Çocuklar İçin Avusturya Vatandaşlığı

Ailede ebeveynlerden biri 2. bölümde belirtilen koşulları yerine getiriyorsa, eş ve çocuklar da verecekleri dilekçelerle birlikte Avusturya vatandaşlığına geçebilirler. Vatandaşlığa geçmek için gerekli oturum süresi, eş ve çocuklarda daha düşük tutulmuştur. Örneğin eşlerde, eğer ailenin müşterek yaşamı en az iki yıldır Avusturya'da sürüyorsa, 4 yıllık oturum süresi yeterli kabul edilmektedir. Çocuklarda ise Avusturya'da 3 yıllık oturum süresi yeterlidir. Eğer çocuk 6 yaşından küçükse, yaşının yarısına denk süreyi Avusturya'da ailesi ile birlikte geçirmiş olması yeterlidir.
 
Yeterli Almanca bilgisi kural olarak hem eşten, hem çocuklardan beklenmektedir. Eğer diğer aile bireyleri yeterli Almanca biliyorsa eşin eğitim durumu ve diğer zorluklar da göz önüne alınarak, daha az bir Almanca bilgi düzeyi kabul edilebilmektedir. 16 yaşından küçük çocuklardan Anayasaya bağlılık açıklamasını imzalamaları istenmez.
 
16 yaşını doldurmuş çocukların dilekçeleri müstakil işlem görür ve tam ücret gerektirir. Ancak, 23 yaşın altındaki gençlerin başvurularında geçimini kendi geliriyle temin etme koşulu aranmaz. Yasalar bir aile içinde tek vatandaşlık prensibinin gerçekleşmesini (tüm aile bireylerinin beraberce Avusturya vatandaşı olmasını) desteklemektedir. Ancak bu zorunlu değildir. Koşulları yerine getiren bir ebeveyn Avusturya vatandaşlığına tek başına veya çocuklarıyla birlikte geçmekte serbesttir.


 

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 09
avrupa@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 09
keni@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 09
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 850 460 15 09
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2053
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5023
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com