Avusturya Öğrenci Vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • k. dönmez 26 Nis 2021, 22:40
    Merhaba, İzmir’de yaşıyorum, Avusturya öğrenci vizesi 2021 yılı için kabul aldım davet mektubum gönderildi. İzlemem gereken yol nedir başvuru işlemini nereye yapabiliyorum danışmanlık desteğinize ihtiyacım var bana yardımcı olur musunuz? İyi çalışmalar.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 26 Nis 2021, 22:40

    Merhabalar, Öğrenci vizesi Avusturya vize başvuruları bu yıl erasmus, lisans programları olan üniversite, yüksek lisans, master, doktora, staj ve dil okulları için vize başvuru işlemleriniz İstanbul Konsolosluğu veya Ankara Avusturya Büyükelçiliğinden kabul edilecektir. 90 gün üzeri seyahat süresi bulunan öğrenci vizeleri direk olarak her iki şehirde yer alan konsolosluklara yapılabilmektedir. D tipi Ulusal vize başvuruları kategorisinde yer alan öğrenci vize türleri aynı zamanda Avusturya Öğrenci Oturum İzni başvuruları olmaktadır. 90 gün altı öğrenim süresi bulunan seyahatleriniz için oturum iznine ihtiyacınız bulunmadığı için c tipi schengen öğrenci vize başvurularında bulunabileceksiniz. Vize başvurularınızın kabul edilebilmesi için öncelikle geçerliliği bulunan bir pasaporta sahip olmalısınız. Pasaport süreniz en az 3 ay olmalıdır. Ulusal vize başvuruları için 1 yıl olmasına dikkat edebilirsiniz.

    Vize başvuruları için gerekli belgeleri Konsolosluğun sizden istediği şekilde hazırlamalısınız. Öğrenci vizesi Avusturya için istenilen belgeler okulunuzdan tarafınıza gönderilen okul kabul mektubu (davetiye). Başvuru formu, hibe desteği almanız halinde kanıtlayıcı belge, yurt gibi kalış yerinizi kanıtlayan belge, eğitim görmüş olduğunuz okulunuz tarafından verilecek olan öğrenci belgeniz veya diplomanız gibi belgeleri temin etmelisiniz. Eğer bu seyahatte yeterli gelire sahip değilseniz ve 18 yaşını doldurmamış bir öğrenciyseniz size en yakın aile üyelerinizin sponsorluğunda bu seyahatinizi gerçekleştirebileceksiniz. Bunun için bazı belgelerin Konsolosluğa sunulması gerekecektir. Avusturya Öğrenci Oturum İzni başvurunuzun kabul edilebilmesi için ilgili birimlerden randevu talep etmelisiniz. Başvurunuz ulusal vize kategorisinde gerçekleşeceği için yüz yüze mülakat yapmanız için 2. bir randevu tarafınıza verilebilecektir. Sunacağınız birçok evrak İngilizce veya almanca diline tercüme ettirilmelidir.

    Vize Merkezi olarak gerekli olan tüm hizmetleri sizlere sağlayabiliriz. Başvurunuzu İstanbul veya ankara büyükelçiliğinde gerçekleştirebileceğiz. Avusturya öğrenci vizesi 2021 detaylı bilgi için bizlere 0 312 970 05 09 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla.

    Avusturya öğrenci vizesi 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp