Aile Birleşimi

Avusturya Aile Birleşimi vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Türkiye’den Avusturya aile birleşimi başvurusu için gereken evraklar orijinalleri ve fotokopileriyle birlikte sunulmalıdır. Almanca olmayan belgeler noter tasdikli çevirileri ile sunulmalıdır.

  • Başvuru formu (Almanca doldurulmalıdır)
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Pasaport fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Nüfus Cüzdanı sureti
  • Uluslararası doğum kayıt örneği
  • Sabıka Kaydı
  • Evlenme Cüzdanı fotokopisi
  • Avusturya'da ikamet edilecek evin kira kontratı (Aslı ve fotokopisi veya varsa tapusu)
  • Avusturya'da bulunan eşin son üç aya ait maaş bordroları
  • Avusturya'da bulunan ve taahhüttü eden kişinin noter tasdikli pasaport fotokopisi (Geçerli oturma izninin bulunduğu sayfa dâhil)
  • Davet eden kişinin sigorta kart fotokopisi

Avusturya Aile Birleşimi için Dil Sınavı nedir?

Avusturya aile birleşimi başvurusunda bulunanlar asgari düzeyde Almanca bildiklerini A1 dil yeterlilik sertifikasıyla ispatlamalıdırlar. A1 sınavından geçer not alarak A1 dil sertifikasını başvuru evrakları arasında bulunmalıdır. Avusturya hükümeti yabancı dil kurslarından alınan dil yeterlilik sertifika ve belgelerini kabul etmemektedir. Almanca A1 sınavı Goethe Enstitüsü ve ÖSD (Avusturya Dil Okulu) kurumlarında yapılmaktadır. Sınavlar periyodik olarak yapılmamaktadır. Sınav tarihleri konusunda bu kurumlardan bilgi alabilirsiniz. Eğer Avusturya aile birleşimi üzerinden çalışma izni almak istiyorsanız A’2 ve B1 sınavlarından geçer not almanız gerekmektedir.

Avusturya Aile Birleşimi başvurusu nereye yapılır?

Avusturya aile birleşimi başvuruları Avusturya Konsolosluğuna yapmaktadır. Benzer şekilde D tipi ve ulusal vize başvuruları ve uzun süreli vize başvuruları da Avusturya Konsolosluğuna doğrudan yapılmaktadır.

Avusturya aile birleşimi vizesi ne zaman çıkar?

Avusturya aile birleşimi başvuruları için gereken evraklar prosedüre uygun şekilde hazırlandığı takdirde, Avusturya konsolosluğu ek evrak talebinde bulunmadığı sürece genellikle 6 ay sonunda sonuçlanır. Ancak Avusturya aile birleşimi başvuruları 

 

Avusturya çalışmaya gidenlerin Aile Birleşimi için gerekli evraklar

Bu oturum izni başvuruları Avusturya’dan oturum izniyle ikamet eden eşler veya evli olmayan çocukları için geçerlidir:

• Rotasyon hizmetlisi

• Sanatçı

• Öğrenci

• Araştırmacı

• Müstesnalı çalışan

Not: Bu oturum izni iş sahibi, şirket tarafından gönderilen çalışan, öğrenci ve sosyal alanda görevli olan aile bireyleri için geçerli değildir ve sadece önceden evli olanlar için geçerliliğe sahiptir.
 

Avusturya Aile Birleşimi için gerekli evraklar

1) Türkiye’den giden kişiden istenen evraklar (orijinal+kopi):

a)Başvuru formu ve bir adet biyometrik fotoğraf (forma eklenecek)

b)Pasaportun işlenmiş sayfalarının fotokopisi

c) İkametgâh

d) Nüfus Cüzdanı sureti veya uluslararası doğum kayıt örneği

e) 1 aydan eski olmayacak Sabıka Kaydı (13 yasından büyükler için)

f) Evlilerden Evlenme Cüzdanı fotokopisi

2) Avusturya'dan gelecek evraklar:

a) Avusturya'da oturulacak evin kira kontratının asli ve fotokopisi veya varsa tapusu

b) Avusturya'da bulunan eşin son üç ayın maaş bordroları

c) Avusturya'da bulunan ve aile birleşimi için taahhüt eden kişinin noter tasdikli pasaport fotokopisi (Geçerli oturum izni sayfası dâhil)

d) Davet eden kişinin sigorta kartı fotokopisi

Yukarda istenen evraklar ile bu dosya 2 nüsha yani orijinal ve fotokopi halinde hazırlanması gerekir. Başvuru evraklarının iadesi yoktur.  Almanca olmayan evrakların Yeminli Noterden Almanca tercümesinin yapılmış olması gerekir. Avusturya Konsolosluğu ve Büyükelçiliği ek evrak talep edebilir.

Avusturya Vatandaşı ile aile birleşimi için gereken evraklar

Avusturya Vatandaşı ile Evli ve 18 yasını doldurmuş olan Türk vatandaşları oturum izni başvurularını doğrudan Avusturya’daki ilgili makama yapacaklardır. Bu durumda Avusturya Konsolosluğuna D vizesi (ulusal vize) için başvuruda bulunulması gerekmektedir. Avusturya D vize başvuruları ücretsizdir. D vize başvuru randevusu Avusturya Konsolosluğunun vize bölümünden alınmaktadır.

1) Türkiye’den giden kişiden istenen evraklar (orijinal ve fotokopi):

a) Doldurulmuş Başvuru formu ve forma eklenmiş bir adet biyometrik fotoğraf

b) Pasaport fotokopisi

c) ikametgâh

d) Uluslararası doğum kayıt örneği (veya Nüfus Cüzdanı sureti)

e) Evlilerden evlenme cüzdanı fotokopisi

f) Avusturya´da çalışmak istediğinize dair bir beyanname

g) Avusturya vatandaşı olan eşin vatandaşlık belgesi ve Pasaport fotokopisi

2) Avusturya'dan gelecek evraklar:

a) Avusturya'da oturulacak evin kira kontratının asli ve fotokopisi veya varsa tapusu

b) Avusturya'daki eşin son üç ayın maaş bordroları

c) Avusturya'da bulunan ve taahhüttü eden eşin noter tasdikli pasaport fotokopisi (Geçerli oturma izni sayfası dâhil)

d) Davet eden kişinin sigorta kartı fotokopisi

Yukarıda belirlenen evraklarla Avusturya Konsolosluğuna oturum vizesi başvurusunda bulunup sonucu Türkiye’de bekleyebilirsiniz. Başvurunuzun sonucunu Avusturya Konsolosluğu vize bölümü sizinle iletişime geçerek verir.  Avusturya aile birleşiminin sonuçlanması 2-3 aylık bir zaman zarfında olmaktadır. Avusturya özel aile birleşimi başvuru formunu Avusturya Başkonsolosluğunun Vize Bölümünden temin edebilirsiniz. Oturum izni başvuruları için ödenecek ücreti Konsolosluktan öğrenebilirsiniz. Başvuru ücreti başvurudan önce yapılmalıdır aksi taktirde başvurunun işlem görmez veya reddedilir.

Avusturya Aile birleşimi başvuruları için yabancı dildeki tüm evrakların noter tasdikiyle Almanca Tercümesinin yapılmış olması gerekmektedir.

Türk Vatandaşı ile Aile Birleşimi için Gereken evraklar

Bu tür bir basuru için sadece Avusturya Başkonsolosluğunun Vize Bölümünden temin edebileceğiniz özel başvuru formu mevcuttur. Başvuru formunu eksiksiz doldurmanız ve tekrardan Başkonsolosluğa teslim etmeniz gereklidir.

1) Türkiye’den giden kişiden istenen evraklar (orijinal+ kopi):

a)Başvuru formu ve forma yapıştırılmış bir adet biyometrik fotoğraf

b)Pasaport fotokopisi

c) ikametgâh

d) Nüfus Cüzdanı sureti veya uluslararası dogum kayıt örnegi

e) 1 aydan eski olmayacak Sabıka Kaydı (13 yasından büyükler için)

f) Evlilerden Evlenme Cüzdanı fotokopisi

Not: Gerektiğinde Almanca lisan bilgisinin gösteren belgeler ibraz edilir (sertifika belgesi, diploma vs.)

2) Avusturya'dan gelecek evraklar:

a) Avusturya'da oturulacak evin kira kontratının asli ve fotokopisi veya varsa tapusu

b) Avusturya'da bulunan kişinin son üç ayın maaş bordroları

c) Avusturya'da bulunan ve taahhüdü eden kişinin noter tasdikli pasaport fotokopisi

(Geçerli oturma müsaadesi sayfası dahil)

d) Davet eden kişinin sigorta kartı fotokopisi

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 09
Cep: 0 532 476 25 16
avrupa@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 09
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 09
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 26
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
Tel: + 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com