Avusturya Transit Vize 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • k.kaan 26 Nis 2021, 23:11
    Avusturya aktarmalı olarak farklı bir ülkeye seyahat gerçekleştireceğim. Transit vize almama gerek var mı? Bana danışmanlık hizmeti verebilir misiniz reklam ajansı sahibiyim çok vaktim olmuyor işlemleri yürütmek için. Avusturya Transit Vize 2021 yılı başvuru şartları nelerdir kısaca bilgi rica ederim?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 26 Nis 2021, 23:11

    Merhaba, Avusturya’ya transit vize almanız gereken bazı koşullar bulunmaktadır. Her ülkenin havayolu sahası kullanılarak aktarmalı uçuşlarda kendi ülkesine ait geçerli transit vize isteyebilme hakkı bulunmaktadır. Bu koşullar asıl hedeflenen Ülkeye bağlı olmakla değişmektedir. Seyahat edeceğiniz ülke schengen ülkesi ise geçerli bir vizeniz bulunması gerektiği için ayrıca Avusturya Transit vizesi almanıza gerek olmayacaktır. Eğer bu ülke schengen ülkesi değil vize uygulaması bulunan farklı bir ülkeyse veya vize uygulaması bulunmayan bir ülkeyse transit vize almanız gerekebilecektir. Transit vize Avusturya havalimanında size ayrılan aktarma bölgesinden ayrılmamanız ve ikinci bir pasaport kontrolüne girmemeniz halinde kullanımı geçerli olmaktadır. 2 veya daha fazla aktarmalı uçuşlarda her ülkeye göre uçuşlar arası aktarma sürelerine bağlı olarak transit vize sunulması istenebilmektedir. Yapacağınız seyahatinizde Avusturya uçuşunuz ile asıl gidiş yapılacak ülke arasında uçuş saati önemli olmaktadır.

    Bazı ülkeler aktarma sürelerinin 12 saat içerisinde olması halinde ayrıca transit vize istemeyebilir. Ancak transit uçuş kurallarına uyulmasını istemektedir. Avusturya’ya transit vize kuralları, 2 uçuş arasında size ayrılan aktarma alanı bölgesinden çıkış yapmamanız halinde geçerli olmaktadır. Eğer havayolundan çıkar veya ikinci bir kontrole girerseniz, valizinizi alırsanız bu vize türünün geçerliliği bulunmayacaktır. Avusturya sınırlarında sunmanız gereken schengen vizesi tarafınızdan istenecektir. Geçerli bir schengen vizenizin olmaması halinde uçuşunuzun tamamlanmayacak ve geri gönderileceksiniz. Ayrıca sınır kuralları ihlallerinden ötürü ceza işlemi uygulanacaktır. Transit vize Avusturya vize başvuruları kısa süreli bir vize türü olmaktadır genelde tek veya çift girişli kullanım hakkına sahip olunmaktadır. Vize başvuruları oldukça dikkat ve zaman isteyen işlemler olduğu için yoğun iş temposu bulunan vatandaşların danışmanlık hizmeti alması tavsiye edilmektedir.

    Avusturya Transit Vize 2021 seyahatiniz hakkında ayrıntılı bilgi almak için bizleri 0212 970 05 09 arayabilirsiniz.

    Avusturya Transit Vize 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp