Avusturya Schengen Vize başvurularınızda durumunuza uygun en güncel evrak listesini size en yakın Avusturya Vize Merkezi’ni arayarak isteyin. Temsilcilerimiz ihtiyacınız olan evrak listesi ve vize ücreti hakkındaki teklifi e-posta yoluyla sizlere gönderecektir.

Vize Merkezi, Avusturya vizesi işlemlerinde alanında deneyimli  kadrosuyla profesyonel danışmanlık hizmeti verir. Vize Merkezi, alanında uzman olduğu Avusturya vizesi başvuru sürecini profesyonel bir yaklaşımla ele alarak ihtiyacınız olan vizeyi almanızda size rehberlik eder. Vize Merkezi’nin Avusturya departmanı, deneyimli kadrosu ile vize başvuru dosyanızı en hızlı şekilde hazırlayabilirsiniz. Avusturya Konsolosluğu tarafından belirtilen gerekli vize evrak listesine ve Avusturya vizesi hakkında en güncel bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz. Avusturya vizesi başvurusuna dair tüm sorularınıza Vize Merkezi aracılığıyla cevap bulabilirsiniz. 

Avusturya Vizesi

Avusturya vize işlemi Avusturya’ya seyahat edecek tüm T.C. Umuma Mahsus pasaport sahibi kişiler için gerekli bir prosedürdür.  Hususi Pasaport (Yeşil), Diplomatik pasaport (Siyah), ve Hizmet/Görev Pasaport (Gri) hamili kişiler 90 günü aşmamak şartıyla Avusturya vizesi işlemlerinden muaf tutulmuşlardır başvuru işlemlerinden muaf tutulmuşlardır. Avusturya Schengen vizesi ile kişi maksimum olarak 180 içinde 90 günü aşmamak kaydıyla seyahat edebilir. Avusturya seyahatinizde kültürel gezileriniz için Turistik Vize, İş Seyahatleriniz için Ticari Vize, Avusturya’daki aile ve akraba ziyaretleriniz için Aile/Arkadaş ziyareti vizesi, Avrupa Birliği tarafından teşvik edilen yükseköğretim ve araştırma seyahatleri için öğrenci vizesine başvurusunda bulunmalısınız.

Avusturya Konsolosluğu ve Avusturya Büyükelçiliği vize başvurularını direkt olarak kendi bünyeleri üzerinden kabul etmemektedir. Avusturya vizesine başvuruda bulunacaksanız vize başvurunuzu Avusturya Konsolosluğunun outsource ettiği firma veya Schengen vize başvurularını kabul eden vize başvuru merkezleri, seyahat acenteleri aracılığıyla gerçekleştirmelisiniz.  Avusturya 90 günü aşan seyahatleriniz için Avusturya uzun süreli D vize başvurusunda bulunmalısınız. Avusturya uzun süreli vize başvurularınızı direkt olarak Avusturya Başkonsolosluğuna ya da Avusturya Büyükelçiliğine yapabilirsiniz.

Avusturya Konsolosluğu

Avusturya Konsolosluğu Avusturya’ya farklı amaçlarla seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de oturum iznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Avusturya vize işlemlerini yürütmek ve değerlendirmekle yetkili Avusturya diplomatik temsilciliğidir. Avusturya Konsolosluğu’nda aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Avusturya vatandaşlarının resmi evrak prosedürleri; belge tasdiki, evlililik ehliyet belgesi (Ehefähigkeitszeugnis), doğum belgesi (Geburtsurkunde), pasaport, Avusturya vatandaşlığı belgesi (Staatsbürgerschaftsnachweis)  gibi konsolosluk işlemleri de yürütülmektedir.

Avusturya Vize Başvuru Formu

Avusturya vize başvuru formu Avusturya Konsolosluğu tarafından hazırlanmıştır. Form Avusturya Konsolosluğu görevlilerinin Avusturya Schengen vize başvurusunda bulunan kişiler hakkında bilgi sahibi olması amacıyla hazırlanmıştır.  Avusturya vize başvuru formu eksiksiz ve doğru beyanlarla doldurulmalıdır. Avusturya vize başvuru formunun eksik olduğu vize başvuru dosyaları Avusturya Konsolosluğu tarafından reddedilmektedir. Avusturya vizesi başvuru formu Türkçe, İngilizce veya Almanca olarak doldurulabilir. Başvuru dosyanızda beyan ettiğiniz belgelerdeki bilgilerle başvuru formunda girdiğiniz bilgiler birbirlerini destekleyici olmalıdır. Beyan ettiğiniz bilgilerdeki yanlışlığın vize başvuruşunuzun reddedilmesine yol açabileceğini unutmayınız.

Avusturya Vizesi Kaç Günde Çıkar

Avusturya vize başvurunuz olumlu sonuçlandığı takdirde vizenizin işlenmiş olduğu pasaportunuzu ekseriyetle 4-7 iş günü sonrasında  bizden teslim alabilirsiniz. Avusturya vizesi başvurularında farklı vize kategorileri için farklı işlem süreleri mevcuttur. Avusturya vizenizin sonuçlanma süresi ibraz ettiğiniz belgelere, Avusturya Konsolosluğunun yoğun olduğu tarihlere ve konsolosluğun iş yüküne göre değişiklik göstermektedir. Bu durumda vize işlem sürenizin uzayabileceğini göz önünde bulundurmanızı ve Avusturya vize başvurunuzu dört hafta önceden yapmanızı tavsiye ederiz. 

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır

Avusturya’ya turistik amaçlı gidecekseniz vize başvurunuzu Schengen vize başvurularını kabul eden seyahat acenteleri aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.  Avusturya vize başvurunuzu Avusturya Vize Merkezimizle yaptığınız takdirde zaman kaybetmeden vize randevunuzu sizin uygunluk durumunuzu göz önünde bulundurarak alırız. Avusturya vize başvuru işlemlerinden biri de digital parmak izinin verilmesidir. Parmak izi sürecinde Vize Merkezi Operasyon görevlimiz size asistanlık edecektir. Avusturya Schengen vizenizle seyahatinizi Avusturya’dan başlatmanız halinde Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkını elde edersiniz. Avusturya tüm vize kategorileri için başvuruda bulunurken seyahat niyetinizi destekleyici belgeleri başvuru dosyanıza eklemeyi unutmayınız. Avusturya’ya iş seyahati için gidecekseniz ticari vize başvurusunda bulunmalısınız. Ticari vize başvurusu için Avusturya’da iş faaliyetine katılacağınız şirketten bir davetiye (istek) yazısı almalısınız. Avusturya’daki şirketten temin edeceğiniz kaşeli davet metninde sınırlı bir süre dahil olacağınız iş organizasyonun kapsamı ve süresi de bulunmalıdır. Avusturya’daki şirketten temin ettiğiniz davet (istek) yazısını Avusturya vize başvurunuzda sunmanız gerektiğini göz önünde bulundurunuz.

Avusturya Schengen Vizesi

Avusturya Schengen vizesi ile vize süreniz dahilinde Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkına sahip olursunuz. Avusturya Schengen vizenizle diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilirsiniz. Avusturya Schengen vizenizşe birden fazla Schengen ülkesini ziyaret etme planınız varsa seyahatinizi Avusturya’dan başlatmanız gerektiğini, ağırlıklı konaklama süresini Avusturya’ya ayırmanız gerektiğini, Avusturya seyahatiniz dışında ziyaret edeceğiniz tüm Schengen ülkelerinin ulaşım ve konaklama rezervasyon bilgilerini içeren belgelerinizi vize başvuru dosyasınıza eklemeniz gerektiğini, her ülke için kalacağınız gün sayısı eşitse ilk giriş yapacağınız ülkeden başvuru yapmanız gerektiğini hatırlatırız.

Avusturya vize başvurunuzun dışında Avusturya Vize Merkezi aracılığıyla en uygun fiyatlı hotel, uçak rezervasyonlarınızı yapabilir ve Schengen seyahatleriniz için zorunlu olan sağlık sigortanızı da bizden temin edebilirsiniz. Avusturya Schengen VIS/parmak izi ortak ağına dahil olsa da farklı bir uygulamaya gitmiştir. Avusturya Büyükelçiliği için başvuruda bulunan kişi  VIS sahibi olsun ya da olmasın şahsen müracaatta bulunmalıdır. 25 Eylül 2014 tarihinden sonra Avusturya’nın dışında bir Schengen ülkesini ziyaret ettiyseniz Avusturya Schengen başvuru sürecinde tekrar parmak izi vermeniz gerekebilir, fakat söz konusu tarihten sonra Avusturya’yı ziyaret ettiyseniz parmak izi prosedüründen muaf tutulursunuz.

Avusturya Schengen vizesi, yabancı ülke vatandaşlarının Avusturya’yı ve Schengen Bölgesi dahilindeki diğer ülke veya ülkeleri belirli bir süre ziyaret edilmesine izin vermek amacıyla verilmektedir. Schengen vizesiyle tek seferde en fazla 90 gün Schengen Bölgesi’nde konaklanılabilir. Schengen vizenizin üzerindeki giriş sayısı Schengen alanına kaç kere giriş yapabileceğinizi göstermektedir. Tek girişli vize ile birkaç Schengen ülkesine tek seyahatte geçiş yapabilmektedir. Ancak vize süreniz dahilinde Schengen bölgesinden ayrılırsanız vizeniz geçerliliğini yitirir. Vize süreniz dahilinde Türkiye’ye gelerek tekrar Avusturya’ya dönme gibi bir planınız varsa çok girişli vize talebinde bulunmalısınız. Çok girişli Schengen vizenizin geçerlilik süresi boyunca birden fazla Schengen bölgesine giriş çıkış yapabilirsiniz. Çok girişli vizeye başvuruda bulunurken Avusturya seyahatiniz ve diğer ülke seyahatlerinizle ilgili belgelerinizi eksiksiz şekilde başvuru dosyanıza eklemeniz gerektiğini unutmayınız.  

Avusturya Erasmus

Avusturya turistik, iş faaliyeti, eğitim gibi birçok yönden Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden biridir. Erasmus değişim programına katılan pek çok Türk öğrenci Avusturya’yı tercih etmektedir. Kısa dönemli Erasmus programları da dahil 90 günden az tüm eğitim projeleriniz için Avusturya Schengen vizesi müracaatında bulunabilirsiniz. Avusturya’daki eğitimleri 90 günden fazla sürecek olan öğrenciler de D vize için başvuruda bulunmalıdır.

Avusturya Vizesi Evrakları

Avusturya vizesi evrakları başvuru sahibinin seyahat amacına ve mesleki durumuna göre değişiklik göstermektedir.  Avusturya vizesi turistik, ticari, çalışan, ev hanımı, reşit olmayan çocuk, öğrenci, emekli, şirket sahibi olma durumunuza göre değişiklik göstermektedir. Avusturya vizesi başvurusunda bulunan herkes kişisel durumuna göre hazırlayacağı evrakların dışında tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini, iki adet biyometrik fotoğrafını, kimlik fotokopisini başvuru dosyasına eklemelidir. 

Avusturya vize başvurunuz için kullanacağınız fotoğrafınızın 6 aydan daha kısa bir süre içinde çekilmiş olmasına, arka fonunun beyaz olmasına, fotoğrafta nötr bir yüz ifadenizin olmasına ve ağzınızın kapalı olmasına dikkat ediniz. Avusturya Konsolosluğu biyometrik verilere uygun olmayan fotoğrafları kabul etmemektedir. Banka hesabınızda 4000/5000 TL bakiye olması yararınıza olacaktır. Bunların dışında Avusturya vize evraklarınızı hazırlarken Avusturya vize talep dilekçenizin Avusturya Konsolosluğuna ya da Avusturya Büyükelçiliğine hitaben, şahsen hazırlamanız gerektiğini unutmayınız.

Avusturya Schengen vizeniz onaylanmadan uçak biletinizi veya konaklayacağınız yer ücretini ödemeniz gerekmez, fakat seyahat rezervasyon bilgilerinizin olduğu websitesinin çıktısını ibraz etmeniz gerekir.

Avusturya vizesi için ebeveynle birlikte seyahat edecek reşit olmayan çocuk için de başvuru yapılmalı, gerekli belgeler tamamlanmalıdır. Seyahat esnasında reşit olmayan çocuğa eşlik eden ebeveynlerden birinin olmaması durumunda noterden vasiden/vasilerden alınan muvaffakatname getirilmelidir.

Değerli Ziyaretçilerimiz, vize başvurularınız için hazırlayacağınız belgelerinizin  güncel tarihli olduğunda emin olunuz. İş ve sosyal durumunuza göre değişiklik gösteren detaylı evrak listesini temin etmek için müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz. Avusturya’yı turistik, ticari, aile ziyareti, transit, öğrenci gibi vize kategorisi fark etmeksizin vize başvuru evraklarınızı vakit kaybetmeden hazırlamanızı tavsiye ederiz.

Avusturya Vize Ücreti

Avusturya vize ücretleri, seyahat amacınıza ve Avusturya’da kalma sürenize göre değişiklik göstermektedir. Avusturya vize harç ücretine vize koordinasyon ve danışmanlık ücreti eklenmektedir. Vize başvuru kategorinize uygun vize ücretinizi müşteri temsilcilerimizden öğrenebilirsiniz. Avusturya vize ücretiniz için hangi vize tipine başvuruda bulunacağınıza emin olmalısınız. Değerli ziyaretçilerimiz Schengen vize başvuru ücretlerinin geri ödemesiz olduğunu lütfen unutmayınız.

Avusturya Vize Reddi

Değerli ziyaretçimiz Avusturya vize başvurunuzu değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi tamamen Avusturya Konsolosluğuna aittir. Avusturya Konsolosluğunun inisiyatifine bağlı olarak reddedilme ihtimali bulunmaktadır. Avusturya Konsolosluğu egemenlik yetkisini kendi iradesiyle sınırlama yetkisine sahiptir. Bu nedenle Avusturya Konsolosluğu vize başvurunuzu uygun görmemesi, evraklarınızı yetersiz bulması, başvuru evraklarınızda çelişkili ifadeler olduğu zaman reddedebilir. Bu sebeple vizeniz onaylanmadan önce iptal edilemez seyahat anlaşmaları yapmamanızı tavsiye ederiz. Avusturya vizesinde daha önce yaşadığınız eksikliği veya yanlışlığı düzelterek yeni bir vize başvurusu gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Avusturya vizeniz reddedilirse karara itiraz etme hakkınız bulunur. Avusturya Konsolosluğuna yapacağınız yazılı müracaatla ret kararına itiraz edebilirsiniz. Avusturya Vize Merkezi olarak vizeniz ret ile sonuçlanmışsa Avusturya Vize Merkezimiz aracılığıyla ikinci bir başvuruyu gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zaman ve para kaybını yaşamamanız için elimizden geleni yapacağımıza emin olabilirsiniz. Alanında deneyimli vize danışmanlarımızla yeni bir Avusturya vize başvurusunda bulunabilirsiniz. 

Avusturya Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Vize alıp alamayacağınızı ya da vizenizin çıkma süresini tamamen Avusturya Konsolosluğu belirlediğini unutmayınız.
  • Avusturya vizesi evrak listesinde bulunan evrakların eksiksiz sunmanızı işlem sürenizin uzamaması için tavsiye ederiz.
  • Evrakların tamamını sunmanız Avusturya vizenizin onaylanacağını garanti etmez, her zaman son karar yetkisi Avusturya Konsolosluğuna aittir.
  • Avusturya vizeniz onaylanıncaya kadar bilet satın almamanızı veya ücreti iade edilemez seyahat anlaşmaları yapmamanızı öneririz.
  • Başvuru yaparken eski pasaportlarınızı (varsa) göstermeniz yararınıza olacaktır, başvuru esnasında eski pasaportlarınız size geri verilecektir.
  • Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşıysanız bütün belgelere ek olarak Türkiye’deki oturum izni belgenizi de Avusturya Konsolosluğuna ibraz etmelisiniz. Türkiye’deki oturma izninizin, vizenizin geçerlilik tarihinden sonra 90 gün daha geçerli olması gerekmektedir.
  • Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu evlenmeden önceki soyisminin bulunduğu pasaportla vize müracaatını kabul etmemektedir. Ankara Büyükelçiliği evlenmeden önceki soyisminin bulunduğu pasaportla olan müracaatı kabul etmektedir.

daha fazla göster

İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 09
Cep: 0 532 476 25 16
avrupa@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 09
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 09
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 26
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
Tel: + 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com

Avusturya ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Tümünü GörüntüleSoru/Yorum Yaz

Cevabı Görüntüle
A. Calisan 03/12/16, 10:18
Merhabalar, üç hafta önce İtalya başvurulu çoklu Schengen vizesi ile İtalya'da dört günlük tatil yaptım. Gelecek hafta sonu (09.12.2016/11.12.2016) iki gün yine turistik amaçla Avusturya'da olacağım, uçak bileti ve kalacağım otelin ücretini ödedim. Pasaportum 10 yıllık ve çoklu giriş vizem 17.02.2017 de doluyor. Pasaportumla doğrudan havaalanına gidip Viyana uçağına binebilir miyim yoksa Avusturya Konsolosluğuna gelip herhangi bir işlem yaptırmam gerekiyor mu? Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Cevabı Görüntüle
D. Sürücü 18/11/16, 12:58
Merhabalar,

Ben eşimle birlikte Avusturya' da yaşamak için vize almak istiyorum. Other key workers için olan red white red card için başvuru yapmak istesek, süreç nasıl ilerliyor?

Teşekkürler
Cevabı Görüntüle
a. manukyan 14/11/16, 14:09
Merhaba Sayın Vize Merkezi Yetkilisi,
Viyana doğumluyum. Ben 6 aylıkken babam İstanbul’a geri dönüyor. Bu tarihten sonra da Viyana’ya hiç gitmedik. Bana oturma izni verirler mi?
İlginize çok teşekkür ederim
Cevabı Görüntüle
A. Demirdağ 09/11/16, 14:18
Eşim Avusturya’da doğdu, büyüdü ve Türk vatandaşlığı bulunmaktadır. 2019 yılına kadar Avusturya’da oturma ve çalışma izni mevcut. Evlendikten sonra Balıkesir’e yerleştik. Ama haklarının ölmemesi için her yıl giriş çıkış yaparak ailesini ziyaret ediyor. 14 Ekim 2016 yılında bebeğimiz oldu. Annesiyle birlik de Avusturya’ya seyahat edebilmemiz için vize almak istiyoruz. Hangi tip vizeye başvurmamız lazım(yılda kaldığı süre bir ayı geçmiyor). Bebek için vizeye başvurmak için hangi evraklar gerekli. Nasıl bir yol izlememiz gerekli? Bizi aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar.
Cevabı Görüntüle
C. Yiğitcan İşitmen 07/11/16, 18:51
Merhaba
17 yaşındayım ve Avusturya’ya ablamın yanına gideceğim. Ablam orada dil eğitimi alıyor. Balıkesir’de oturuyorum. İzmir’den başvurabilir miyim? Şimdiden teşekkürler