Çalışma Vizesi

Macaristan Çalışma İzni Vizesi nasıl alınır?

Macaristan çalışma izni vizesi, bu vizeyi talep edilen kişi tarafından doğrudan Macaristan Konsolosluğuna şahsen yapılmalıdır. Başvuru evraklarının teslimi de bizzat başvuru sahibi tarafından yapılmaktadır ve posta yoluyla başvuru evraklarının gönderilmesiyle yapılan başvurular kabul edilmemekte ve işleme konulmamaktadır. Macaristan çalışma vizesi için randevuyu doğrudan Macaristan Konsolosluğundan mail yoluyla talep edebilirsiniz.

Macaristan Çalışma Vizesi için başvurusu nasıl yapılır?

Macaristan çalışma vizesi başvuruları 2 koldan birden yürütülmelidir. Öncelikle Macaristan’da iş akdi imzaladığınız işvereniniz Macaristan’daki ilgili makamlara çalıştıracağı T.C. vatandaşı için şirket evrakları ve istihdam edeceği kişinin kimlik ve pasaport bilgileriyle başvuruda bulunur. Macaristan’daki ilgili makamlardan onay alındıktan sonra, Macaristan’da çalışmayı amaçlayan T.C. vatandaşları Türkiye’deki Macaristan Konsolosluklarına başvuruda bulunabilirler.

Macaristan çalışma vizesi için gereken evraklar nelerdir?

Çalışanlar için:

  • Dilekçe - Macaristan’daki işveren tarafından yazılan resmi dilekçe çalışanın hangi pozisyonda çalışacağını belirtmelidir.
  • Geçerli İşgücü Talep Belgesi ve maaş miktarını içeren iş akdi (iş sözleşmesi)
  • Macaristan’da oturum izni almak için sahip olunan finansal gücü gösteren belgeler
  • Banka hesabının son 3 aylık dökümü
  • Mesleki belgeler -  diploma, mesleki eğitim sertifikası veya sahip olunan diğer yeteneklere dair sertifikalar.
  • Macaristan’daki konaklama bilgisini içeren belge (kira sözleşmesi, tapu vb.) Konaklama masrafları işveren tarafından karşılanacaksa işverenin konuyla ilgili beyanatı

 

Macaristan’da bir firma sahipleri

  • Şirket sözleşmesi:
  • Ticaret odası kaydı,
  • Şirketin Macaristan’daki adresini gösterir belge (kira sözleşmesi veya tapu)
  • Son 3 aylık banka hesap özeti),
  • Mesleki eğitime sahip olunduğunu gösteren belgeler
  • Ticari plan, beklenen yıllık gelir beyanı
  • Macaristan’da sahip olunan para miktarının banka hesaplarıyla belgelenmesi
  • Eğer firma mevcutsa geçen yılın bilançosu
  • Eğer firma mevcutsa borcunu olmadığına dair belge

 

Macaristan Çalışma İzni Vizesi İçin Gereken Genel Evraklar nelerdir?

1 -Pasaportun aslı : 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve vize başvurusu tarihinden itibaren 1 yıl daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır. Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların Schengen vize sayfalarının foto kopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).

2 -Dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu (

3 -Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş, beyaz fonlu iki adet vesikalık fotoğraf (35X45 abatlarında). Fotoğrafın arkasına isim soy isim yazılması gerekiyor. 2 fotoğraf.

4 -Gidiş uçak rezervasyonları (varsa) 

5 - İş akdi (orijinal ve fotokopi ) 

6 -Sağlık raporu,Türkçe veya İngilizce düzenlenmişse noter onaylı Macarca çevirisi 

7 -Adli sicil belgesi, Türkçe veya İngilizce düzenlenmişse noter onaylı Macarca çevirisi 

8 -Doğum belgesi, ürkçe veya İngilizce düzenlenmişse noter onaylı Macarca çevirisi 

9 -Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için: Turkiyede oturma izni fotokopisi (en az vize bitiş tarihine kadar geçerli olmalıdır)

10 - Acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.

11 -Vize ve servis ücreti (nakit ve türk lirası olarak başvuru ofisimizde ödenecektir)

 

 

 

 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : 0 212 970 05 79
avrupa@vizemerkezi.com
Diğer BilgilerAcil: 0 532 476 25 16
Ankara
+90 (312) 970 05 79
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 79
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 26
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com