Avusturya'da Sezonluk İşçi

Sezonluk İşçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan pasaport. Pasaportun veriliş tarihi 10 yılı aşmamalı.
  • Başvuru formunun el ile yazılmış büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, eksiksiz, gerçeğe uygun doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.
  • Formları ücretsiz olarak başvurduğunuz gişelerden temin edebilir ya da aşağıdaki link’ten indirebilirsiniz

https://www.bmeia.gv.at/fileadmin/user_upload/Vertretungen/GK_Istanbul/Dokumente/Antragsformular_Visum_D.pdf

Dikkat! Başvuru formunda iki ayrı yer imzalanacak. Lütfen kullandığınız elektronik posta adresinizi ve cep telefonu numaranızı belirtiniz. Böylelikle konsolosluk tarafından sorular oluşursa, başvurunuz daha hızlı işlenebilecektir.

  • 2 adet yeni çekilmiş renkli biometrik (3,5 x 4,5 cm) fotoğraf. Bir tanesi başvuru formun sağ üst köşesinde yer almalıdır, diğerini de başvurunuza ekleyiniz. Fotoğrafın arka planı aydınlık olmalıdır. Kişinin yüzü, alını, kulağı ve boynu açık ve net görünmeli (dini nedenlerden dolayı örtülen başörtüsü takılabilir). Detaylı bilgi için:

https://www.bmeia.gv.at/fileadmin/user_upload/Vertretungen/Pressburg/Dokumente/Passbildkriterien.pdf

  • AMS Kurumundan Çalışma Belgesi (fotokopisi yeterli) http://www.ams.at
  • Aylık ücreti belirten sözleşme
  • Özel araçlı seyahatlerde: ruhsat fotokopisi, uluslararası sürücü belgesi ve yol güzergâhının detaylı beyanı
  • Uçak/tren/otobüs seyahatlerinde: rezervasyon belgesi (gidiş ve dönüş)
  • Konaklama (Bütün süreyi kapsamak zorunda):
  • Kira kontratı
  • İşveren, arkadaş yada akraba yanında konaklanacaksa: Yanında kalacağınız kişiden dilekçe ve pasaport fotokopisi, kira kontratı/tapu fotokopisi, ikamet sureti (Meldezettel)
  • Tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000,- EURO teminatlı/beher olay kapsayan Seyahat ve Kaza sigortası (E-card sadece üzerinde geçerlilik tarihi yazıyorsa geçerlidir)
  • Sabıka kaydı (Almanca e-devlet çıktısı tercih edilir)
  • Pasaport ve daha önce alınan vize fotokopileri başvuruya muhakkak eklenmelidir.

Avusturya Sezonluk İşçi Vizesi Hakkında

Bir D vizesi en fazla 180 günlük bir süre için verilebilir. Sezon isçileri 12 aylık bir süre içerisinde toplamda en fazla 9 ay vize alabilir
Ancak gideceğiniz esas hedef ülkenin Avusturya olması halinde vize için müracaat edebilirsiniz.
Vizenizin kabulüne dair herhangi bir hukuki hakkınız bulunmamaktadır. Kabul edilmiş bir vize size diğer Schengen-ülkelerine seyahat hakkı vermez, ülkeye girişiniz sınır kontrolü tarafından reddedilebilir.
Vize başvurularının seyahat başlangıcından en az 4 hafta önce yapılmış olması gerekmektedir.
Başvuru en erken seyahat başlangıcından 3 ay önce yapılabilir.
Bütün yabancı dilde olan evrakların Almanca veya İngilizce tercümesi yaptırılmalıdır.
Vizelerinin işlemleri seyahatin niteliğine bağlı olup, 6 ila 14 iş günü sürmektedir. Bazı özel durumlarda bir kaç haftayı da bulabilmektedir.
Başkonsolosluk her zaman yeni belgeler talep etme hakkına sahiptir.

avusturya çalışma izni

Yükleniyor...
Telefon
x