Macaristan vizesi kaç günde çıkar 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • HALE 15 Şub 2022, 15:23
    Macaristan vizesi kaç günde çıkar 2022 yılında işlemler kaç gün sürüyor? Yapacağım gezi için kaç gün önceden başvuru yapmam gerekir? Ben turistik seyahat edeceğim kuzenim oturum almak istiyor böyle olunca süre değişiyor mu?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 15 Şub 2022, 15:23

    Merhabalar;

    Başvuru yapan kişinin en çok sorduğu sorudur genelde süreç kısmı bu süreç alacağınız vize tipine göre değişiklik gösterir. Sonuçlanma süresi kesin bir sınırı yoktur. Macaristan Konsolosluğu tarafından Macaristan vizesi çıkma süresi maksimum 15 iş günü süresinde sonuçlanır. İş günü olarak hesaplanır. Kişinin seyahat planında bir sıkıntı olmaması için belirtilen kural dahilin de başvuru yapması gerekiyor bundan dolayı seyahat tarihiniz ile randevu tarihi arasında 17 gün olması gerekiyordur bunun içinde başvurunuzu yaparken buna göre ilerlemelisiniz.

    Macaristan'a vize kaç günde çıkar kısmında uzun süreli vize kategorisinde başvuru yapılacaksa bahsedilen süre daha uzun olma ihtimali vardır. Başvuru türüne göre işlem süresi belirlenir.

    Macaristan'a vize kaç günde çıkar içinde verilen iznin 90 günden uzun süreli olması daha detaylı bir değerlendirme süreç olduğundan dolayı sonucun açıklanması 1-2 ayı bulabilir. Macaristan oturum izni için 90 günden uzun süreli seyahati için 40-50 gün önceden başvuru yapmış olması gerekir. Vize sonuçlanma süresi Macaristan Konsolosluk tatil dönemine ve içinde bulundukları iş yoğunluğuna göre değişim gösterir.

    Macaristan vizesi çıkma süresi kısmında Macaristan vize başvurusu randevuyla kabul edilir. Gerekli evrak randevudan önce iletilir parmak izi verme işlemi yapılır. Macaristan vizesinin çıkış süresi randevuya girdikten sonra geçerli olur. Başvurunuz Vize Merkezi aracılığıyla yetkili başvuru merkezine yapılır. Fakat daha önceden  Macaristan Schengen vizesi alan ve kayıtlı parmak izi bulunan kişi parmak izi işlemine gitmeden işlemi yapabilir. Vize Merkezi’nin olmadığı ilde, ilçede yapılan başvuruda evrak kargo kurye yoluyla ulaştırılabilir başvuru sahibinin önceden vermiş olduğu  parmak izi varsa başvuruya şahsen gelmesine gerek kalmaz başvuru sizin adınıza yapılır.

    Macaristan vizesi kaç günde çıkar 2022 sorusunun cevabı hakkında detaylı bilgi almak ve Macaristan vize başvurusunda bulunmak 0212 970 05 79 numaralı hattı arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp