Macaristan Aile Birleşimi

Macaristan Aile Birleşimi Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, 90 günü aşan iş edinme, gönüllü çalışma, eğitim alma, araştırma yapma ya da Macaristan’da yaşayan üçüncü ülke vatandaşı ile aile birleşimi yapmaları durumunda, oturma izni (uzun süreli vize) almaları gerekmektedir. Oturma izni için mutlaka fiilen Macaristan’a gitmeden önce başvurulmalıdır. Kısa süreli vizeyle, 90 günü aşan çalışma ya da eğitim için Macaristan’a seyahat edemeyeceğinizi ütfen göz önünde bulundurunuz.

Macaristan Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar

  • İlgili başvuru formu ve ilgili Ek
  • Geçerli Pasaport
  • İki Fotoğraf
  • Sigorta (Seyahat ve Sağlık)
  • Macaristan’daki meşguliyetini gösteren doküman
  • Macaristan’da konaklama belgesi (Macarca: “tulajdoni lap” özel/kiralık konaklama durumlarında tapu senedinin eklenmesi gerekmektedir)
  • Pozisyon için gerekli diploma ve sertifikaların RESMİ çevirileri
  • (http://www.offi.hu/hiteles-forditas) Destek tebliği (Macarca: eltartói nyilatkozat)
  • Kişisel/aile üyesinin 6 aylık banka hesap dökümü ve gerekli durumlarda sponsor taahhüdü
  • Aile üyesinin iş kontratı
  • İlgili yerde: Çocuklar için okul kabul/kayıt mektubu (Macarca: gyerekeknél iskolai befogadó nyilatkozat)
  • İlgili yerde: Macaristan’da yaşayan aile üyesinin geçerli oturma izni kopyası

* Aile birleşimi ya da kazançlı faaliyet başvurularında süreç 21 gündür.


 
 Lütfen Dikkat!
 
* Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce sol üst tarafta bulunan iletişim bilgilerini kullanıp size en yakın ofisimizi arayarak ya da altta bulunan bilgi formunu doldurarak bizimle iletişime geçiniz.
 
* Vize uzmanlarımız, yapmak istediğiniz seyahatin amacına uygun, güncel evrak listesi konusunda size bilgi maili gönderecektir.
 
* Vize başvurunuz esnasında ibraz etmeniz gereken Vize Başvuru Formu ve Vize Talep Dilekçesi gibi belgeler konusunda vize uzmanlarımızdan yardım isteyiniz.
 
* Seyahat amacınıza uygun vize başvuru evraklarını temin edip tarafımıza ulaştırınız.
 
* Vize uzmanlarımız vize başvurunuzu gerçekleştirip, gerekli durumlarda (Biyometri İşlemi gibi) randevunuzu alarak sizi bilgilendirecek ve işlemleriniz esnasında size eşlik edecektir.
 
* Seyahatinize ilişkin uçak bileti temini ve otel randevusu gibi konularda lütfen vize uzmanlarımızdan destek talep ediniz.
 
* Vize başvuru süreciniz başından sonuna kadar uzmanlarımız tarafından takip edilip sonuç konusunda sizinle iletişim kurulacaktır.
 
* Vize başvurunuz tamamlandığında vize uzmanlarımız sizinle iletişim kurup evraklarınızı talep ettiğiniz şekilde (kargo, kurye ya da doğrudan) tarafınıza teslim edilmesini sağlayacaktır.
 
* Tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz. 

Yükleniyor...
Telefon