Avusturya Erasmus Vizesi

Dil Kursu Vizesi için Avusturya’ ya giriş yapacak kişiler bu vize türünden faydalanabilir.

Vize başvurusunu VFS vize merkezlerinin yanısıra, Avusturya Başkonsolosluğu Istanbul`dan da şahsen yapmak mümkündür. 

Erasmus ve Eğitim Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan pasaport. Pasaportun veriliş tarihi 10 yılı aşmamalı.
  • Başvuru formunun el ile yazılmış büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, eksiksiz, gerçeğe uygun doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.
  • Formları ücretsiz olarak başvurduğunuz gişelerden temin edebilir ya da aşağıdaki link’ten indirebilirsiniz

https://www.bmeia.gv.at/fileadmin/user_upload/Vertretungen/GK_Istanbul/Dokumente/Antragsformular_Visum_D.pdf
Dikkat! Başvuru formunda iki ayrı yer imzalanacak. Lütfen kullandığınız elektronik posta adresininizi ve cep telefonu numaranızı belirtiniz. Böylelikle konsolosluk tarafından sorular oluşursa, başvurunuz daha hızlı işlenebilecektir.

  • 2 adet yeni çekilmiş renkli biometrik (3,5 x 4,5 cm) fotoğraf. Bir tanesi başvuru formun sağ üst köşesinde yer almalıdır, diğerini de başvurunuza ekleyiniz. Fotoğrafın arka planı aydınlık olmalıdır. Kişinin yüzü, alını, kulağı ve boynu, açık ve net görünmeli (dini nedenlerden dolayı örtülen başörtüsü takılabilir). Detaylı bilgi için: https://www.bmeia.gv.at/fileadmin/user_upload/Vertretungen/Pressburg/Dokumente/Passbildkriterien.pdf

AB`nin eğitim, öğrenim veya araştırma programlarına katılım amacıyla gidiyorsanız:

  • Üniversite veya araştırma merkezi tarafından gönderilen davet mektubun aslı
  • Bir Avrupa Birliği Programı kapsamında desteklendiğini gösteren, Türkiye Ulusal Ajansı (AB
  • Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBITAK tarafından verilmiş yazı
  • Training/Learning Agreement
  • Hosting Agreement

http://www.bmi.gv.at/302/Formulare/20171206/Aufnahmevereinbarung_neu_2017.pdf

  • Burs bilgisi
  • Özel araçlı seyahatlerde: ruhsat fotokopisi, uluslararası sürücü belgesi ve yol güzergâhının detaylı beyanı
  • Uçak/tren/otobüs seyahatlerinde: rezervasyon belgesi (gidiş ve dönüş)
  • Konaklama (Bütün süreyi kapsamak zorunda):  Konaklama yeri okul yurdu olabilir. Bu yurt belgesinden önce gidecekse kalacağı hostel-hotel göstermek zorundadır. Yani konaklama hostel+yurt olabilir.
  • Öğrenci yurdu veya OEAD onayı
  • Kira kontratı/tapu fotokopisi
  • Arkadaş/Akraba yanında konaklanacaksa: Yanında kalacağınız kişiden dilekçe ve pasaport fotokopisi, kira kontratı/tapu fotokopisi, ikamet sureti (Meldezettel)
  • Otel rezervasyonu
  • Tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000,- EURO teminatlı/beher olay kapsayan Seyahat ve Kaza sigortası. Uzun süreli vizelerde ülkeye birkaç giriş hakkı doğuyorsa, ilk seyahat süresini kapsayan sigorta yeterlidir.

Başvuru sahibi öğretim görevlisi ise: 

  • Antetli kâğıda yazılmış çalışma belgesi. Bu belgenin Almanca veya İngilizce olması zorunludur.
  • Belgenin içeriğinde bulunması gereken bilgi:
  • İş verenin açık adresi ve telefon numarası (sabit hat)
  • Çalışanın göreve başlama tarihi
  • Çalışanın şirket içerisindeki pozisyonu
  • Çalışanın izinli olduğu gün sayısı
  • Imzalayan yetkilinin adı, soyadı ve görevi
  • Son 3 ayın maaş bordrosu

Başvuru sahibi öğrenci ise:

  • Öğrenci belgesi (QR kodlu tercih edilmelidir)
  • Ziyaret sebebini ve dönüş niyetini uygun belgeler ile inandırıcı şekilde sunmak müracaatçının sorumluluğundadır.
  • Öğrenciler ebeveynlerinin belgelerini sunmalıdır.
  • Seyahat masraflarını karşılayacak kişi başvuru sahibinin kendisi değilse noter tasdikli taahhütname başvuruya eklenmelidir. Alternatif olarak taahhüt eden kişi şahsen, başvuru esnasında, dilekçe yazıp imzalayabilir. Dilekçeye taahhüt eden kişinin pasaport kopyası eklenmelidir.
  • Hem Türkiye okuldan hem de Avusturyadaki okuldan kabul belgesi olmalı
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağına dair belgeler:
    • Üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü veya hesap cüzdanı (ıslak imza ve banka imza sirküleri ile sunulmalı)
    • Banka hesabına yatırılan yeni meblağların değerlendirilmeye alınması için gelirin kaynağı belgelenmelidir, aksi takdirde dikkate alınmayacaktır.
    • Hibe var ise ücret ödemiyor

Hesabınızda bulundurmanız gereken tutar:

  • 24 yaşına kadar: 502,24 EUR/beher ay
  • 24 yaş ve üstü: 909,42 EUR/beher ay
  • Ödeyeceğiniz konaklama bedeli 288,87 Euro`yu aştığı takdirde aradaki farkı da hesabınızda bulundurmalısınız

Başvuru sahibi reşit değilse/18 yaşın altında ise ve yalnız veya sadece bir ebeveyn veya yasal velisi ile seyahat ediyorsa:

  • Seyahate eşlik etmeyen ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname gereklidir.
  • Anne ve baba resmi olarak boşandıysa velayetin kime verildiğine dair belge.
  • Başka diğer güncel pasaportlarınız ve eski pasaportlarınız
  • Güncel ve eski pasaportunuzun ve daha önce alınan vize fotokopileri başvuruya muhakkak eklenmelidir.
  • Vize ve pasaportunuzu şahsen teslim almayacaksanız: gönderilen kişi adına bir vekalet + teslim alan kişinin kimlik veya pasaport fotokopisi.

Avusturya Erasmus Vizesi Hakkında

Bir D vizesi en fazla 180 günlük bir süre için verilebilir. Eğitim/Araştırma süresi 180 günü aşacağı durumlarda Oturma Müsaadesine başvurulmalıdır.
Verilen vize ile Avusturya’da herhangi bir işe girmeniz ve çalışmanız yasaktır. Ancak gideceğiniz esas hedef ülkenin Avusturya olması halinde vize için müracaat edebilirsiniz.
Vizenizin kabulüne dair herhangi bir hukuki hakkınız bulunmamaktadır. Kabul edilmiş bir vize size diğer Schengen-ülkelerine seyahat hakki vermez, ülkeye girişiniz sınır kontrolü tarafından red
edilebilir.
Vize başvurularının seyahat başlangıcından en az 4 hafta önce yapılmış olması gerekmektedir. Başvuru en erken seyahat başlangıcından 3 ay önce yapılabilir.
Bütün yabancı dilde olan evrakların Almanca veya İngilizce tercümesi yaptırılmalıdır.
Vizelerin işlemleri seyahatin niteliğine bağlı olup, 6 ila 14 iş günü sürmektedir. Bazı özel durumlarda bir kaç haftayı da bulabilmektedir.
Başkonsolosluk her zaman yeni belgeler talep etme hakkına sahiptir.

avusturya vizesi iletişim

Yükleniyor...
Telefon