Aile Birleşimi Almanya Vizesi

Bilgi Sayfasına Dön
  • E. Söylemez 12 Şub 2020, 11:28
    Merhaba, Aile Birleşimi Almanya Vizesi şartları nelerdir? Hangi belgeler gerekiyor? Bizim de başvuru sırasında orada olmamız lazım mı? Siz bizim işlemlerimizi yapabiliyor musunuz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 12 Şub 2020, 11:28

    Merhaba, Almanya Aile Birleşimi Vizesi ile Almanya’da yaşamak isteyen Türk vatandaşlarının Almanya oturum vizesi olan D vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir. Almanya’da yaşayan Alman vatandaşı veya oturumu olan eş üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Türkiye’de yaşayan eşin ikamet bölgesine bağlı olarak Almanya Konsoloslukları’ndan veya Büyükelçiliği’nden vize başvurusu yapılması gerekmektedir.

    Almanya aile birleşimi için oturum evrakları hazırlamanız gerekmektedir. Almanya oturum başvurusu yapacak kişinin öncelikle en az 1 yıllık pasaport sahibi olması zorunludur. Türkiye’de evlilik yaptıysanız Uluslararası Evlenme Belgesi olan Formul B evrakınızı apostilli olarak nüfus müdürlüğünden almanız gerekmektedir. Bu belgenin yanı sıra başvuru sahibine ait tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinin düşünceler, evlilik ve boşanma bilgilerinin olduğu apostilli belge olarak alınması ve yeminli tercüme yapılması gerekir. Almanya’da yaşayan eşe ait ikamet belgesi de eklenmesi gereken belgeler arasındadır. Almanya’da yaşayan eş yabancı uyruklu ise pasaport veya oturum kart fotokopisi, Alman vatandaşı ise doğum belgesinin olması gerekmektedir. Almanya Aile Birleşimi Vizesi’nde bulunacak olan eşin Goethe Enstitüsü’nden A1 seviyesinde basit düzeyde Almanca bilgisine sahip olduğuna dair belgenin eklenmesi gerekmektedir. Almanya aile birleşimi yapacak olan eşlerden biri veya her ikisinin daha önce evlilik yapmaları durumunda boşanma belgelerini ve belgelerin Almanca tercümelerini de eklemeleri zorunludur.

    Aile Birleşimi Vizesi için Almanya Konsolosluğu’na veya Almanya Büyükelçiliği’ne şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. Almanya Aile Birleşimi Vizesi işleme girdikten sonra 1-3 ay içerisinde sonuçlanabilmektedir. Aile Birleşimi Vizesi başvurusunda daha önceden belirli bir ücret karşılığında randevu alınması gerekir. Randevu sonrasında aile birleşimi yapacak olan kişilerin konsolosluk tarafından yapılacak mülakata şahsen gelmeleri gerekmektedir.

    Almanya aile birleşimi için danışmanlık yapan Vize Merkezi’nde; dosyanız vize uzmanları tarafından kontrol edilir, randevu alınır ve dosyanız hazırlanır. Aile Birleşimi Almanya Vizesi için size en yakın Vize Merkezi danışmanımızı arayabilir, evrak listesi talep edebilir ve danışmanlık alabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    aile birleşimi Almanya vizesi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • h.y 19 May 2021, 22:09

    Aile birleşimi Almanya vizesi için danışmanlık hizmeti veriyor musunuz? Bursa’da yaşıyorum eşimle Türkiye’de evlendik, oturma izni var bende onun yanına berlin’e yerleşmek istiyorum yardımcı olur musunuz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 19 May 2021, 22:11

    Merhaba, öncelikle Vize Merkezi soru hattını tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Almanya aile birleşimi vizesi uzun süreli oturum izni olan ulusal vize başvuruları olarak Almanya Büyükelçiliği veya İstanbul Almanya Konsolosluğuna şahsen başvuru kabul eden vize türü olmaktadır. Bu vize türüne başvuru işlemlerinizin kabul edilebilmesi için sizden istenilen tüm koşulları sağlamanız gerekecektir. Türkiye’de evlendiğiniz için uluslararası evlilik belgenizi apostilli olarak sunmalısınız. Nüfus kayıt örneğiniz imzalı ve kaşeli olarak nüfus müdürlüğünden alınmalıdır. Almanya’da yaşayan eşinizin size iletmesi gereken bir takım belgeler bulunmaktadır. Almanya aile birleşimi için istenilen evrak listelerini ayrıca size e-posta yolu ile detaylı olarak gönderebileceğiz. Pasaportunuzun son 10 yıl içerisinde alınmış olmasına ve geçerlilik süresinin en az 12 ay olmasına dikkat etmelisiniz. Başvuru formu almanca dilinde düzenlenebilir formu eksiksiz ve hatasız doldurulması oldukça önemlidir.

    Almanya aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunacak olan kişinin Almanya’da kendini ifade edebilmesi ve iletişimini sağlayabilmesi için A1 seviye basit düzey dil bilgisi sertifikasına sahip olmalıdır. Fotoğrafınız, kimlik kartınız, vize talep dilekçeniz, eşinize ait oturum kartı kopyası ve pasaport kopyası istenilen bazı belgeler olmaktadır. Evrakların birçoğu almanca tercüme edilerek sunulması istenilecektir. Siz ve eşinizin daha önce evlilik yapması halinde boşanma ilamının da başvuru dosyasında sunulması istenecektir. Almanya aile birleşimi başvuruları 30 ve 90 gün arası sürelerde sonuçlanabilmektedir. Başvurunuz için öncelikle uygun tarihe randevu talep etmelisiniz. Randevu ücretli olmaktadır. Vize başvuru ücreti ise euro para biriminde randevu gününde nakit olarak yatırılmalıdır. Ulusal vize başvuru türleri arasında yer aldığı için konsolosluk ile yüz yüze mülakat görüşmeniz olacaktır. Tüm bu işlemlere titizlikle hazırlanarak başvuruya sunmanız önemlidir. Vize Merkezi sizlere uzman kadrosu ile profesyonel destek sağlayacak başvuru formu, evrak listeleri, randevu gibi tüm işlemlerinizi yapacaklardır.

    Aile birleşimi Almanya vizesi evrak listeleri için bizleri 0212970051 arayabilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp