (hotel/hostel rezervasyonu, ev sahibi eğitim enstitüsünün yurt veya kira sözleşmesi onayı) (Macarca: “tulajdoni lap” özel/kiralık konaklama durumlarında tapu senedinin eklenmesi gerekmektedir)
  • Kişisel veya sponsorun banka hesap dökümü + son 6 aya ait banka hesap geçmişi,
  • sponsorun taahütname belgesi (Macarca: szponzori nyilatkozat)

macaristan oturum izni

Yükleniyor...
Telefon