Çalışma Vizesi

Macaristan Çalışma İzni Vizesi 

Macaristan D Tipi Oturum Çalışma İzni vizesi için, başvuranların başvurularını İstanbul’daki AS Visa merkezinden yapmaları gerekmektedir, AS Visa’daki oturma izni başvurusu sadece şahsen yapılabilmekte ve başvurunun devamındaki mülakat Macaristan Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirilmektedir. Başvuru evraklarının teslimi de bizzat başvuru sahibi tarafından yapılmaktadır ve posta yoluyla başvuru evraklarının gönderilmesiyle yapılan başvurular kabul edilmemekte ve işleme konulmamaktadır. Macaristan çalışma vizesi için randevuyu doğrudan Macaristan Konsolosluğundan mail yoluyla talep edebilirsiniz.

Macaristan Çalışma Vizesi İçin Nasıl başvuru Yapılır?

Macaristan çalışma vizesi başvuruları iki koldan birden yürütülmelidir. Öncelikle Macaristan’da iş akdi imzaladığınız işvereniniz Macaristan’daki ilgili makamlara çalıştıracağı T.C. vatandaşı için şirket evrakları ve istihdam edeceği kişinin kimlik ve pasaport bilgileriyle başvuruda bulunur. Macaristan’daki ilgili makamlardan onay alındıktan sonra, Macaristan’da çalışmayı amaçlayan T.C. vatandaşları Türkiye’deki Macaristan Konsolosluklarına başvuruda bulunabilirler.

Macaristan Çalışma Vizesi İçin Gereken Evraklar Nelerdir?

  • İlgili başvuru formu ve ilgili Ek
  • Geçerli Pasaport
  • İki Fotoğraf
  • Sigorta (Seyahat ve Sağlık)
  • İş öncesi kontratı / İstihdam kontratı (iki tarafça da imzalanmış)
  • Çalışma bölge müdürlüğünden işgücü ihtiyacına karşılık verilen geçerli sertifika (Macarca: IGAZOLÁS MUNKAERŐIGÉNY BEJELENTÉSÉRŐL)
  • Macaristan’da konaklama belgesi (Macarca: “tulajdoni lap” özel/kiralık konaklama durumlarında tapu senedinin eklenmesi gerekmektedir)
  • Pozisyon için gerekli diploma ve sertifikaların RESMİ çevirileri (http://www.offi.hu/hiteles-forditas)
  • Kişinin ilk maaşını alana kadar nasıl geçineceği ile ilgili sertifika (banka hesap dökümü veya işverenin finansal destek sağlayacağına dair yazı)
  • Dilekçe - Macaristan’daki işveren tarafından yazılan resmi dilekçe çalışanın hangi pozisyonda çalışacağını belirtmelidir.
  • Geçerli İşgücü Talep Belgesi ve maaş miktarını içeren iş akdi (iş sözleşmesi)
  • Mesleki belgeler -  diploma, mesleki eğitim sertifikası veya sahip olunan diğer yeteneklere dair sertifikalar.

Yükleniyor...
Telefon