Aile Birleşimi

Çifte vatandaşlık Avusturya yasaları tarafından kaldırılmıştır. Avusturyadaki davet eden kişi Türk vatandaşı ise başvuru Konsolosluktan olacaktır.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

  • En az 6 ay geçerli olan pasaport. Pasaportun veriliş tarihi 10 yılı aşmamalı.
  • Başvuru formunun el ile yazılmış büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, eksiksiz, gerçeğe uygun doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.
  • Formları ücretsiz olarak başvurduğunuz gişelerden temin edebilir ya da aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.bmeia.gv.at/fileadmin/user_upload/Vertretungen/GK_Istanbul/Dokumente/Antragsformular_Visum_D.pdf

  • 2 adet yeni çekilmiş renkli biometrik (3,5 x 4,5 cm) fotoğraf. Birini başvuru formun sağ üst köşesindeki yere yapıştırınız. Fotoğrafın arka planı aydınlık olmalıdır. Kişinin yüzü, alını, kulağı ve
  • boynu açık ve net görünmeli (dini nedenlerden dolayı örtülen başörtüsü takılabilir). Detaylı bilgi için https://www.bmeia.gv.at/fileadmin/user_upload/Vertretungen/Pressburg/Dokumente/Passbildkriterien.pdf
  • Uçak rezervasyonu
  • Tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000,- EURO teminatlı/beher olay kapsayan Seyahat ve Kaza sigortası. (6 aylık)
  • Uluslararası Doğum Belgesi (Formül A)
  • Uluslararası Evlenme Belgesi (Formül B)
  • Sabıka kaydı
  • Avusturya`da çalışmak istediğinize dair Almanca dilekçe
  • Pasaport fotokopisi
  • Avusturya vatandaşı olan eşten eklenecek belgeler:
    • Aile birleşimi yapmak istediğinize dair Almanca bir dilekçe
    • Pasaport fotokopisi ve vatandaşlık belgesi
    • Güncel ikamet sureti
    • Yeterli maddi kaynak (tüm giderleri düştükten sonra en az 1.363,52 Euro/beher ay)
    • 3 aylık maaş bordrosu
    • KSV dökümü
    • Vatandaşlık açıklamalı, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve noter tasdikli Almanca çevirisi
    • Avusturya´da konut: kira kontratı/tapu fotokopisi

* D vizesi ile Avusturya`ya gidip aile birleşimine oradan başvurmak için verilen bu vize sadece Avusturya vatandaşı ile evli olan T.C. vatandaşları için geçerlidir. 21 yaşını doldurmuş ve tüm evrakların eksiksiz şekilde sunulması vizenin onaylanması için zorunludur. Aksi taktirde oturma müsaadesine başvurup, bakanlıktan sonuç beklenmelidir.

* Avusturya’da bir konuta taşınan her kişi, en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili resmî dairede ikametini bildirmek zorundadır.

* Avusturya aile birleşimi başvuruları için gereken evraklar prosedüre uygun şekilde hazırlandığı takdirde, Avusturya konsolosluğu ek evrak talebinde bulunmadığı sürece genellikle 6 ay sonunda sonuçlanır. 

Avusturya Aile Birleşimi için Dil Sınavı Nedir?

Avusturya aile birleşimi başvurusunda bulunanlar asgari düzeyde Almanca bildiklerini A1 dil yeterlilik sertifikasıyla ispatlamalıdırlar. A1 sınavından geçer not alarak A1 dil sertifikasını başvuru evrakları arasında bulunmalıdır. Avusturya hükümeti yabancı dil kurslarından alınan dil yeterlilik sertifika ve belgelerini kabul etmemektedir. Almanca A1 sınavı Goethe Enstitüsü ve ÖSD (Avusturya Dil Okulu) kurumlarında yapılmaktadır. Sınavlar periyodik olarak yapılmamaktadır. Sınav tarihleri konusunda bu kurumlardan bilgi alabilirsiniz. Eğer Avusturya aile birleşimi üzerinden çalışma izni almak istiyorsanız A’2 ve B1 sınavlarından geçer not almanız gerekmektedir.

avusturya oturum izni

Yükleniyor...
Telefon