Avusturya C Tipi Vize (Kısa Süreli)

Avusturya C Tipi Vize (Kısa Süreli)

Değerli ziyaretçimiz, bu makalemizde Avusturya C tipi vize (kısa süreli) hakkında merak ettiğiniz her bir detaya ulaşabilirsiniz.
Kişi başına 43 bin Dolarlık milli geliri bulunan Avusturya, Avrupa’nın zengin ülkelerinden biridir. Başkenti Viyana, Avusturya’nın kültür ve ekonomisinde önemli bir şehirdir.

Alp Dağları’na konumlanmış olan Avusturya, ayrıca bir Orta Avrupa ülkesidir. Batısında İsviçre ve Liechtentein, doğusunda Slovakya ve Macaristan, kuzeyinde Almanya ve Çek Cumhuriyeti, güneyinde ise Slovenya ve İtalya bulunan Avusturya, seyahat edilmek istenecek parlak ülkelerden biridir. Özellikle Avrupa’nın kültürel kesişiminde bulunan ve Viyana ile birlikte bu kültürel zenginliği tüm Avrupa ile paylaşan Avusturya, turistik ve ticari anlamda dikkat çekmektedir.

Avusturya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, vize randevularını yetkili vize başvuru merkezlerinden yapmaları gerekmektedir. Avusturya da Schengen bölgesindeki ülkelerden biridir.

Vize randevu işlemi de zorunlu Schengen vize prosedürleri arasında yer almaktadır. Bir başka deyişle, Avusturya’ya seyahat edecek vatandaşlar, Schengen ülkelerinden birinin vatandaşı değillerse ve seyahatlerinin süresi 180 günlük süreçte 90 günü aşmıyorsa Avusturya vizesi almak zorundadır.

Umumi (Bordo) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Schengen vizesi almalıdır. Diplomatik (sityah/ kırmızı), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport sahipleri ise, 180 günlük süreçte 90 günü aşmayan Avusturya seyahatlerinde vizeden muaftır.
Avusturya vizesi hakkında genel ve detaylı bilgi almak için internet sitemizin ilgili linklerini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Avusturya C Tipi Vize Başvurusu

Schengen vizesi de denilen C tipi yani kısa süreli vize türü, 180 günlük süreçte 90 günü aşmayan seyahatler için alınması gereken vizedir. Eğer Avusturya’ya 90 günü aşmayan bir seyahate çıkmak istiyorsanız, Avusturya, Schengen vize kurallarına tabii bir ülke olduğundan Schengen başvurusunda bulunmalısınız.

Avusturya kısa süreli vize, seyahatin amacına göre turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, öğrenci, kültürel, şoför ve transit vize olmak üzere sıralanmaktadır. Avusturya C tipi başvurusu, vizenizi hangi amaçla yapacaksanız o türün şartlarına göre yapılmalıdır.

Avusturya’ya gerçekleştireceğiniz seyahat turistik ve kültürel amaçlı ise turistik vize; fuar ve iş toplantıları gibi ticari amaçlar içeriyor ise ticari vize; kısa süreli eğitim amaçlı ise öğrenci vizesi; Avusturya’da oturumu ya da vatandaşlığı bulunan aile, akraba ve arkadaş ziyareti amaçlı ise aile ve arkadaş ziyareti vizesi gibi türlere göre vize başvurusunda bulunulmalıdır.

Avusturya C tipi vize başvurusu, konsoloslukların yetkilendirdiği danışmanlık firmaları ve acenteler tarafından kabul edilmektedir. Uzun ve yorucu olabilen vize başvuru süreçlerinde bu vize başvuru merkezleri bir nevi sizin yol arkadaşınız olacaktır. Ancak Avusturya vizenizin gerektirdiği başvuru evraklarını toparlayıp başvurunuzu şahsen yapmalısınız.

Başvuru merkezleri, yanlış veya güncel olmayan evrak sorunları ile karşılaşmadan randevunuzu daha kolay almanızı sağlamaktadır. Ancak elbette hiçbir vize başvuru merkezi vizenizin onayını garanti etmez. Tüm sorumluluk konsolosluk inisiyatifindedir.

Avusturya C Tipi Vize (Kısa Süreli) Türleri

Schengen vizesi de denilen Avusturya C tipi vize (kısa süreli) türlerini maddeler halinde sıralayalım.

  • Avusturya Turistik Vize
  • Avusturya Ticari Vize
  • Avusturya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
  • Avusturya Kültürel Vize
  • Avusturya Erasmus Vizesi
  • Avusturya Şoför Vizesi
  • Avusturya Transit Vize

dilerseniz internet sitemizin ilgili linkini ziyaret ederek Avusturya vize türleri hakkında da detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Avusturya Turistik Vize

Avusturya’ya, turistik amaçla ve 180 günlük süreçte 90 günü aşmayacak bir seyahate çıkmak için başvurmanız gereken vize türü, Avusturya turistik vize olarak tanımlanmaktadır. Bu vize türü, seyahat acentesi aracılığıyla bir tura katılma veya uçak ve otel rezervasyonlarının kişi tarafından temin edilmesiyle turistik amaçla Avusturya’ya seyahat etmek isteyen vatandaşlar için verilir.

Avusturya tam bir tatil ülkesidir. Kış insanıysanız Avusturya Alpleri’nde kayak yapmak için kış aylarında, doğanın uyanışını Avusturya’da karşılamak isterseniz de bahar aylarında seyahatinizi planlayabilirsiniz.

Planladığınız seyahat tarihinden en az 3 ay, en fazla 4 hafta öncesine kadar Avusturya turistik vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Turistik vize ile Avusturya’ya giriş yaptığınızda ülkede herhangi bir işte çalışmanız yasaktır.

Ayrıca onaylanmış vizeniz, diğer Schengen ülkelerine giriş izni vermemektedir. Avusturya’ya girişiniz sınır kontrolüyle sağlanacaktır. Onay almış vizenizin sınırda reddedilme ihtimali de vardır.

Vize başvuru işlemleriniz seyahatinizin niteliğine bağlı olmak üzere, 6 ila 14 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Bazı özel durumlarda birkaç hafta da sürebilir. Zira başkonsolosluk her daim ek belgeler talep etme hakkına sahiptir.

Ayrıca tamamlanmamış ya da çelişkili evraklarınız da süreci uzatacaktır. Avusturya turist vizesi ücreti Euro olarak nakit şeklinde tahsil edilmektedir. Vizenizin reddedilmesi durumunda da alınan vize ücreti iade edilmeyecektir.

Avusturya Turistik Vize için Gerekli Evraklar

Şunu belirtmek isteriz ki, yabancı dildeki tüm evraklarınızı mutlaka Almanca veya İngilizce tercüme ettirmiş olmalısınız. Bunun yanında başvuru sahibinin mesleki durumuna göre değişkenlik gösteren eklenecek evrakların varlığının altını çizerek rutin evrakları maddeler halinde sıralamak isteriz.

  • El yazısıyla ve büyük harflerle yazılarak, doğru, eksiksiz ve çelişkisiz bilgilerle doldurularak vize başvuru sahibi tarafından imzalanmış vize başvuru formu
  • Süresi 10 yılı aşmayan ve seyahat bitiminde geçerliliği 3 ay daha devam eden pasaportunuz bulunmalıdır.
  • Bununla birlikte güncel ve eski pasaportunuzun ve daha önce aldığınız vizelerin fotokopilerini de vize başvurunuza eklemiş olmalısınız.
  • Avusturya biyometrik kurallarında, arka planı aydınlık, 35x45 mm boyutunda, kişinin yüzü, alnı, kulağı ile boynunun açık ve net bir şekilde göründüğü, en az 6 ay önce çekilmiş, 2 adet renkli biyometrik fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalı. Diğerini ise başvuru dosyanıza ekleyiniz.
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Uçak tren veya otobüs seyahatlerinde gidiş ve dönüş olmak üzere rezervasyon belgeleri ile tüm seyahati kapsayacak otel rezervasyonu belgesi
  • En az 30 bin Euro teminatlı, tüm Schengen ülkelerinde geçerli seyahat sağlık sigortası

Avusturya Ticari Vize

Avusturya’ya, iş toplantıları ya da fuarlara katılmak veya iş sözleşmesi imzalamak gibi ticari amaçlarla gerçekleştirilen, 180 günlük süreçte 90 günü aşmayan seyahatler için alınması gereken vize türü, Avusturya ticari vize olarak tanımlanmaktadır.

Schengen vizesi başvurunuzu yine vize başvuru merkezlerinden yapmanız gerekmektedir. Avusturya, vize başvuru merkezleri için bölge sınırlaması uygulamaktadır. Avusturya vize başvurusunda bulunmak istiyorsanız, burada ticari vize için olmak üzere, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep, Bodrum ve Trabzon’daki başvuru merkezlerinden ikametgâhınızı kapsayan şehre göre başvurunuzu yapabilirsiniz.

Ticari vize alıyor olmanız size Avusturya’da herhangi bir işte çalışma hakkı vermez. Planladığınız seyahat tarihinden en az 3 ay, en fazla 4 hafta öncesine kadar Avusturya ticari vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Ayrıca onaylanmış vizeniz, diğer Schengen ülkelerine giriş izni vermemektedir. Avusturya’ya girişiniz sınır kontrolüyle sağlanacaktır. Onay almış vizenizin sınırda reddedilme ihtimali de vardır.

Vize başvuru işlemleriniz seyahatinizin niteliğine bağlı olmak üzere, 6 ila 14 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Başkonsolosluğun her daim ek belgeler talep etme hakkı bulunmaktadır. Ayrıca tamamlanmamış ya da çelişkili evraklarınız da süreci uzatacaktır. Avusturya ticari vize ücreti Euro olarak nakit şeklinde ödenmelidir. Vizenizin reddedilmesi durumunda da alınan vize ücreti iade edilmeyecektir.

Avusturya Ticari Vize için Gerekli Evraklar

Yabancı dildeki tüm evraklarınızı mutlaka Almanca veya İngilizce tercüme ettirmiş olmanız elzemdir. Bunun yanında başvuru sahibinin mesleki durumuna göre değişkenlik gösteren eklenecek evrakların varlığının yine altını çizerek, rutin evrakları maddeler halinde sıralayalım.

  • El yazısıyla ve büyük harflerle yazılarak, doğru, eksiksiz ve çelişkisiz bilgilerle doldurularak vize başvuru sahibi tarafından imzalanmış vize başvuru formu
  • Süresi 10 yılı aşmayan ve seyahat bitiminde geçerliliği 3 ay daha devam eden pasaportunuz bulunmalıdır. Bununla birlikte güncel ve eski pasaportunuzun ve daha önce aldığınız vizelerin fotokopilerini de vize başvurunuza eklemiş olmalısınız.
  • Avusturya biyometrik kurallarında, arka planı aydınlık, 35x45 mm boyutunda, kişinin yüzü, alnı, kulağı ile boynunun açık ve net bir şekilde göründüğü, en az 6 ay önce çekilmiş, 2 adet renkli biyometrik fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalı. Diğerini ise başvuru dosyanıza ekleyiniz.
  • Banka imza sirküleri
  • GVE ve Eve davetiyesi yok ise, işveren tarafından genel masrafların karşılanacağına dair taahhüt ve konaklama bilgileri
  • Başvuran eğer yeterli imkânı olduğunu gösteremiyorsa, Avusturya’daki kurum veya şirket, EVE veya GVE beyanında bulunabilir.
  • Banka hesap özetiniz (Maaşınızın yattığı, son 3 aylık hesap hareketliliğinizi içeren, en az 35.000 TL bakiyesi bulunan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle birlikte sunulmalı) Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Seyahat nedeni, seyahat tarihi, başvuruda bulunan kişinin adı, doğum tarihi ve pasaport numarası, çalıştığı şirketin adı, adresi ve gerektiğinde tescil kayıt numarasının yer aldığı, Avusturya’daki şirketten gelen davet yazısı
  • Uçak tren veya otobüs seyahatlerinde gidiş ve dönüş olmak üzere rezervasyon belgeleri ile tüm seyahati kapsayacak otel rezervasyonu belgesi
  • Özel araçla seyahat ediyorsanız, uluslararası sürücü belgesi ile yol güzergâhının ayrıntılı ibrazı ve araç ruhsat fotokopisi
  • Fuar veya sergilere katılacaksanız bilet ve katılım belgeleri
  • En az 30 bin Euro teminatlı, tüm Schengen ülkelerinde geçerli seyahat sağlık sigortası

Avusturya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Avusturya’da bulunan ailesini, arkadaşını veya akrabasını ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vize, Avusturya aile ve arkadaş ziyareti vizesi olarak tanımlanmaktadır. Bu vizeye başvuruda bulunabilmek için mutlaka Avusturya’da bulunan yakınınızdan, Avusturya’da ikamet ettiği bölgenin yetkili kurumundan onaylattığı orijinal davet yazısı almış olmanız gerekmektedir.

Bu davetin süresi 3 aydır. Arka yüzünde 3 aylık olduğu belirtilen davet yazınız bulunuyorsa, seyahat tarihinizden bir gün önce başlayan ve bir gün sonra biten 3 aylık uluslararası geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmalı ve Avusturya’da kaldığınız süre boyunca da yanınızdan ayırmamalısınız.

Belirtmekte fayda var ki, Avusturya’dan alınan bu davet yazısı bir vize değildir. Avusturya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvuru dosyanızda bulunması gereken bir belgedir. Olması vizenizin onaylanacağını garanti etmez.

Avusturya aile ve arkadaş ziyaret vizesi başvuru işlemlerinize seyahat tarihinizden en az 4 hafta önce başlamanızı tavsiye ederiz. Schengen vizeleri için başvuru yapılabilecek en uzun süre 90 gündür. Seyahat tarihinize 2 haftadan daha az bir süre kalmışsa, vizenizin yetişemeyebileceğini hatırlatmak isteriz. Ayrıca Avusturya konaklaması ve ulaşım için vize başvuru işlemleriniz sonuçlanmadan ödeme yapmamanızı tavsiye ederiz. Ancak ön rezervasyon yaptırarak belgelerinizi başvuru dosyanıza eklemeniz yerinde olacaktır.

Vize başvuru işlemleriniz seyahatinizin niteliğine bağlı olmak üzere, 6 ila 14 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Bazı özel durumlarda birkaç hafta da sürebilir. Zira başkonsolosluk her daim ek belgeler talep etme hakkına sahiptir. Ayrıca tamamlanmamış ya da çelişkili evraklarınız da süreci uzatacaktır.

Avusturya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi için Gerekli Evraklar

Yabancı dildeki tüm evraklarınızı mutlaka Almanca veya İngilizce tercüme ettirmiş olmalısınız. Bunun yanında başvuru sahibinin mesleki durumuna göre değişkenlik gösteren eklenecek evrakların varlığının altını çizerek rutin evrakları maddeler halinde sıralayalım.

  • El yazısıyla ve büyük harflerle yazılarak, doğru, eksiksiz ve çelişkisiz bilgilerle doldurularak vize başvuru sahibi tarafından imzalanmış vize başvuru formu, en önemli evraklarınızdan biridir. Forma cep telefonu ve mail adresinizi de mutlaka ekleyin.
  • Avusturya’da bulunan yakınınızdan gelen onaylı davet yazısı
  • Süresi 10 yılı aşmayan ve seyahat bitiminde geçerliliği 3 ay daha devam eden pasaportunuz bulunmalıdır. Bununla birlikte güncel ve eski pasaportunuzun ve daha önce aldığınız vizelerin fotokopilerini de vize başvurunuza eklemiş olmalısınız.
  • Avusturya biyometrik kurallarında, arka planı aydınlık, 35x45 mm boyutunda, kişinin yüzü, alnı, kulağı ile boynunun açık ve net bir şekilde göründüğü, en az 6 ay önce çekilmiş, 2 adet renkli biyometrik fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalı. Diğerini ise başvuru dosyanıza ekleyiniz.
  • Akraba ziyaretinde bulunacaksanız tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Uçak tren veya otobüs seyahatlerinde gidiş ve dönüş olmak üzere rezervasyon belgeleri
  • Konaklama için EVE davetiyesi gerekmektedir. Yoksa otel rezervasyonu veya Avusturya’daki yakınınızın davet yazısı, pasaport fotokopisi, kira kontratı ve ikamet sureti
  • Özel araçla seyahat ediyorsanız, uluslararası sürücü belgesi ile yol güzergâhının ayrıntılı ibrazı ve ruhsat fotokopisi
  • En az 30 bin Euro teminatlı, tüm Schengen ülkelerinde geçerli seyahat sağlık sigortası

Avusturya vatandaşlık şartları konusunda bilgi edinmek için lütfen internet sitemizi ziyaret edin.

Avusturya Vizesi Evrakları için Tılayınız

Avusturya Kültürel Vize

Avusturya’da kültürel etkinlikler, sportif faaliyetler veya konferans ve kongre gibi organizasyonlara katılacak kimselerin alması için gerekli olan bu vize türü, Avusturya kültürel vize olarak tanımlanmaktadır.

Eğer işlem sürecinizin uzamasını istemiyorsanız, bu kategoriye ait gerekli evrakları doğru ve eksiksiz bir şekilde sunmalı ve Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu’nun ek evrak talep etme hakkının bulunduğunu unutmamalısınız. Ayrıca bu vize de size Avusturya’da çalışma izni vermez.

Planladığınız seyahat tarihinden en az 3 ay, en fazla 4 hafta öncesine kadar Avusturya kültürel vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Vize başvuru işlemleriniz seyahatinizin niteliğine bağlı olmak ve konsolosluğun ek evrak veya mülakat talepleri, resmi gün ve tatiller ile yoğun dönemlere göre değişiklik göstermek üzere, 7 ila 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Verilen kararlar tamamen konsolosluğun inisiyatifindedir. Vizenizin reddedilmesi durumunda başvurunuzu yenileyebilirsiniz. Ancak süreç baştan başlayacak ve vize ücretiniz iade edilmeyecektir.

Avusturya Kültürel Vize için Gerekli Evraklar

Yabancı dildeki tüm evraklarınızı mutlaka Almanca veya İngilizce tercüme ettirmiş olmanız elzemdir. Bunun yanında başvuru sahibinin mesleki durumuna göre değişkenlik gösteren eklenecek evrakların varlığının altını çizerek Avusturya kültürel vize için gerekli rutin evrakları maddeler halinde sıralayalım.

  • El yazısıyla ve büyük harflerle yazılarak, doğru, eksiksiz ve çelişkisiz bilgilerle doldurularak vize başvuru sahibi tarafından imzalanmış vize başvuru formu,
  • Süresi 10 yılı aşmayan ve seyahat bitiminde geçerliliği 3 ay daha devam eden pasaportunuz bulunmalıdır. Bununla birlikte güncel ve eski pasaportunuzun ve daha önce aldığınız vizelerin fotokopilerini de vize başvurunuza eklemiş olmalısınız.
  • Avusturya biyometrik kurallarında arka planı aydınlık, 35x45 mm boyutunda, kişinin yüzü, alnı, kulağı ile boynunun açık ve net bir şekilde göründüğü, en az 6 ay önce çekilmiş, 2 adet renkli biyometrik fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalı. Diğerini ise başvuru dosyanıza ekleyiniz.
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Kültürel etkinlik veya kongreye katılımda, etkinliği düzenleyen firmanın davetiyesini veya kültürel hizmet sağlayıcısı ile imzalanan sözleşme veya yaratıcı bir eserde yer almaya hak kazanmış kimseler için gönderilmiş davetiye
  • Spor etkinliklerine katılıyorsanız Avusturyalı spor kulübünün davetiyesi ya da spor etkinliğine katılım onay belgesi veya masraf üstlenme onay belgesi veya EVE bulunmalıdır.
  • Ayrıca Türk spor kulübünün Avusturya’da bir spor etkinliğine katılacağına dair yazılı bir onay belgesi de bulunmalıdır. Gerektiğinde Türk spor kulübünün masraf üstlenme onay belgesi ve hesap özeti de belgelere eklenmelidir.
  • Uçak tren veya otobüs seyahatlerinde gidiş ve dönüş olmak üzere rezervasyon belgeleri ile tüm seyahati kapsayacak otel rezervasyonu belgesi
  • Özel araçla seyahat ediyorsanız, uluslararası sürücü belgesi ile yol güzergâhının ayrıntılı ibrazı ve ruhsat fotokopisi
  • En az 30 bin Euro teminatlı, tüm Schengen ülkelerinde geçerli seyahat sağlık sigortası

Avusturya Erasmus Vizesi

Avrupa Birliği destekli bir eğitim programı olan Erasmus programı ile Avusturya’daki eğitim kurumlarında 180 günlük süreçte 90 günü aşmayan kısa süreli eğitim almak için alınması gereken vize türü, Avusturya Erasmus vizesi olarak tanımlanmaktadır.

Diğer kısa süreli Avusturya vizelerinde olduğu gibi Erasmus vizesi de Schengen vizesi kapsamındadır. Ve bordo pasaport dışında kalan tüm pasaportlar bu vizeden muaf tutulmuştur. Bunun yanında eğer eğitim sürecinizin 90 günden uzun olacağı bir eğitime katılmak istiyorsanız, Avusturya D tipi (uzun süreli) vizelerden biri olan Avusturya öğrenci vizesine başvurmanız gerekmektedir.

Hazırlamanız gereken evrakları vize başvuru merkezinize ulaştırıp dosya aşamanızı tamamladıktan sonra parmak izi kaydınızı yaptırmanız gerekir. 5 yılda bir yenilenmesi şart olan bu biyometrik işlem tüm Schengen grubu vizelerde yapılmaktadır. Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra Erasmus vizenizin başvuru sonuçlanma süresi ortalama 7 ila 15 iş günüdür.

Vize başvuru kararı tamamen konsolosluğun inisiyatifindedir. Vizenizin reddedilmesi durumunda yeniden başvuru hakkınız olmakla birlikte vize ücret iadesi yapılmayacaktır.

Avusturya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği resmi vize başvuru merkezlerine online randevuyla yapılan başvurudan sonra ortalama işlem süresi randevudan sonra da 10 ila 15 iş günü sürmektedir. Verilen bu vize ile herhangi bir işte çalışmanız yasaktır.

Avusturya Erasmus Vizesi için Gerekli Evraklar

Yabancı dildeki tüm evraklarınızı mutlaka Almanca veya İngilizce tercüme ettirmiş olmanız gerekmektedir. Bunun yanında başvuru sahibinin amacına göre değişkenlik gösteren eklenecek evrakların varlığının altını çizerek Avusturya Erasmus vizesi için gerekli rutin evrakları maddeler halinde sıralayalım.

  • El yazısıyla ve büyük harflerle yazılarak, doğru, eksiksiz ve çelişkisiz bilgilerle doldurularak vize başvuru sahibi tarafından imzalanmış vize başvuru formu,
  • Süresi 10 yılı aşmayan ve seyahat bitiminde geçerliliği 3 ay daha devam eden pasaportunuz bulunmalıdır. Bununla birlikte güncel ve eski pasaportunuzun ve daha önce aldığınız vizelerin fotokopilerini de vize başvurunuza eklemiş olmalısınız.
  • Avusturya biyometrik kurallarında arka planı aydınlık, 35x45 mm boyutunda, kişinin yüzü, alnı, kulağı ile boynunun açık ve net bir şekilde göründüğü, en az 6 ay önce çekilmiş, 2 adet renkli biyometrik fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalı. Diğerini ise başvuru dosyanıza ekleyiniz.
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Türkiye’deki ve Avusturya’daki üniversitelerden alınan yazılı belgeler

Avusturya Şoför Vizesi

Avusturya ülke sınırları içerisinde 180 günlük süreçte 90 günü aşmayacak şekilde kısa süreli taşımacılık ya da nakliyecilik yapmak üzere çalışacak vatandaşların alması gereken vize türü, Avusturya şoför vizesi olarak tanımlanmaktadır.

Yine bir Schengen vize türü olan bu vizenin, turistik ya da ticari amaçlar gibi sebeplerle alınmış diğer kısa süreli vize türlerinden farklılık göstermekle birlikte, hazırlanması gereken zorunlu evraklarda da farklılık bulunmaktadır. Bordo pasaport dışında kalan pasaport sahipleri yine bu vizeden de muaftır.

Avusturya C Tipi Vize (Kısa Süreli) kapsamında olan Şoför vizesine başvuruda bulunanlar, vize başvuru formlarını konsolosluğun yetkilendirdiği başvuru merkezinin resmi internet sitesi üzerinden online olarak doldurmalıdır.

Ayrıca Schengen vize kuralları gereği biyometrik işlemler kapsamında parmak izi kaydı bulunmayanlar, 5 yıl boyunca sistemde kayıtlı olacağı bilinmek üzere, konsolosluklarca yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerinde parmak izleri kaydını yaptırmak zorundadır. Avusturya şoför vizesi başvuruları ortalama 7 ila 15 gün içinde sonuçlanmaktadır. Vize kararı yine kesinlikle Avusturya Konsolosluğu’nun inisiyatifindedir.

Avusturya Şoför Vizesi için Gerekli Evraklar

Avusturya şoför vizesi için gerekli evraklar listesini maddeler halinde verelim.

  • El yazısıyla ve büyük harflerle yazılarak, doğru, eksiksiz ve çelişkisiz bilgilerle doldurularak vize başvuru sahibi tarafından imzalanmış vize başvuru formu,
  • Süresi 10 yılı aşmayan ve seyahat bitiminde geçerliliği 3 ay daha devam eden pasaportunuz bulunmalıdır. Bununla birlikte güncel ve eski pasaportunuzun ve daha önce aldığınız vizelerin fotokopilerini de vize başvurunuza eklemiş olmalısınız.
  • Ayrıca pasaportunuzun an az 2 adet boş sayfası bulunmalı ve sayfalarında herhangi bir yırtık ve eksik söz konusu olmamalıdır.
  • Avusturya biyometrik kurallarında arka planı aydınlık, 35x45 mm boyutunda, kişinin yüzü, alnı, kulağı ile boynunun açık ve net bir şekilde göründüğü, en az 6 ay önce çekilmiş, 2 adet renkli biyometrik fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalı. Diğerini ise başvuru dosyanıza ekleyiniz.
  • Avusturya’daki şirket veya kurum EVE veya GVE beyanında bulunmalıdır.
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Şirketin garanti belgesi ve üyesi ise UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) garanti belgesi
  • Şoförün ulusal ve uluslararası sürücü belgesi
  • Çalışanın 3 aylık maaş bordrosu ve SGK’lı ise giriş bildirgesi ile SGK hizmet dökümü
  • Detaylı seyahat rotası
  • İşveren tarafından antetli kâğıda; işverenin açık adresi ve telefon numarası, çalışanın göreve başlama tarihi, şirket içindeki pozisyonu ve izinli olduğu gün sayısı, imzalayan yetkilinin adı, soyadı ve görevi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, vergi levhası ile C2 sertifikasının yer aldığı, Almanya veya İngilizce olması zorunlu olmak üzere, çalışma belgesi yazılmalıdır.

Avusturya Transit Vize

Avusturya üzerinden başka bir ülkeye seyahat ederken yapılacak transit hava yolculukları ve aktarmalar için bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vize türü, Avusturya transit vize olarak tanımlanmaktadır. Avusturya C Tipi Vize (Kısa Süreli) kapsamındadır.

Diğer pasaport sahipleri ise, yine bu kısa süreli vizeden de muaftır. Kısa süreli bir vize olan transit vize için de hazırlanması gereken zorunlu evraklar söz konusudur ve bu vize, aynı zamanda bir Schengen vizesidir. Ve vizenizin onayıyla ilgili tüm yeki Avusturya Konsolosluğu’nun inisiyatifindedir. Başvuru belgelerinin eksiksiz sunulmuş olması dahi vizenizin onaylanacağı anlamına gelmez.

Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerinden başvurusu yapılan Avusturya transit vize için hazırlamış olduğunuz belgeleri hizmet bedelini ödemeniz karşılığında kargo ve kurye hizmetlerinden yararlanarak ulaştırabilirsiniz. Doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırladığınız belgelerden sonra alınan randevular, yine sizin onayınıza sunulacaktır. Bir sonraki adım parmak izinizi tanımlamaktır.

Avusturya Transit Vize için Gerekli Evraklar

Avusturya transit vize için gerekli evrakları maddeler halinde açıklayalım.

  • Süresi 10 yılı aşmayan ve seyahat bitiminde geçerliliği 3 ay daha devam eden pasaportunuz bulunmalıdır. Bununla birlikte güncel ve eski pasaportunuzun ve daha önce aldığınız vizelerin fotokopilerini de vize başvurunuza eklemiş olmalısınız.
  • Avusturya biyometrik kurallarında arka planı aydınlık, 35x45 mm boyutunda, kişinin yüzü, alnı, kulağı ile boynunun açık ve net bir şekilde göründüğü, en az 6 ay önce çekilmiş, 2 adet renkli biyometrik fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalı. Diğerini ise başvuru dosyanıza ekleyiniz.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Asıl gidilecek ülke için alınmış vize veya oturma izni
  • Banka hesap özetiniz (Maaşınızın yattığı, son 3 aylık hesap hareketliliğinizi içeren, en az 35.000 TL bakiyesi bulunan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle birlikte sunulmalı) Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.Özel araçla seyahat ediyorsanız, uluslararası sürücü belgesi ile araç ruhsat fotokopisi
  • Uçak bileti rezervasyonu
  • En az 30 bin Euro teminatlı, tüm Schengen ülkelerinde geçerli seyahat sağlık sigortası

İnternet sitemizden ilgili linkleri ziyaret ederek Avusturya konsoloslukları hakkında detaylı bilgi almanızı tavsiye ederiz.

Avusturya C Tipi Vize Şartları Nelerdir?

  • Avusturya Konsolosluğu’na yapılacak bireysel vize başvuruları kabul edilmemektedir. Vize başvuruları, konsolosluğun yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerine yapılmalıdır.
  • Seyahat edecek kişinin pasaportunun, 10 yıldan daha önce alınmış, seyahat bittikten sonra 3 ay daha geçerliliği devam ediyor ve en az 2 sayfasının Avusturya vizesi için boş olması gerekmektedir. Ayrıca pasaport yırtık ya da hasar görmüş olamaz.
  • Başvuruda kullanılan fotoğraf en az 6 ay önce ve Schengen vizesi kurallarına uygun çekilmiş olması gerekmekle birlikte, daha önceki Schengen vizelerinde kullanılmamış olması gerekmektedir.
  • Avusturya C tipi vize (kısa süreli) başvurusunda bulunacak kişiler, seyahat edecekleri tarihten en geç 15 gün, en erken ise 2 ay öncesine kadar başvuru yapmalıdır.
  • Schengen vizesini son 5 yıl içinde almış, ancak parmak iziniz alınmamışsa, Avusturya kısa süreli vizesi başvurusunda bulunurken parmak izi vermeniz elzemdir.

Avusturya C Tipi Vize Başvurusu için Gerekli Belgeler

Sigortalı çalışanlar, esnaf sanatkârlar ve serbest meslek çalışanları, öğrenciler, işverenler, emekliler ve işsizler Avusturya C tipi vize (kısa süreli) başvurusu için gerekli belgeleri tamamlamakla mükelleftir. Seyahat amacınıza ve ona uygun vize türüne göre de değişkenlik gösterecek bu belgelerden rutin olanları maddeler halinde açıklayalım.

Avusturya Vize Başvuru Formu

El yazısıyla ve büyük harflerle yazılarak, doğru, eksiksiz ve çelişkisiz bilgilerle doldurularak vize başvuru sahibi tarafından imzalanmış vize başvuru formu, en önemli evraklarınızdan biridir. Forma cep telefonu ve mail adresinizi de mutlaka ekleyin.

Pasaport

Süresi 10 yılı aşmayan ve seyahat bitiminde geçerliliği 3 ay daha devam eden pasaportunuz bulunmalıdır. Bununla birlikte güncel ve eski pasaportunuzun ve daha önce aldığınız vizelerin fotokopilerini de vize başvurunuza eklemiş olmalısınız.

Fotoğraf

Avusturya biyometrik kurallarında arka planı aydınlık, 35x45 mm boyutunda, kişinin yüzü, alnı, kulağı ile boynunun açık ve net bir şekilde göründüğü, en az 6 ay önce çekilmiş, 2 adet renkli biyometrik fotoğraf. Bir tanesi başvuru formunun sağ üst köşesinde yer almalı. Diğerini ise başvuru dosyanıza ekleyiniz.

Kimlik Bilgileri

Nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği

Dilekçe

Konsolosluğa hitaben Almanca veya İngilizce olarak yazılmış ve seyahatin sebebini içeren vize talep dilekçesi

Rezervasyon Belgeleri

Uçak tren veya otobüs seyahatlerinde gidiş ve dönüş olmak üzere rezervasyon belgeleri ile tüm seyahati kapsayacak otel rezervasyonu belgesi

Araçla seyahat İçin Belgeler

Özel araçla seyahat ediyorsanız, uluslararası sürücü belgesi ile seyahat tarihlerini içeren yeşil sigorta ve araç ruhsat fotokopisi

Sigortalı Çalışan İçin Belgeler

  • Sigortalı çalışanların bağlı olduğu kurumdan alınmak üzere; çalışanın görevi, maaşı, izinli olduğu tarihler ile işe tekrar döneceğini belgeleyen ve seyahat masraflarını kimin karşıladığını belirten imzalı ve kaşeli izin mektubu
  • Sigortalı çalışanların maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesi
  • İşverenler için geçerli olmak üzere, şirketin antetli kâğıdına seyahatin amacı ve planı ile şirketteki pozisyonunun yazılı olduğu dilekçe

İşverenler İçin Belgeler

Yine işverenler için geçerli olmak üzere, ticaret odası sicil kaydı, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, vergi levhası ve son 1 yılın vergi beyanı ile imza sirküleri,

Öğrenciler İçin Belgeler

Güncel tarihli öğrenci belgesinin aslı ve fotokopisi

Sponsor Belgeleri

Seyahati gerçekleştirecek öğrenciye sponsor olan ebeveynin seyahatin masraflarını karşıladığını kanıtlayan taahhütname bulunmalıdır. Bununla birlikte ebeveynin ekonomik durumunu kanıtlayacak belgeler, iş evrakları ve pasaport fotokopisi de bu belgeye eklenmelidir.

Gelir Belgeleri

  • Son 3 aya ait ve bankadan son 1 hafta içinde alınmış banka hesap dökümü veya hesap cüzdanının orijinali ve fotokopileri ile banka kaşesi, yetkili imzası ve bankaya ait imza sirküleri ya da Avusturya kısa süreli vize başvurusunda bulunan kişi adına oluşturulan seyahat çekinin orijinali veya fotokopisi
  • Varsa Türkiye’deki ya da Avrupa’daki araç ruhsatı, tapu veya kira gelirleri gibi gayrimenkul belgeleri
  • En az 30 bin Euro teminatlı, tüm Schengen ülkelerinde geçerli seyahat sağlık sigortası

Avusturya Vizeni Bize Bırak

Avusturya ile ilgili sizden gelen sorular

0 sorudan en popüler 0 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

Avusturya için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp