Aile ve Arkadaş Ziyareti

Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak irtibat kurduğunuzda Avusturya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesine dair en güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Avusturya Schengen vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen temsilcilerimizi arayın.

Avusturya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Avusturya’da bulunan ailesini, arkadaşını veya akrabasını ziyaret etmek için sahip olması gereken vize türüdür. Avusturya aile, arkadaş, akraba ziyareti için vize başvurusunda bulunacaksanız sizi davet eden yakınınızdan davet (istek) yazısını başvuru evrakları arasında bulundurmanız gerekecektir. Ziyaret etmek istediğiniz kişi (aile, arkadaş, akraba) Avusturya’da ikamet ettiği bölgenin yetkili kurumundan onaylattığı davet yazısını orijinal haliyle tarafınıza göndermelidir. Arka yüzünde 3 aylık olduğu belirtilen davet yazısına sahip başvuru sahipleri seyahat tarihlerinden bir gün önce başlayan ve bir gün sonra sona eren 3 aylık uluslararası geçerli seyahat sağlık sigorta poliçesini Avusturya’da kaldığınız süre boyunca yanınızda bulundurmalısınız. Uluslararası geçerliliği olan seyahat sağlık sigortasını Avusturya Vize Merkezimizden temin edebilirsiniz.

ÖNEMLİ: Avusturya’dan alınan davet yazısı bir vize değildir. Davet yazısı, Avusturya aile ziyareti vize başvuru dosyanızda bulunması gereken, bilgi beyanınızı destekleyen bir belgedir.
Avusturya aile/ arkadaş/akraba ziyareti vizesinde Avusturya’ya olan seyahat tarihinizden en az 4 hafta önceden başlamaya özen gösteriniz. Schengen vizeleri için başvuru yapılabilecek maksimum süre ise; 90 gündür (3 ay). Seyahat tarihine 2 haftadan daha az süre kalmış yolcularımızın vizelerinin seyahat tarihine yetişemeyebileceğini şimdiden hatırlatırız.

Avusturya aile/arkadaş/akraba ziyaret vizesi başvuru formunu vize başvuru sahibinin, büyük harflerle, eksiksiz olarak doldurması gerekmektedir. Avusturya’ya ailenizi, arkadaşınızı veya akrabanızı ziyaret etmek için gidiyorsanız başvuru dilekçenizin içeriğiyle beyan ettiğiniz evrakların birbirleriyle tutarlı olmasına özen göstermeyi unutmayınız.  Başvuru formu ıslak imzalı olmalıdır, forma e-mail adresinizi ve cep telefon numaranızı eklemeyi unutmayınız.
Önemli! Vize başvuru işlemleri sonuçlanmamış kişilerin Avusturya konaklamanız ve ulaşımınız için vizeniz çıkmadan önce ödeme yapmamanızı öneririz, fakat konaklama ve ulaşım ön rezervasyonlarınızı başvuru dosyanıza ekleyiniz. Bu bilgileri göz önünde bulundurmanızı rica eder, aksi durumlarda kurumumuzu bağlayan herhangi bir öğenin bulunmadığını dikkatinize sunarız.
Avusturya aile ziyareti vizesi başvuruları için hazırlamanız gereken evrakların listesini ziyaret etmekte olduğunuz sayfamızın devamında bulabilirsiniz.

Avusturya aile/arkadaş/akraba ziyareti başvurularınız konusunda yetkililerimizi bilgilendirmeyi unutmayınız.

Avusturya Aile ve Arkadaş Ziyaret Vizesi için Gerekli Evraklar

Avusturya aile ve arkadaş ziyareti amaçlı vize, yabancı ülke vatandaşının sınırlı bir süre Avusturya’yı ziyaret etmesine izin vermek amacını taşımaktadır. Bu vize kategorisi, aile ferdini, yada arkadaşını ziyaret etmek amacıyla Avusturya’ya seyahat etmek isteyen kişiler içindir. Başvuru sahipleri, işlem sürecinin uzamaması için bu kategoriye ait gerekli belgeleri ibraz etmelidir.

Avusturya aile ve arkadaş vizesi 6 ay içerisinde ancak en fazla 90 günlük bir süre için verilebilir ve sadece arkadaş ve akraba ziyareti amacıyla alınabilir. Vize başvurularının seyahat başlangıcından en az 4 hafta önce yapılmış olması gerekmektedir. Başvuru en erken seyahat başlangıcından 3 ay önce yapılabilir. Bütün yabancı dilde olan evrakların Almanca veya İngilizce tercümesi yaptırılmalıdır. Vizelerinin işlemleri seyahatin niteliğine bağlı olup, 6 ila 14 iş günü sürmektedir. Bazı özel durumlarda bir kaç haftayı da bulabilmektedir. Başkonsolosluk her zaman yeni belgeler talep etme hakkına sahiptir. Yanlış bilgiler ve sahte evraklar vizenizin ret olmasına neden olacaktır.

1. Vize başvuru formu. Başvuru formunun el ile yazılmış büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, eksiksiz, gerçeğe uygun doldurulmuş ve vize başvuru sahibi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.
2. Vize talep dilekçesi. Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi.
3. Pasaport. Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan pasaport. Pasaportun veriliş tarihi 10 yılı aşmamalı. Güncel diğer pasaportunuz ve eski pasaportunuzun ve daha önce alınan vize fotokopileri başvuruya muhakkak eklenmelidir. Pasaport fotokopisi ve daha önce alınan vize fotokopileri de eklenmelidir.
4. Fotoğraf. 2 adet yeni çekilmiş renkli biometrik (3,5 x 4,5 cm) fotoğraf. Bir tanesi başvuru formun sağ üst köşesinde yer almalıdır. Fotoğrafın arka planı aydınlık olmalıdır.
5. Akraba ziyaretlerinde: Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
6. Özel araçlı seyahatlerde: ruhsat fotokopisi, uluslararası sürücü belgesi ve yol güzergâhının detaylı beyanı
7. Uçak/tren/otobüs seyahatlerinde: rezervasyon belgesi (gidiş ve dönüş)
8. Konaklama için EVE davetiyesi yoksa otel rezervasyonu veya davet eden kişiden davet yazısı, pasaport fotokopisi, kira kontratı ve ikamet sureti.
9. Seyahat sağlık sigortası. Tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000 euro teminatlı seyahat sigortası. 

Başvuru sahibi çalışan ise:
Şirketin antetli kağıda yazılmış çalışma belgesi. Bu belgenin Almanca veya İngilizce olması zorunludur. Belgenin içeriğinde bulunması gereken bilgi:

  • İş verenin açık adresi ve telefon numarası (sabit hat)
  • Çalışanın göreve başlama tarihi
  • Çalışanın şirket içerisindeki pozisyonu 
  • Çalışanın izinli olduğu gün sayısı
  • İmzalayan yetkilinin adı, soyadı ve görevi
  • Son 3 ayın maaş bordrosu
  • SGK giriş bildirgesi ve „Hizmet Dökümü“ (E-devlet çıktısı)
  • Faaliyet Belgesi
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Vergi Levhası
  • Imza Sirküleri

Başvuru sahibi şirket ortağı ise:

  • Faaliyet Belgesi
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Vergi Levhası
  • İmza Sirküleri

Başvuru sahibi öğrenci ise:
Öğrenci belgesi (QR kodlu tercih edilmelidir)

Başvuru sahibi emekli ise:
Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya PTT hesap özeti)

Başvuru sahibi çiftçi ise:
Ziraat odasından verilen çiftçilik ve tarım belgesi

Ziyaret sebebini ve dönüş niyetini uygun belgeler ile inandırıcı şekilde sunmak müracaatçının sorumluluğundadır. Banka hesabına yatırılan yeni meblağlar dikkate alınmayacaktır.

Ev hanımları ve öğrenciler eşinin veya ebeveynlerinin belgelerini sunabilir.
Seyahat masraflarını karşılayacak kişi başvuru sahibinin kendisi değilse noter tasdikli taahhütname başvuruya eklenmelidir. Alternatif olarak taahhüt eden kişi şahsen başvuru esnasında dilekçe yazıp imzalayabilir.

Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağına dair belgeler:

  • Üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü veya hesap cüzdanı (ıslak imza ve banka imza sirküleri ile sunulmalı). Başvuru sahibi yeterli maddi kaynak sunamıyorsa, Avusturya`dan mutlaka elektronik taahhüt beyanı (EVE) gönderilmelidir.
  • Başvuru sahibi reşit değilse, 18 yaşın altında ise ve yalnız veya sadece bir ebeveyn veya yasal velisi ile seyahat ediyorsa: Seyahate eşlik etmeyen ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname gereklidir.
  • Anne ve baba resmi olarak boşandıysa velayetin kime verildiğine dair belge.

Vize Merkezi Aracılığıyla Avusturya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vize Başvursunda Nasıl Bulunursunuz?

1.Adım – Çağrı Merkezimizi arayınız.
Vize Merkezi- Avusturya Vize Departmanı Çağrı Merkezimizi arayarak temsilcilerimizden  durumunuza uygun olarak hazırlayacakları evrakların içeren bilgi mailini talep ediniz. Çağrı Merkezi yetkililerimize vereceğiniz doğru bilgiler doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.

2. Adım – Bilgi Mailinde bulunan evrakları hazırlayınız.
Vize Merkezi – Avusturya Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönlendirmiş olduğu bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.
Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak vize başvuruları işlem sürenizin uzamasına hatta başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk vize bölümünce yeni ek evrak talep edilebilir. Bu evrakları tamamlanması zorunludur.

3. Adım – Evraklarınızı Kargo yapın.
Vize Merkezi – Avusturya Vize Departmanı tarafından durumunuza yönelik yönlendirilmiş bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek size en yakın şubemize kargo yapın. Kargo takip numaranızı temin ediniz. Kargonuzun Merkezimize ulaşımı sonrası yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve kurye hizmeti masrafları başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.

4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme
Vize Merkezi – Avusturya Vize Departmanı, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili yönlendirecektir. Yönlendirilecek olan e-mailde varsa eksik veya hatalı evraklarınız bildirilecek, eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda onayları alınacaktır.

5. Adım – Biyometrik bilgi beyanı
Vize Merkezi – Avusturya Vize Departmanı 2015 / 2016 yılında herhangi bir Schengen Üye Ülkesine parmak izi beyanında bulunmamış vize başvuru sahiplerini biyometrik bilgilerini parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Yetkililerimiz biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.

Lütfen Dikkat! Pasaportunda bulunan Schengen vizesine ‘’VİS’’ notu düşülmüş yolcularımızın istisnai durumlar dışında şahsen gelmesine gerek yoktur.

6. Adım – Pasaport teslimi
Vize Merkezi –  Avusturya Vize Departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan yolcularının işlem sürecini tamamen kontrolü altında tutmaktadır. Avusturya turistik vize işlemleri 5 ile 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Bu süre ön görülen bir süredir. Yabancı pasaport sahiplerinin işlemlerini, Avusturya Konsolosluğu resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek süresini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri yetkililerimiz tarafından kontrol edilecek olup, işlemlerinizin tamamlanması sonrası pasaportların teslimatı başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya merkezimizde şahsi teslim alınarak sağlanacaktır.

Avusturya Aile ve Arkadaş Vizesi Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Avusturya Vizesinin sonucuyla ilgili karar vermeye tek yetkili kurum Avusturya Konsolosluğudur.
  2. Avusturya Konsolosluğu vize bölümünce durumunuza bağlı olarak yeni evraklar talep edilebilir. Bazı evraklarınızın orijinal hali veya daha önceden talep ettiğiniz evrakların yeniden beyan edilmesi talep edilebilir. Bu ve benzeri durumlarda söz konusu evrakların talep edildiği şekilde yeninden beyan edilmesi zorunludur. 
  3. Seyahatinizi ispat eden diğer belgeler (otel ve uçak rezervasyonu, seyahat sigortası vb.) kurumumuz tarafından tamamlanacaktır. Hazırlamış olduğunuz belgeleri lütfen adresimize ulaştırınız. Evrak teslim alındı bilgisini sizlerle paylaşacağız. Kargo ve kurye hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Hizmet ödemeleri başvuru sahibi tarafından karşılanacaktır.
  4. Avusturya aile ve arkadaş vizesi Avusturya’ya seyahat edecek olan kişiye maksimum 90 gün kalma hakkı tanır. Avusturya vizesi talebinde bulunan kişinin ilk Schengen vize başvurusuysa 90 gün konaklama hakkı tanınması istisnai durumlar dışında karşılaşılan bir durum değildir. Avusturya vizesi başvuru sahibinin daha önce herhangi bir Schengen ülkesini ziyaret etmiş ve vizesinde belirtilen tarihlerdeki giriş çıkışlara dikkat ederek seyahatini tamamlamış olması bir sonraki Schengen ülkesi seyahatindeki konaklama süresini uzatmasına katkı sağlayabilir. 
  5. Başvuru belgelerini eksiksiz olarak tamamlamış yolcularımızın randevuları uygun olan ilk iş gününe alınacaktır. Randevu saati ve tarihi sizlerin onayına sunulacaktır.
  6. Pasaport işlemleri sırasında vermiş olduğunuz parmak izi Avusturya Konsolosluğu tarafından tanınmamaktadır.
  7. Temsilcilerimiz, başvuru işlemlerinizin sorunsuz gerçekleşmesi için parmak izi alımı sırasında sizlere eşlik edecektir.
  8. Başvuru belgelerinin tamamlanmış olması, mutlaka vize verileceği anlamına gelmemektedir. Avusturya vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar Avusturya Konsolosluğu’nun inisiyatifindedir. Vize başvurularınızın sonucu ve vize çıkış süresiyle ilgili nihai karar konsolosluk tarafından verilecektir.
  9. Avusturya Konsolosluğu gerek duyması halinde vize başvuru sahibinden ek evrak talep etme hakkına sahiptir. Bu ve benzeri durumlarda tarafınıza gerekli bilgilendirmeler Avusturya Vize Merkezi temsilcimiz tarafından yapılacaktır.
  10. Başvuru belgelerini eksiksiz olarak tamamlamış yolcularımızın randevuları uygun olan ilk iş gününe alınacaktır. Randevu saati ve tarihi sizlerin onayına sunulacaktır.
  11. Seyahatinizi ispat eden diğer belgeler (hotel ve uçak rezervasyonu, seyahat sigortası vb.) kurumumuz tarafından tamamlanacaktır. Hazırlamış olduğunuz belgeleri lütfen adresimize ulaştırınız. Evrak teslim alındı bilgisini sizlerle paylaşacağız. Kargo ve kurye hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Hizmet ödemeleri başvuru sahibi tarafından karşılanacaktır.
  12. Avusturya aile ve arkadaş vizesi başvurularınız için beyan edeceğiniz evrakların güncel tarihli olması gerektiğini ve vize uyum koşullarını bulundurmayan evraklarla yapılan başvurularınızın kabul edilmeyeceğini hatırlatırız.
  13. Avusturya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvuruları için evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlamış olmanız vize başvurunuzun olumlu sonuçlanacağını garanti etmez. Vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar tamamen Avusturya Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır. Yine tarafınıza verilecek vize süreleri konsolosluk tarafından belirlenmektedir.
  14. Avusturya vize başvurusu ret ile sonuçlanmış kişiler için ücret iadesi bulunmamaktadır. Konsolosluk harçları peşin olarak ödenirken vize reddi halinde başvuru sahiplerine ücret iadesi yapılmamaktadır.
  15. Avusturya vize başvuru işlemleriniz için lütfen konaklama ve ulaşım için ödeme yapmayınız. Konsolosluk vize bölümünce konaklama ve ulaşımın ön rezervasyonları da kabul edilmektedir. Ücret iadesi olmayan biletler ile yapılan vize kurumumuzun herhangi bir sorumluluğu bulunmaz.
  16. Avusturya vize başvuruları sırasında birden daha fazla kişi ile seyahat edilecek ve seyahat edilecek diğer aile fertlerinin seyahat masraflarını tek bir kişi karşılayacak olması halinde; Banka bilgilerinizde bulunan kullanılabilir bakiye limitinin yukarıda belirtilen limitten fazla olmasına dikkat edilmelidir. Avusturya vize başvuruları için kullanacak olduğunuz banka bilginizde seyahat edecek tüm başvuru sahiplerini finanse edecek limitte bakiye olmasına özen gösterilmelidir. Gösterilecek hesabın uzun süreli hareketliliğe sahip olması yararınıza olur.
  17. Avusturya aile ve arkadaş vizesine başvuru yapan kişi reşit değilse başvuru formunda hem kendisinin hem de yasal velisinin imzası bulunmalıdır. 
  18. Pasaport işlemleri sırasında vermiş olduğunuz parmak izi Avusturya Konsolosluğu tarafından tanınmamaktadır. Temsilcilerimiz, başvuru işlemlerinizin sorunsuz gerçekleşmesi için parmak izi alımı sırasında sizlere eşlik edecektir.
  19. Başvuru belgelerinin tamamlanmış olması, mutlaka vize verileceği anlamına gelmemektedir. Avusturya vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar Avusturya Konsolosluğu’nun inisiyatifindedir. Vize başvurularınızın sonucu ve vize çıkış süresiyle ilgili nihai karar Konsolosluk tarafından verilecektir.
  20. Avusturya aile ve arkadaş vizesi başvurunuzu en az 4 hafta önceden yapılması gerektiğini unutmayınız. Avusturya aile ve arkadaş vizesi başvurusu için maksimum süre 90 gündür.  Seyahat tarihine 2 haftadan az süre kalmış kişilerin Avusturya vizelerinin seyahat tarihlerine yetişemeyebileceğini hatırlatırız. Geç kalınmış veya acil durumlarda gerçekleştirilecek başvurular için lütfen Avusturya Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçiniz.  

Acil durumlarda yapılacak olan vize başvurularınız için lütfen Vize Merkezi temsilcilerimizi bilgilendiriniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon